vineri, februarie 23, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăUTILEO bucătărie organizată, visul oricărei gospodine

  O bucătărie organizată, visul oricărei gospodine

  Reprezentantele sexului frumos sunt cele care, în majoritatea lor, se ocupă de pregătirea unor mâncărui delicioase pentru toți cei ai casei. De aceea își doresc o bucătărie bine utilată, de dimensiuni mari, și unde să găsească ușor ceea ce au nevoie pentru preparate savuroase. Din păcate, de prea multe ori, spațiul pe care îl ocupă o bucătărie, în special pentru cei care locuiesc la bloc, nu este unul atât de amplu.

  Și, de multe ori, din acest motiv, această cameră devine una de-a dreptul sufocată de mulțimea obiectelor îngrămădite aici. Ce-i drept, toate sunt necesare, dar când sunt așezate de-a dreptul alandala, aspectul este unul jalnic, și gătitul chiar devine o corvoadă, în condițiile în care cauți minute în șir o lingură de lemn cu care să amesteci sau un condiment cu care să dai mai multă savoare preparatelor tale. Este nevoie de o mult mai bună, dar și eficientă organizare a spațiului, și în acest sens avem și câteva sugestii pentru tine.

  Rafturile, soluția pentru o cămară încăpătoare

  De regulă, în cămara cu conserve sau produse cu un termen mai mare de valabilitate este cea mai mare dezordine. Îți place să ai mereu ceva de rezervă, care să te salveze atunci când nu știi ce să gătești ceva rapid și bun, dar asta nu înseamnă că trebuie să le arunci pur și simplu în cămară și gata, le găsești tu atunci când ai nevoie. Niciodată nu ai suficiente rafturi în cămară, așa că dacă ai loc, încearcă să o organizezi ceva mai bine, cu mai multe rafturi, pe care să așezi, într-o ordine pe care să nu o schimbi, produsele alimentare, conservele, borcanele sau pungile cu făină sau mălai. În acest fel, vei ști de fiecare dată unde să cauți, și nu vei lăsa în urma ta un mic dezastru de fiecare dată când intri în cămară. În plus, vei reuși să îți dai seama rapid când ești aproape de consumarea aproape totală a unui anume produs alimentar, așa că nu vei cumpăra în exces, și nici nu vei rămâne fără el atunci când ai nevoie.

  Folosește electrocasnice de care ai neapărată nevoie

  Este adevărat, aparatele electrocasnice ne fac viața mult mai ușoară, mai ales în bucătărie. Atunci când nu ai timp să stai și să pregătești toate cele necesare pentru anumite feluri de mâncare, totul este mult mai rapid cu ajutorul lor. Dar oare chiar toate îți sunt necesare, sau pe unele dintre ele chiar ai și uitat de când le-ai folosit ultima oară? Optează mai bine pentru acele ustensile multifuncționale, care te scutesc de a mai cumpăra aparate diferite, și care nu fac decât să aglomereze inutil și un spațiu destul de mic și așa.

  Organizator de condimente

  Pentru a da un gust bun preparatelor tale, cu siguranță folosești multe condimente. Nimic de zis, doar că în acest fel s-au adunat o mulțime de recipiente, mai mari sau mai mici, în care le păstrezi și care nu fac decât să îți ocupe mult spațiu, pe care l-ai putea folosi și în alt mod. Nu poți renunța la ele, așa că, probabil, te resemnezi că asta este și mergi mai departe. Noi îți propunem altceva, un organizator rotativ cu două rafturi pentru condimente, care nu ocupă mult spațiu și care te salvează în acest caz. În plus, bucătăria ta va avea un look de-a dreptul profesionist, iar tu te vei simți ca un mare chef, cu multe stele Michelin. Acest produs, dar și multe altele de care ai putea avea nevoie în casă le găsești pe https://www.viyogo.ro/.

  Etichetează tot

  Chiar dacă ai impresia că îți cunoști bine bucătăria și recunoști de la prima vedere un condiment sau un produs alimentar, de multe ori chiar te poți înșela. Nu ai pățit niciodată ca în loc de sare să adaugi zahăr la supă, doar pentru că recipientele în care le păstrai erau identice, iar din grabă de a termina mai repede, nu ai mai stat să miroși sau să guști, așa cum poate procedai de obicei? Da, așa este, incidente de acest fel se pot întâmpla oricând și oricui, așa că nu trebuie să îți faci mustrări de conștiință că nu te pricepi. Pentru a le evita însă pe viitor, chiar dacă pare o metodă de pe vremea bunicii, etichetează tot: borcane, conserve, cutiile în care păstrezi zahărul, sarea, orezul, cafeaua sau pastele. Și, mai ales, nu le schimba destinația. În acest fel vei reuși să fii mult mai organizată și rapidă, ceea ce face ca pregătirea mesei să nu mai fie o corvoadă, ci o plăcere. Și așa te poți bucura de mai mult timp petrecut alături de cei dragi, în loc să stai ore în șir în bucătărie, reluând un fel de mâncare pe care l-ai ratat din prea mare grabă.

  Rafturi și cârlige

  Chiar dacă ți-ai organizat bine cămara, unele rafturi și cârlige pot fi montate chiar în bucătărie, pentru că vei avea mai ușor acces la anumite ustensile, tacâmuri și veselă. De asemenea, poți așeza pe ele și unele obiecte de decor, care nu vor face decât să ofere mai multă personalitate bucătăriei tale.

  Nu neglija curățenia

  Pentru ca bucătăria să fie oglinda casei, așa cum este în mod frecvent numită, ai grijă ca mereu să fie bine întreținută, curată și organizată. Și, pe cât posibil, implică-i și pe ceilalți membri ai familiei în curățenie și/sau pregătitul mesei. Veți petrece timp împreună, ceea ce va face ca familia să fie una mult mai unită.

  Dorin Huntai- Redactor-Șef

  Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro

  Dorin Huntai- Redactor-Șef
  Dorin Huntai- Redactor-Șefhttps://www.radardemedia.ro
  Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente