miercuri, februarie 21, 2024
More
  AcasăEVENTSOana Cuzino susține campania Pâine și mâine lansată de organizația World Vision

  Oana Cuzino susține campania Pâine și mâine lansată de organizația World Vision

  Oana Cuzino este ambasador al organizației World Vision România și s-a alăturat campaniei Pâine și mâine, care vizează copiii ce trăiesc în pragul sărăciei. În România, peste 225.000 de copii din mediul rural adorm flămânzi, iar rata abandonului școlar este în creștere, la ora actuală fiind de 18%, față de 11% media europeană. 

  Pâine și mâine este un proiect pilot care se desfășoară în trei județe din România: Vâlcea, Dolj și Vaslui și are drept scop oferirea unei mese calde pentru cei mici, activități extrașcolare după masă, susținute de cadre didactice și cursuri pentru părinți, în care învață despre importanța educației, nutriției și sănătății. Masa caldă este oferită la prânz, doar în școli, pe baza prezenței copilului la programul școlar.

  Miercuri, 11 mai, Oana Cuzino a fost prezentă la evenimentul de lansare al campaniei Pâine și mâine, în satul Urși din județul Vâlcea, unde funcționează deja una dintre cantinele școlare.

  „Din păcate, 1 din 8 copii se duc la culcare flămânzi, se duc la şcoală pentru a-şi lua acel corn şi lapte pe care îl mai împart şi cu frăţiorii mici de acasă. Sărăcia şi lipsa de acces la nevoile de bază ne afectează pe toţi, pentru că vorbim de 225.000 de copii din România care se culcă flămânzi! Pentru că nu au hrană suficientă, aceşti copii vor prezenta deficit de atenţie, alterarea performanţelor şcolare, IQ scăzut, deficit de memorare, dificultăţi de învăţare, abilităţi sociale reduse, limbaj limitat şi abilităţi scăzute de rezolvare a problemelor. Fără hrană, copiii nu vor avea randament la şcoală si acest lucru creează cercul vicios al abandonului școlar și analfabetismului funcțional, un bagaj cu care nu este firesc ca un tânăr să pornească în viață într-o țară europeană.”, a spus Oana Cuzino.

  Printr-un SMS trimis la numărul 8844 cu textul PAINE, fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea vieților copiilor care trăiesc în pragul sărăciei. Astfel, îi putem ajuta pe cei mici să trăiască sănătos, să-și continue școala și să parcurgă toate etapele învățământului pre-universitar.

   

  Cristina Minac

  Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

  Cristina Minac
  Cristina Minachttps://www.radardemedia.ro
  Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente