Connect with us

Campanie TV

O nouă campanie, de Paşte a Observatorului Antena 1: „Împarte speranța”

Published

on

 

În săptămâna dinaintea Paștelui, Observatorul Antenei 1 „Împarte speranța” într-o campanie de suflet, care vorbește despre preoţii cu har, ce reuşesc să aducă lumina şi bucuria în sufletele unor semeni fără prea multe așteptări de la viață.

Echipa Observator îşi propune difuzarea unei serii de materiale despre aceşti părinţi spirituali care au luat, din proprie iniţiativă, în grijă sute de copii, bătrâni și persoane cu afecţiuni. Ionela Lucan și Alecsandra Costin, reporteri speciali Observator,  au adunat poveștile unor preoți tineri, răspăndiți în diverse colțuri ale țării, care au făcut carieră din a-i ajuta pe alții.

 

Părintele Daniel Necula, cu parohia la Berca, în Buzău, pare un preot multitasking. Împărţit între centrul unde îngrijeşte 19 copii abandonaţi de părinţi sau pe care părinţii nu au mai putut să-i educe, centrul unde alină boala a sută de bătrâni şi fabrica de murături, părintele găseşte timp şi pentru rugăciune. Biserica e casa lui de mai bine de 20 de ani. În fiecare dimineaţă, se roagă minute în şir şi are grijă ca flacăra candelei, de lângă una dintre incoane, să rămână aprinsă.

 

“Cerşetorul copiilor” – aşa îşi zice un tânăr preot din Prahova, care a adunat zeci de copii săraci dintr-un cartier cu nume predestinat, Mărunţiş. Manuel Radu are 40 de ani şi de mai bine de 15 îi ajută pe cei mici. Prima dată, le dădea o masă caldă o dată pe săptămână, apoi uşor-uşor, a creat Aşezământul Bucuria Ajutorului şi i-a luat în grijă permanent. Le-a făcut loc de joacă, au mese tot timpul zilei, cei mici vin în două schimburi, locul funcţionează practic ca un centru de zi.

 

Doi fraţi din Teleorman, preoţi cu parohii în satele Negrenii de Sus şi Lada, au ridicat, lângă biserici, cantine sociale. Cei doi părinţi au grijă de aproape 200 de suflete, copii şi bătrâni fără ajutor. Banii îi strâng din donaţii şi au organizat centre pentru colectarea alimentelor în Bucureşti. Unul are 37 de ani, celălalt, 33. Ultimul este şi profesor şi face şi lecţii de gramatică pentru cei mici.

 

Povestea părintelui din Valea Plopului este deja cunoscută. Nicolae Tănase  are grijă de 300 de copii, însă de curând, adică fix luna asta, una dinre clădirile aşezământului s-a făcut scrum şi, desigur, oamenii au nevoie de ajutor.

Părintele Vasile Crişan a reuşit, într-un timp record, să ridice o mănăstire aparte, un azil de bătrâni şi un centru pentru copii orfani, peste 300, la Dumbrava, în judeţul Alba. La ridicarea aşezământului au contribuit şi Puiu Iordănescu şi fobalişti din echipa de aur a României. Părintele Vasile Crişna este fix părintele care a urcat, în zăpadă, muntele, ca să le facă celor căzuţi în Apuseni, pilotul Adrian Iovan şi tânăra studentă Aura Ion, prima slujbă de pomenire.

 

În Săptămâna Mare Observatorul le va spune povestea, dar mai mult decât atât, va împărți speranța și, alături de telespectatori, va încerca să îi ajute pe cei care, la rândul lor, îi ajută pe cei nefericiți în fiecare zi.

 

Foto Credit: ANTENA 1

Foto Montaj: RADAR DE MEDIA

MASTERCHEF se întoarce în ziua de luni! PRO TV va difuză în acesta seară o nouă ediţie după UITE CINE DANSEAZĂ!

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Campanie TV

Natura Umană, din 15 august, la Digi24

Published

on

 

Din 15 august, Digi24 invită telespectatorii la un exercițiu de conștientizare a impactului pe care activitățile noastre îl au asupra mediului, prin intermediul unei noi campanii, “Natura umană”.

Încălzirea globală, distrugerea păturii de ozon, defrișările și emisiile de noxe în creștere, epuizarea resurselor naturale, poluarea oceanului și a mărilor sunt doar câteva dintre temele pe care le vedem zilnic în jurnalele de știri.

Ce se va întâmpla dacă pierdem locurile pe care le numim acasă, aerul pe care-l respirăm, apa pe care o bem, natura pe care astăzi o admirăm mai mult decât o respectăm? Unde vor mai pleca în vacanțe copiii noștri dacă nu avem grijă de natură şi de planeta care ne găzduiește? Acestea sunt câteva dintre întrebările ridicate de realizatorii campaniei.

           Proiectul editorial ”Natura umană” debutează joi, 15 august 2019, în jurnalele de știri Digi24, cu povestea ecologiștilor de la Greenpeace care pleacă să cerceteze păduri pe care vor să le protejeze de hoții de lemne și descoperă un transport suspect cu arbori tăiați. Următoarele episoade din campanie vin cu alte imagini spectaculoase și exemple despre lupta celor care iubesc natura cu cei care iubesc doar profitul, indiferent dacă îl obțin cu prețul sănătății noastre și al distrugerii mediului înconjurător.

Descoperim pui de urși curioși și inofensivi, aflăm cine îi apără și, mai ales, cine și de ce ar intenționa să îi aducă în bătaia puștii. Ajungem la oameni care trăiesc lângă termocentrale într-un aer atât de otrăvitor încât, povestesc localnicii, nici pomii nu înfloresc acolo. Descoperim energia verde și agricultura fără chimicale ca alternative.
Proiectul “Natura umană” se va încheia la sfârșitul lunii august cu un film documentar care transmite mesajul că trebuie să avem mai multă grijă de natură. Filmul va fi difuzat în exclusivitate la Digi24.

Despre Digi24
Televiziunea Digi24 și platforma online digi24.ro, poziționate de publicul român, pentru al doilea an consecutiv, în top 3 cele mai credibile surse de informare* din România, fac parte din divizia de media a grupului Digi | RCS & RDS. Grupul Digi mai deține primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile Digi Sport 1, 2, 3 și 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile Digi World, Digi Life și Digi Animal World, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio Pro FM, Digi FM, Dance FM și Chill FM.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Campanie TV

In aceasta vara, Editie Speciala, cu Christian Sabbagh, In fiecare zi, de luni pana vineri, de la 16:15, la Kanal D

Published

on

 

Venind in intampinarea nevoii uriase de informare a publicului in legatura cu cazuri puternice, care cutremura opinia  publica si deschid  dezbateri la nivel national referitor la institutiile Statului si cei care le reprezinta, incepand de astazi, de la 16:15, va fi difuzat un program special marca Stirile Kanal D, prezentat de Christian Sabbagh –  Editie Speciala.

Informatii de ultima ora, invitati speciali, breaking news-uri, interviuri din teren si detalii exclusive despre anchete in desfasurare sau in legatura directa cu cele mai fierbinti subiecte ale momentului,  toate acestea  vor putea fi urmarite in fiecare zi, de luni pana vineri, de la 16:15, la Kanal D.

 

Suntem interesati, la fel ca toti cei de acasa, de aflarea adevarului. Ne dorim ca asemenea tragedii, cum e cea de la Caracal,  sa nu se mai intample, iar pentru a preveni trebuie sa fim informati, pentru a preveni, institutiile statului trebuie sa functioneze, iar noi, cu totii, sa nu ne pierdem umanitatea, sa fim atenti la cel de langa noi. Vom veni cu informatii detaliate, vom sta de vorba cu martori, cu oameni implicati in evenimente, vom cauta firul rosu care sa faca lumina in cazuri ce pun pe jar o tara intreaga”, a declarat Christian Sabbagh.

 

Nu pierdeti, in aceasta vara,  in fiecare zi, de luni pana vineri, de la 16:15, Editie Speciala, un program marca Stirile Kanal D, prezentat de Christian Sabbagh.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Campanie TV

Campania “Femei pe bancnote”, sustinuta de Kanal D, in colaborare cu Janina Nectara, succes urias!

Published

on

 

Campania “Femei pe bancnote”, sustinuta de Kanal D, in colaborare cu Janina Nectara, desfasurata la finele anului trecut, cu ocazia Centenarului, a inregistrat un succes urias. Dupa ecoul rasunator in spatiul public, oficialii BNR au decis punerea in circulatie a unei bancnote care va avea pe una dintre fete portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina cazuta in lupta in timpul Primului Razboi Mondial.

Bancnota, care va fi pusa in circulatie anul viitor si a avea valoarea nominala de 20 de lei, o va celebra pe Ecaterina Teodoroiu si va marca sustinerea egalitatii de gen si implinirea Centenarului Romaniei Mari.

Simona Patruleasa, Teo Trandafir, Silvia Ionita, Ilinca Obadescu, Vladimir Draghia, Mihai Ghita si Ernest sunt vedetele care s-au numarat printre sustinatorii activi ai acestui demers istoric, printr-o serie de testimoniale emotionate despre femei extraordinare care au contribuit decisiv la faurirea unui neam.

“Sunt foarte fericita ca aceasta campanie sustinuta de mii de oameni a avut un asemenea impact. Este foarte important pentru o natiune sa isi cunoasca si sa isi pretuiasca eroii, iar femeile au jucat si ele un rol extrem de important in istorie”, spune Silvia Ionita, vedeta Kanal D si prezentatoarea principalului grupaj informativ Kanal D.

Ecaterina Teodoroiu a fost o cercetașă și participantă la Primul Război Mondial. După intrarea României în Primul Război Mondial, Ecaterina Teodoroiu a activat ca asistentă medicală pe frontul din Oltenia. Decorata de Casa Regala si avansata la gradul de sublocotonent, aceasta a murit în data de 22 august 1917, la vârsta de 23 de ani, la sfârșitul bătăliei de la Mărășești, luptând în fruntea unui pluton de infanterie al Armatei Române.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: