Connect with us

Campanie TV

O nouă campanie, de Paşte a Observatorului Antena 1: „Împarte speranța”

Avatar

Published

on

În săptămâna dinaintea Paștelui, Observatorul Antenei 1 „Împarte speranța” într-o campanie de suflet, care vorbește despre preoţii cu har, ce reuşesc să aducă lumina şi bucuria în sufletele unor semeni fără prea multe așteptări de la viață.

Echipa Observator îşi propune difuzarea unei serii de materiale despre aceşti părinţi spirituali care au luat, din proprie iniţiativă, în grijă sute de copii, bătrâni și persoane cu afecţiuni. Ionela Lucan și Alecsandra Costin, reporteri speciali Observator,  au adunat poveștile unor preoți tineri, răspăndiți în diverse colțuri ale țării, care au făcut carieră din a-i ajuta pe alții.

 

Părintele Daniel Necula, cu parohia la Berca, în Buzău, pare un preot multitasking. Împărţit între centrul unde îngrijeşte 19 copii abandonaţi de părinţi sau pe care părinţii nu au mai putut să-i educe, centrul unde alină boala a sută de bătrâni şi fabrica de murături, părintele găseşte timp şi pentru rugăciune. Biserica e casa lui de mai bine de 20 de ani. În fiecare dimineaţă, se roagă minute în şir şi are grijă ca flacăra candelei, de lângă una dintre incoane, să rămână aprinsă.

 

“Cerşetorul copiilor” – aşa îşi zice un tânăr preot din Prahova, care a adunat zeci de copii săraci dintr-un cartier cu nume predestinat, Mărunţiş. Manuel Radu are 40 de ani şi de mai bine de 15 îi ajută pe cei mici. Prima dată, le dădea o masă caldă o dată pe săptămână, apoi uşor-uşor, a creat Aşezământul Bucuria Ajutorului şi i-a luat în grijă permanent. Le-a făcut loc de joacă, au mese tot timpul zilei, cei mici vin în două schimburi, locul funcţionează practic ca un centru de zi.

 

Doi fraţi din Teleorman, preoţi cu parohii în satele Negrenii de Sus şi Lada, au ridicat, lângă biserici, cantine sociale. Cei doi părinţi au grijă de aproape 200 de suflete, copii şi bătrâni fără ajutor. Banii îi strâng din donaţii şi au organizat centre pentru colectarea alimentelor în Bucureşti. Unul are 37 de ani, celălalt, 33. Ultimul este şi profesor şi face şi lecţii de gramatică pentru cei mici.

 

Povestea părintelui din Valea Plopului este deja cunoscută. Nicolae Tănase  are grijă de 300 de copii, însă de curând, adică fix luna asta, una dinre clădirile aşezământului s-a făcut scrum şi, desigur, oamenii au nevoie de ajutor.

Părintele Vasile Crişan a reuşit, într-un timp record, să ridice o mănăstire aparte, un azil de bătrâni şi un centru pentru copii orfani, peste 300, la Dumbrava, în judeţul Alba. La ridicarea aşezământului au contribuit şi Puiu Iordănescu şi fobalişti din echipa de aur a României. Părintele Vasile Crişna este fix părintele care a urcat, în zăpadă, muntele, ca să le facă celor căzuţi în Apuseni, pilotul Adrian Iovan şi tânăra studentă Aura Ion, prima slujbă de pomenire.

 

În Săptămâna Mare Observatorul le va spune povestea, dar mai mult decât atât, va împărți speranța și, alături de telespectatori, va încerca să îi ajute pe cei care, la rândul lor, îi ajută pe cei nefericiți în fiecare zi.

 

Foto Credit: ANTENA 1

Foto Montaj: RADAR DE MEDIA

MASTERCHEF se întoarce în ziua de luni! PRO TV va difuză în acesta seară o nouă ediţie după UITE CINE DANSEAZĂ!

Comentarii

Campanie TV

”Greu de respirat. Problema rămâne în aer”, un nou proiect editorial realizat de jurnaliștii Digi24

Avatar

Published

on

Foto Credit: DIGI
  • Conform unul studiu al Observatorului Român de Sănătate, 23.000 de oameni mor anual în tara noastră din cauza bolilor cauzate de poluare
  • Bucureștiul se află în topul celor mai poluate orașe din țară
  • Comisia Europeană obligă România să ia măsuri pentru reducerea poluării

 

Digi24 lansează un nou proiect editorial – Greu de respirat. Problema rămâne în aer. Începând cu data de 20 februarie, în fiecare joi, timp de cinci săptămâni, în jurnalele Digi24, vor fi difuzate reportaje care vor răspunde la două întrebări esențiale: de ce a devenit atât de greu să respirăm aer curat și ce fac oficialii care ar trebui să nu mai lase problema în aer.

Problema aerului poluat este atât de gravă încât Comisia Europeană obligă ţara noastră să ia măsuri urgente pentru reducerea poluării. Statisticile confirmă faptul că aerul din marile oraşe e aducător de boli, tot mai multe şi mai grave, iar capitala României se află în vârful acestui „top”. Aceleași studii arată că 23.000 de români mor anual din cauza bolilor cauzate de poluare. Tot mai des mergem pe stradă și simțim nevoia să ne ținem respirația, praful înnegrește mașinile, geamurile locuințelor, hainele și, în final, plămânii, iată câteva semnale ce conduc la concluzia că respirăm un fel de otravă. Nu ştim câtă, pentru că măsurătorile sunt atât de inexacte încât nu au fost desluşite nici la nivel înalt.

„Acest proiect este, mai degrabă, o campanie de conștientizare, care lipsește cu desăvârșire în România. Știm că avem o problemă cu poluarea, dar nu știm de ce, cum ne afectează și ce putem face pentru a ne proteja. Autoritățile s-au întrecut în declarații și cifre de-a lungul timpului și ne-au făcut să uităm un lucru esențial: când respirăm aer poluat, organismul nostru are de suferit. Veți vedea în campanie mărturii ale unor oameni care au ajuns dependenți de medicamente din cauza poluării și care fug din București ori de câte ori au ocazia, pentru a putea respira normal”, spune jurnalista Digi24, Teodora Iacob, promotorul acestei campanii.

 

Comentarii

Continue Reading

Campanie TV

Lucian Mîndruță, Digi24 și Digi FM lansează campania “Cu drumurile curate”

Avatar

Published

on

Foto Credit: DIGI

Pentru cei care nu așteptă ca schimbarea să vină de ceilalți, ci fac schimbarea care face diferența, Lucian Mîndruță, Digi24 și Digi FM lansează “Cu drumurile curate”. Campania de implicare civică își propune să îndemne românii la acțiuni concrete și recurente pentru protecția mediului.                                                                                                                                                                                      “Când mergi încet pe drumurile României, realizezi că prea mulți dintre noi își iubesc țara doar din vorbe. Iar faptele spun altceva: tone de gunoaie, de la cele de construcții și până la cele menajere, ajung ZILNIC pe marginea drumurilor, pe câmpuri și în păduri. Începem deci prin a vă arăta ceea ce, la 90 de kilometri pe oră, nu avem când să vedem. Și, după aceea, încercăm să și strângem, pe porțiuni pe care putem strânge comunități să ne ajute. În Muntenia, Ardeal și Moldova,” a declarat jurnalistul Lucian Mîndruță.

Prima etapă a proiectului se desfășoară până la data de 1 martie 2020 și invită publicul să trimită la adresa de email ajutor@cudrumurilecurate.com imagini care ilustrează realitatea pe care cu toții ne-am obișnuit să o luăm drept “normalitate”. De-a lungul drumurilor județene și naționale s-au format adevărate gropi de gunoi. Acestea sunt zonele vizate, iar fotografiile trebuie însoțite de coordonatele locurilor în care au fost realizate.

Harta drumurilor murdare va fi actualizată constant, în această perioadă, pe site-ul campaniei, www.cudrumurilecurate.com, pentru a crea o imagine completă și realistă a situației.

Cea de-a doua etapă a campaniei urmărește mobilizarea oamenilor care-și doresc să schimbe lucrurile și sunt, deopotrivă, dispuși să investească timp și efort pentru o țară “cu drumurile curate”.

Aceștia se pot înscrie ca voluntari pe site-ul campaniei pentru ultima etapă a proiectului, în care, alături de Lucian Mîndruță și de voluntarii Digi România, vor participa la acțiuni de ecologizare în trei regiuni ale țării.

Inițiatorii campaniei invită cetățenii, autoritățiși organizațiile locale care se ocupă de salubrizare și / sau de colectarea selectivă a gunoiului să se alăture acestui demers. Obiectivul acestor acțiuni punctuale este să responsabilizeze comunitățile în care se vor desfășura și să creeze premisele unei schimbări de durată, sustenabile.

Comentarii

Continue Reading

Campanie TV

„Statul la stat”, un nou proiect editorial Digi24 care prezintă neregulile din serviciile publice

Avatar

Published

on

Foto Credit: DIGI
  • Avem milioane de funcționari și angajați în sistemul public și mii de frustrări și nemulțumiri legate de serviciile pe care le plătim și le primim.
  • Avem mii de instituții publice și milioane de întrebări despre rostul lor. În multe dintre ele, nici cei care lucrează acolo nu știu ce-ar trebui să facă. Nu știu cu ce se ocupă.
  • Știm însă că ocupă birouri și primesc salarii drept răsplată pentru servicii și favoruri politice.

 

Prin proiectul editorial „Statul la Stat”, Digi24 cere depolitizarea instituțiilor de stat și profesionalizarea lor profundă. Proiectul urmărește să descopere și să arate neregulile din serviciile publice a căror unică rațiune de a exista pare să fie recompensa politică. Din 5 februarie, în jurnalele Digi24 vor fi difuzate anchete și reportaje realizate de jurnaliștii Toma Petcu și Sergiu Voicu, iar subiectele vor fi dezbătute în platou cu analiști și reprezentanți ai instituțiilor publice.

Instituțiile de stat consumă, anual, 30% din bugetul României și eșuează chiar în misiunea lor de bază: satisfacerea nevoilor publice. Calitatea serviciilor publice este unul dintre marile motive de nemulțumire din România și unul dintre motivele pentru care românii părăsesc țara. Conform unui sondaj IRES, 69% dintre cetățeni spun că sunt nemulțumiți de administrația publică. Aceeași analiză arată că 30% dintre români consideră corupția principala problemă de care se lovesc în instituțiile publice, urmând birocrația (27%), indiferența angajaților (23%), incompetența (8%) și politizarea (6%).

Campania „Statul la Stat” reprezintă o colecție de răspunsuri la întrebările „De ce ni se întâmplă asta? De ce dăm atât de mulți bani pe atât de multe instituții cu atât de mulți angajați, mulți dintre ei insuficient pregătiți sau chiar complet nepregătiți?”. Demersul jurnalistic urmărește identificarea instituției și verificarea jurnalistică a activității sale. Depinde de administratorii statului și de societate, în egală măsură, ca serviciile publice să fie în slujba tuturor cetățenilor.

*Reuters Institute Digital News Media Report 2019

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Publicitate

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0