Connect with us

Emisiuni

O actriță fermecătoare la „Rețeaua de idoli”: Tora Vasilescu. „Eram complexată de oamenii cunoscuți”

Published

on

Foto Credit: TVR

            Invitata Irinei Păcurariu în ediția de duminică, 6 iunie, de la ora 18:00 (în reluare luni, 7 iunie, de la ora 21:00), la TVR 2, este un nume apreciat și respectat în lumea artistică.

 

 

Filmată acasă, la Buftea, în locul său favorit unde se află grădina în care cultivă flori, fructe și legume, actrița Tora Vasilescu a răspuns fără inhibiții la întrebări legate de profesie, familie, dar și despre experiența pandemiei. După o carieră de peste 45 de ani, în care a jucat în filme, seriale și spectacole de teatru și a fost distinsă de trei ori cu Premiul pentru Interpretare al Uniunii Cineaștilor din România, artista a adunat multe poveşti.

 

„Conversația cu Tora Vasilescu poate fi, așa cum o spune chiar ea, „arborescentă”, e cu râs, e cu emoție, cu dus-întors printre amintiri și cu concluzii despre viață. La 70 de ani, actrița e tonică, e tânără în cel mai plin sens al cuvântului, iar în cei peste zece ani petrecuți în casa din Buftea, alături de soțul francez de origine croată, grădina în care cultivă flori, fructe și legume i-a devenit locul favorit pe lumea asta. Locaţie de filmare: acasă la Buftea”, spune Irina Păcurariu.

 

A absolvit ca șefă de promoție Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în anul 1976, la clasa profesoarei Eugenia Popovici. În acelaşi an, actrița Tora Vasilescu primeşte premiul ACIN pentru rolul Maria din filmul „Cursa”, al regizorului Mircea Daneliuc. Drumul spre succes nu a fost deloc simplu, deşi de mică îşi afirmase vocaţia, căci i-a plăcut mereu să recite şi să cânte în fața publicului.

 

Irina Păcurariu: Ați intrat la teatru, în București… Când ați ajuns prima dată erați doar fericita posesoare a unui premiu național la recitat…

Tora Vasilescu: Luam tramvaiul în sens invers… nu prea știam stânga-dreapta, era complicat să mă descurc într-un oraș care mi se părea înfricoșător. Eram complexată de oamenii cunoscuți, mă uitam la geamurile luminate după care bănuiam că locuiesc privilegiați cu care nu voi ajunge vreodată să mă întâlnesc….

Advertisement

Irina Păcurariu: Când ați început să deveniți cineva ?

Tora Vasilescu: Nu m-a gândit așa, m-a ferit Dumnezeu să mă cred cineva… Primesc greu laudele, acum am ajuns la concluzia că trebuie să mulțumești pentru tot ce ai obținut… Am iubit și teatrul și filmul, acum mai mult filmul parcă și e o mare bucurie să revăd filmele din tinerețe, să îmi amintesc replici.”

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending