Connect with us

ALL MEDIA

Nunta regală în Ediţie Specială in direct pe TVR INFO si TVR 1 (vezi tot programul live aici)

Mulţimea i-a salutat în delir pe cei doi prinţi, care în jurul orei 12.13 au plecat de la Palatul Buckingham spre catedrala Westminster. La catedrala, vizibil emoţionat, prinţul William a schimbat câteva vorbe cu reprezentanţii clerului.

Avatar

Published

on

Mulţimea i-a salutat în delir pe cei doi prinţi, care în jurul orei 12.13 au plecat de la Palatul Buckingham spre catedrala Westminster. La catedrala, vizibil emoţionat, prinţul William a schimbat câteva vorbe cu reprezentanţii clerului.

TVR INFO transmite o ediţie specială începând cu ora 11:00, găzduită de Cristian Tabără şi invitaţii săi, Rodica Culcer şi Dinu Flămând, jurnalist. TVR INFO este singura televiziune care transmite în întregime maratonul nunţii regale, de la ora 11:00 la ora 16:00.

De la Londra vom primi informaţii la cald de la corespondenţii TVR, Mihai Constantin şi Ruxandra Gheorghe.

TVR INFO şi TVR HD transmit în direct şi integral nunta regală de la Londra.

TVR.ro transmite live text de la marele eveniment.

În ziua desemnată de fanii monarhiei britanice drept “cea mai romantică a secolului 21”, clopotele de la Abaţia Westminster bat de 5.000 de ori.

600.000 de oameni sunt aşteptaţi astăzi pe străzile Londrei cu ocazia nunţii regale, pe străzile căreia patrulează 5.000 de poliţişti. Costurile măsurilor de securitate se ridică la 20 de milioane de lire sterline.

12.000 de ziarişti prezenţi în capitala britanică vor transmite informaţii şi imagini de la cel mai aşteptat eveniment al anului. Doar ABC are la faţa locului 250 de oameni: prezentatori, redactori, reporteri, tehnicieni. Reputata televiziune britanică îşi respectă şi ea statutul: 550 de jurnalişti şi 100 de camere de luat vederi vor transmite lumii întregi emoţia şi fastul unei ceremonii aşteptată cu un inters uriaş de lumea întreagă.

ORA 11:00

Invitaţii au început să-şi facă apariţia la Abaţia Westminster.La ceremonia religioasă sunt aşteptaţi 1.900 de invitaţi. Primii care sunt prezenţi în biserică sunt ambasadorii. Este cea de-a 15 nuntă regală care este oficiată la Abaţia Westminster.

William va purta uniforma roşie de colonel a garzilor irlandeze şi va ajunge la ceremonie cu un Bentley. Prinţul Harry va fi cavaler de onoare. Kate va fi adusă de un Rolls-Royce şi va intra în biserică la braţul tatălui său, Michael. Se spune că rochia de mireasă a costat 30.000 de lire sterline. William şi Kate s-au logodit în octombrie 2010, după o relaţie de 7 ani.

Tradiţia permite acordarea de titluri nobiliare în ziua nunţii şi, astfel, William şi Kate au de la Regina Elisabeta a II-a cele mai înalte titluri ale nobilimii britanice: duce şi ducesă de Cambridge. În cinstea evenimentului, Regina a organizat o recepţie pentru 600 de persoane, imediat după ceremonie. O a doua ceremonie este găzduită de Prinţul Charles, unde au fost invitaţi 300 de prieteni ai familiei regale.

Regele Mihai al României şi Principesa Margareta vor fi prezenţi la ceremonia religioasă. La ceremonie a fost invitat şi ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga.

La ceremonie sunt invitaţi şi prieteni ai familiilor celor doi miri, fără titluri nobiliare.

La ora 12:45 William este aşteptat la biserică, iar la 13:00, Kate. Cei doi vor spune “Da” la ora 15:25. La 15:30 mirii vor apărea împreună în balcolnul Palatului Buckingham.

Se estimează că aproximativ 2,5 miliarde de oameni vor urmări nunta regală.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA TVR INFO LIVE

Comentarii

comments

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Avatar

    ALEXANDER RACKOZY GITENSTEIN

    5 martie 2013 at 14:57

    Cred ca principala conditie a unui print,chiar si pentru o zi,este sa i-ti gasesti intradevar o printesa veritabila!!!Lumea e oricum plina de fete care i-si cauta “printul”.Nu sunt destui printi la cate printese are planeta.Ideea e sa fii sigur de alegerea facuta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending