Connect with us

Life Style

O băutură cu personalitate

Published

on

O băutură cu personalitate

Băutura oamenilor puternici, un pahar cu whisky reprezintă întotdeauna cea mai bună alegere atunci când îţi propui să te relaxezi şi să îţi răsfeţi papilele gustative cu un gust pregnant şi cu o aromă unică, plină de personalitate. Istoria acestei băuturi se pierde în negura vremurilor, iar distilerii celebre din Scoţia şi Irlanda, transpun în producţiile propii o istorie şi o experienţă de peste 500 de ani, rezultatul fiind băutura fascinantă plină de sclipiri aurii şi maronii. Odată cu trecerea timpului, pasiunea pentru această băutură s-a extins, astfel că astăzi se produce whisky în foarte multe zone de pe glob. Dacă iniţial whisky-ul a avut proprietăţi strict terapeutice, astăzi reprezintă una dintre cele mai selecte şi rafinate băuturi puternic alcoolizate, al cărui proces de fabricaţie presupune tehnici şi secrete bine păstrate.

Ce este whisky-ul şi de ce este o bautură atât de populară?

Whisky-ul este băutura alcoolică obţinută prin procesul de distilare al malţului de orz, în principal, dar şi de grâu, secară sau porumb. Este o băutură puternic alcoolizată, procentul  de alcool variind între 40 şi 70 de grade, chiar şi mai mult. Gradul de alcoolemie este dictat atât de metodele de producţie, cât şi  de  etapele de îmbătrânire şi maturare parcurse. Cerealele fermentate sunt supuse unui proces de distilare, în urma căruia se obţine gradul de alcoolizare dorit. Un punct definitoriu este adus auriei licori, prin modul în care este îmbuteliată, metoda standard presupunând maturarea whisky-ului pe o perioadă de minim trei ani, în butoaie de stejar în care au fost păstrate anterior alte tipuri de băuturi cu diferite arome şi texturi, obţinându-se astfel izul unic şi inconfundabil.  Accesând https://boozetown.ro/collections/whisky îţi poţi procura unele dintre cele mai rafinate şi speciale sortimente de whisky, băutura care îşi va găsi întotdeauna loc în incursiunea ta printre texturi unice şi puternice.

Cum se bea un pahar cu whisky?

Fiind o băutură obţinută în urma unui proces elaborat de producţie, puternica licoare impune şi anumite reguli de servire. Ca o formă de respect faţă de munca şi secretele marilor producători, whisky-ul ar trebui servit sec, fără niciun alt adaos de gheaţă, apă, apă minerală sau alte tipuri de băuturi. Oricare dintre aceste adaosuri acţionează asupra gustului, culorii, texturii şi alcoolemiei. Însă nu întotdeauna este adoptată varianta brută, astfel că un pahar cu whisky este frecvent împrietenit cu câteva cuburi de gheaţă, răcind astfel băutura şi neutralizându-i gustul specific, sau cu un stop de apă minerală şi chiar plată, acţionând asupra gradului de alcoolemie. Servirea unui pahar cu whisky vine şi aceasta cu secrete şi tehnici, asemeni procesului de fabricare a acestuia. Câteva picături de apă plată te pot ajuta să pătrunzi mai uşor în paleta de arome ascunsă în textura atât de fascinantă a acestei băuturi denumite whisky, ajutându-te să gestionezi uşor aportul puternic de alcool pe care ţi-l oferă. Oricum ai alege să îl serveşti, whisky-ul te va răsfăţa cu personalitatea sa, atât timp cât este consumat cumpătat şi adecvat, alături de preparate culinare potrivite gustului aspru şi tentant.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending