Connect with us

BAZAR

O seară a emoțiilor la Gala Twin Art

Avatar

Published

on

Cea de-a doua ediţie a Galei Twin Art s-a încheiat ieri seară în aplauzele entuziaste a peste 700 de spectatori care s-au bucurat de o seară fastuoasă, plină de rafinament şi eleganţă. Evenimentul dedicat Fundaţiei Hope and Homes for Children România a oferit o combinaţie fantastică între muzică, literatură şi pictură.

Cele mai mari personalităţi ale scenei culturale şi-au pus arta în slujba copiilor sprijiniţi de HHC România: violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Andrei Licareţ, actorul Mircea Diaconu, scriitorii Filip Florian şi Matei Florian, Cvartetul Ad Libitum şi Zoli Toth Quartet. Spectacolul a fost prezentat de Amalia Enache, Ambasador Special HHC România, un om devotat cauzei fundaţiei de patru ani.

A fost o seară a emoţiilor, în care publicul a vibrat pe acorduri de Bach, Brahms, Schumann şi Haydn, s-a delectat cu fragmente din romanele „La noi, când vine iarna”, de Mircea Diaconu, respectiv „Băiuţeii”, de Filip Florian şi Matei Florian şi s-a bucurat de culorile minunate aşternute pe pânză de Luminiţa Conaloş, un tânăr artist plastic care a crescut într-o casă de tip familial şi care şi-a descoperit talentul pentru pictură cu ajutorul HHC România.

“A fost o seară plină de energii pozitive. M-am bucurat foarte mult să pot să fac ce ştiu eu mai bine – să cânt – pentru binele copiilor din grija HHC România. Mă bucur că această Gală a ajuns deja la cea de-a doua ediţie şi sunt sigur că este doar un început – un început foarte frumos şi foarte promiţător. Le pot spune tuturor că am decis să lucrez alături de cei de la HHC România pentru că îmi pasă foarte mult de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Obiectivele lor extrem de ambiţioase şi aparent utopice sunt un motiv în plus pentru mine să mă alătur acestei cauze. Totul este să îndrăzneşti să visezi că lucrurile care par irealizabile, pot deveni realitate”, a declarat Alexandru Tomescu.

”Am bucuria ca de câţiva ani să cunosc echipa HHC România, să nu fiu un simplu privitor de afară şi să văd că lucrurile se schimbă. Sunt multe proiecte frumoase în România, dar atunci când se ajunge la implementare, de multe ori, lucrurile se pierd. La HHC România simt că se întâmplă lucruri. Se vede atât în cifre, cât şi pe activitatea copiilor, ceea ce de fapt cred că reprezintă cel mai mare câştig”, a adăugat Zoli Toth.

Un moment extrem de emoţionant a fost plimbarea printr-o vastă galerie de… amintiri donate de peste 50 de personalităţi din România, care au înţeles importanţa acestora, în contextul în care copiii aflaţi în protecţia statului au doar amintiri gri. Andi Vasluianu, George Zafiu, Dan C. Mihăilescu, Amalia Enache sau Irina Păcurariu, Dan Cruceru, Ioana Moldovanu, Irina Margareta Nistor, Virgil Ianţu, Mihai Găinuşă, Mihai Călin, Cristian Hrubaru, Liviu Mihaiu, Gianina Corondan – toţi şi mulţi alţii au împărtăşit publicului momente speciale care au ajuns să îi definească în viaţa de adult.

Ce înseamnă HHC România, am putut afla de la Principesa Marina Sturdza, Preşedinte Onorific al fundaţiei şi de la Ştefan Dărăbuş, Director Naţional HHC România. Acesta din urmă a reuşit, alături de echipa sa, să schimbe radical sistemul de îngrijire a copiilor vulnerabili în 17 judeţe din România.

În acelaşi timp, în foaierul Ateneului Român au fost expuse tablouri realizate în cadrul Taberei de Artă şi Solidaritate de la Deseşti din 2014, când peste 40 de copii sprijiniţi de HHC România au pictat sub îndrumarea profesorilor veniţi din cinci ţări ale Europei. Aproape toate cele peste 40 de tablouri expuse s-au vândut prin „silent auction”, sumele astfel obținute urmând să fie folosite pentru realizarea următoarei ediţii a taberei, programată pentru luna august 2014.

În publicul Galei Twin Art s-au regăsit diplomaţi, politicieni, personalităţi din lumea show-biz-ului autohton. Cu toţii au fost impresionaţi de proiectele HHC România, precum şi de calitatea evenimentului la care au participat.

“Seara asta a fost foarte emoţionantă pentru mine, muzica pe care am ascultat-o, toate micile texte, amintirile donate – trebuie să ajungă la auzul şi văzul cât mai multor oameni, pentru că sunt lucruri care emoţionează, iar emoţia aceasta trebuie folosită pentru deschiderea sufletelor oamenilor”, a declarat Mihai Călin.

“Cred că este întotdeauna foarte frumos când artele se adună în acelaşi loc, mai ales sub o cupolă atât de frumoasă, precum cea a Ateneului Român. Eu cred că împărţirea artelor este întotdeauna un lucru subiectiv şi toţi marii artişti transgresează graniţele dintre arte. Cred că asta am văzut în această seară. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că s-au alipit artele unui subiect care ţine de suflet şi de dragoste, dar şi de responsabilitate faţă de copii. Mai mult, cred că orice formă de artă porneşte din iubire, aşa că mi se pare o alăturare foarte potrivită şi foarte frumoasă”, a spus Dragoş Bucurenci.

Hope and Homes for Children (HHC) activează în România din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, peste 5.000 de copii au fost scoşi din instituţii; aproape 17.000 de copii salvaţi de la abandon şi 600 de tineri instituţionalizaţi sprijiniţi pentru o viaţă independentă; 890 de copii primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.000 de membri de personal din sistemul de protecţie a copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează şi în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor, acolo unde riscul de abandon al copiilor este ridicat. Obiectivul HHC România este ca până în 2020 să fie eradicată instituţionalizarea copiilor în ţara noastră.

Comentarii

Muzica

AMNA și Robert Toma fac echipă pentru o nouă lansare, „Cine pe cine”

Avatar

Published

on

            După ce au făcut echipă pentru hituri ce au adunat zeci de milioane de vizualizări, precum „În oglindă”, „Aproape cel mai departe” și „La capătul lumii”, AMNA și Robert Toma colaborează din nou și lansează „Cine pe cine”. Cei doi artiști s-au dedicat întregului proiect, de la conceptul videoclipului regizat de Silviu Mîndroc până la versuri, unde au lucrat alături de Alex Parker.

 

            „Mă cunoasc de foarte mulți ani cu Robert și ne leagă o prietenie foarte frumoasă. Este întotdeauna o plăcere să scriu muzică și mai ales să lansăm piese împreună. Nu am mai colaborat de câțiva ani și cred că era timpul să lansăm o nouă piesă. Cine pe cine” este o piesă de dragoste, cu un final ușor nefericit, în care cei doi devin nesiguri și se întreabă cine pe cine a iubit mai mult. Abia aștept să ascultați acest single și sper să ajungă și la inimile voastre. Nu uitați să vă abonați la canalul meu de YouTube, vă pregătesc multe proiecte tare dragi mie”, povestește AMNA.

           „Mă bucur că am reușit să ne regăsim din nou pe o piesă, lucrăm de mult timp împreună și la fel ca la celelalte melodii lansate, totul a decurs natural și am zis că este timpul să continuăm seria cu piesa Cine pe cine”, declară Robert Toma.

Deși uneori lucrurile nu se îndreaptă în direcția dorită, „Cine pe cine” vine ca un îndemn către iubire, încredere, acceptare și optimism. Dragostea este un sentiment atât de frumos, ce își face loc în inima noastră și este trăit diferit de fiecare om.

 

AMNA și-a cucerit de-a lungul timpului publicul cu piese precum „Tell me why”, „În oglindă” (feat. Robert Toma), „Banii”, „Nu poți să mă uiți” și „Arme” (feat. What’s UP), care au reușit să strângă milioane de vizualizări pe YouTube și să ajungă în topurile radiourilor din România. Au urmat piese precum „De Câte X Vrei Tu”, „Aproape cel mai departe” (în colaborare tot cu Robert Toma), „14 februarie”, și „Ce rămâne de făcut”, feat. KEED de la Șatra B.E.N.Z. În luna mai, artista a colaborat pentru a treia oară cu Dorian Popa și au lansat „Cealaltă ea”, single ce a adunat peste șapte milioane de vizualizări pe YouTube.

 

Robert Toma a colaborat cu unii dintre cei mai îndrăgiți artiști. A lansat single-uri precum „Toată vara” (feat. Marius Moga), „Voi fi acolo”, „Tot ce mi-a rămas” (feat. ADDA și Liviu Teodorescu), „Până vom îmbătrâni”, „Binele ce îmi face rau” (feat. Jovanna) și „Cum trăiește lumea bună”, piese care au adunat peste 100 de milioane de vizualizări pe YouTube.

 

 

Comentarii

Continue Reading

Muzica

Andreea Bălan ne spune o „Poveste de toamnă”

Avatar

Published

on

             În prag de toamnă, Andreea Bălan pune în scenă o nouă poveste muzicală în care iubirea, blândețea și magia se regăsesc în același loc. „Poveste de toamnă” este cel mai nou single al artistei, ce redă în versuri iubirea, în diferite forme și în fiecare stadiu al său. Odată ce cunoști dragostea, o poți recunoaște oriunde. Îți luminează chipul, îți sclipesc ochii și îți oferă cel mai sincer și frumos zâmbet, iar când apare, îți schimbă lumea.

 

„Este o melodie din suflet pentru suflete cu multă emoție și povești de viață și sunt fericită că este primul videoclip muzical în care apar pentru prima oară Ella și Clara. S-au simțit foarte bine la filmări, s-au jucat și fericirea lor îmi dă aripi să fac lucruri frumoase pentru public”, povestește Andreea Bălan.

 

 

Compusă de către Ionuţ Bacula (Papu) și Vlad Manolache, „Poveste de toamnă” este o piesă despre noi începuturi, dar și despre curajul de a depăși momentele dificile. Videoclipul regizat de către Kobzzon subliniază prin imagini o „poveste de toamnă” pusă pe note muzicale într-un decor arămiu, plin de romantism.

 

Cunoscută pentru show-urile sale inedite precum „Lecția de dans”, „Bunny Show” și „Fantezia Show”, Andreea Balan îmbină cu succes muzica și dansul și oferă publicului o experiență vizuală coregrafică ca un maraton de emoții, pasiune și distracție, prezentate în diferite povești conceptuale. Spectacolele susținute de Andreea Bălan transpun publicul într-o lume plină de visare, cu majorete, îngeri, iepurași sexy și balerine grațioase. De-a lungul timpului, artista a lansat zeci de piese, printre care „Uită-mă”, single care a adunat peste 50.000.000 de vizualizări pe YouTube.

 

 

Comentarii

Continue Reading

Evenimente

Iuliana Marciuc și Oana Georgescu lansează volumul „DESTINE CA-N FILME”

Avatar

Published

on

             La exact 5 ani de când s-a lansat primul volmul al cărții „DESTINE CA-N FILME” (editura NEVERLAND), IULIANA MARCIUC și OANA GEORGESCU lansează o nouă ediție a cărții cu același nume, cu noi subiecte, povești de viață și DESTINE CA-FILME.

 

Evenimentul va avea loc miercuri, 30 septembrie, ora 17.00, la Televiziunea Română, pe Scena Teatru TV din Grădina TVR  (Calea Dorobanților nr. 191, sector 1 București).

 

În cadrul evenimentului, vor participa autoarele, Iuliana Marciuc și Oana Georgescu, echipa emisiunii DESTINE CA-N FILME, reprezentanți ai TVR și ai editurii NEVERLAND (Grupul Editorial „Universul Juridic”), majoritatea protagoniștilor cărții şi ai emisiunii – vedete și oameni obișnuiți cu povești de viață deosebite: Sanda Ladoși, Chef Joseph Hadad, Chris Simion Mercurian, Dr. Marek Vâlcu, Ioan Cărmăzan, Chef Nicolai Tand, Constantin Florescu, Marcello Bataglia, Irina Alionte, Adina Sima, Crina Lință, Alexandru Culcea, etc.  Alături de ei, alți eroi ai emisiunii vor fi prezenți la lansarea ce va fi urmată de o sesiune de autografe: Alexandru Arşinel, Vasile Muraru şi Valentina Fătu, Dr. Radu Zamfir, magicianul Ștefan Simion, Ştefan Pelger, Cerasela Rogen, etc.

„DESTINE CA-N FILME”, o emisiune de succes transpusă  într-o carte captivantă

 

„Ideea unui nou volum a venit firesc, pentru că emisiunea DESTINE CA-N FILME, un proiect superb, început în urmă cu 7 ani, continuă să transmită povești de viață, care mai de care mai interesante și mai captivante, cu eroi adevărați, oricând modele pentru mine și pentru spectatori și cititori. Am învățat enorm de la toți cei pe care i-am intervievat, iar pe o parte dintre ei îi veți reîntâlni în paginile acestei cărți”, spune Iuliana Marciuc, realizatoarea și prezentatoarea acestei emisiuni de succes a TVR 2, cu o carieră de trei decenii în Televiziunea Română.

 

„Am transpus în povești cele aproape 30 de subiecte fascinante selectate din seria de emisiuni de succes din perioada 2015 – 2019, cu actualizări, informații și cu o documentare atentă”, a menționat Oana Georgescu, scriitoare și jurnalistă.

 

„DESTINE CA-N FILME este o emisiune despre oameni obișnuiți, dar și despre vedete, aflate la un moment dat în situații limită, neobișnuite, de multe ori puse în fața unui destin aproape implacabil, pe care l-au învins. Marele lor merit este acela că ei sunt învingătorii în fața destinului, prin determinare, voință, luptă pentru supraviețuire, tărie de caracter, credință și implicare! Într-o astfel de carte, textul trebuie să suplinească imaginea video, ilustrația, decorul și interviul propriu-zis cu protagonistul emisiunii; cititorul trebuie introdus în atmosfera locului filmării, apoi trebuie să îi faci cunoștință cu personajul și să redai în scris cât mai corect și natural, acele momente sau situații la care face referire subiectul emisiunii. De exemplu, a fost deopotrivă dificil și foarte emoționant să evoc acum personalitatea marii actrițe Stela Popescu, invitată în toamna lui 2016 să povestească despre „Amintirile sale din exil”, cu un an înainte de a ne părăsi pentru totdeauna…”.

 

          

Emisiunea „DESTINE CA-N FILME” în care cunoaşteți adevăraţi eroi care au trăit, cu voie sau fără voie, experienţe incredibile, desprinse parcă din scenariile unor producţii cinematografice, este produsă de Televiziunea Română și difuzată în prime time, pe TVR 2.

 

           Pentru a respecta măsurile de siguranță și normele în vigoare împotriva pandemiei, menționăm faptul că:

  • acreditarea este nominală, de aceea vă rugăm să confirmați prezența
  • intrarea / accesul, în baza cărții de identitate și / sau a legitimației de presă se face din Str. Col. Constantin Blaremberg (intersecția Str. Ermil Pangrati, colț cu Strada Muzeul Zambaccian)
  • evenimentul va începe la ora 17:00 și va dura maximum 2 ore, de aceea vă rugăm să ajungeți în timp util pentru a completa și formularul COVID-19.

 

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0