Connect with us

ALL MEDIA

OBLIGATORIU | Daca vrei sa te angajezi la DIGI trebuie sa stii limba maghiara!

Published

on

La banii lui, Zoltan Teszari îşi permite să facă ce vrea pe legile din România. Aşa că le impune candidaţilor care vor să se angajeze la firma lui să ştie, obligatoriu, limba maghiară, scrie enational.ro .

Dacă ai avut ghinionul să înveţi la şcoală limbi banale precum engleza, italiana sau franceza, poţi să-ţi iei adio de la o slujbă în cadrul imperiului RCS&RDS. Cine nu ştie ungureşte, nu exista! Aflat în plină expansiune –  chiar dacă urmează să-i fie tăiate cablurile şi să-şi lase clienţii fără semnal – Zoltan Teszari face angajări pentru staţiile TV din ţară. Braşov, Iaşi şi Piteşti sunt trei dintre oraşele pentru care RCS&RDS cauta prezentatori TV, însă nu orice prezentatori! Pe lângă cunoştinţele jurnalistice şi abilităţile de comunicare, viitorii crainici trebuie să îndeplinească o condiţie incredibilă: să ştie limba maghiară.

Alexandra Schianu, reprezentant al companiei lui Teszari, menţionează pe site-ul  cu oferte de slujbe www.bestjobs.ro ca cei care vor să se angajeze la DIGI trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: „Cunoaşterea la perfecţie a limbii maghiare, cunoaşterea foarte bună a limbii romane, capacitate de lucru în condiţii de stres etc.” Altfel spus, romanii care n-au învăţat ungureşte n-au voie, în ţara lor, să se angajeze la RCS&RDS. O faptă identică a comis anul trecut şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba – cel care a fost reţinut, luni, de către DNA, pentru fapte de corupţie.

Acesta a organizat un concurs pentru ocuparea funcţiei de manager de spital şi a pus condiţia ca toţi candidaţii să cunoască limba maghiară. Pentru că a îngrădit drepturile persoanelor de naţionalitate romana ori aparţinând altor minorităţi naţionale decât cea maghiara, Borboly Csaba a fost sancţionat „grav”: a primit un avertisment!

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
9 Comments

9 Comments

 1. Gabriela Tudose

  25 iulie 2013 at 15:32

  tara lui Papura Voda, daca noi permitem sa fim jigniti, vom fi jigniti! daca noi ne batem joc de noi acceptand, acei oameni isi vor bate joc de noi. Fara doar si poate! intotdeauna se loveste in locul slab, vulnerabil!

 2. pop

  28 mai 2013 at 15:52

  si ce mai ziceti de joburile unde e obligatoriu lb. germana , lb .engleza , lb. ceha ?? vreti sa spuneti ca in romania sunt mai multi germani , englez sau ceh ???? venti dargilor la cluj sa vedeti conditiile de angajare la Emerson , Genpact, Offoce Depot ,Bombardier,Bosch ………………..si dupa aia sa ca dati cu parerea

  • banatan de pusta

   28 mai 2013 at 20:51

   felicitari de comentariu.la noi in Timisoara sa te angajezi la Continental , Kronberg …alte corporatii straine, pe functie cu studii superioare trebuie sa cunosti foarte bine germana.este normal ca „strainii” sa nu stie romaneste ?! DA. si noi sa vorbim limba lor foarte bine ?! DAAA!!

 3. marius

  28 mai 2013 at 10:45

  solutia este dezabonarea 🙂

  • roman

   28 mai 2013 at 12:20

   am luat in calcul aceasta varianta!!!sper sa fie cat mai multi care sa ma urmeze!

 4. Edy

  28 mai 2013 at 09:32

  Care-i problema. Unele firme iti cer sa sti Germana, sau Engleza sau Italiana sau Spaniona aici trebuie sa sti Maghiara, mare branza. Cine nu stie sa se anagajeze la Antena 3.

 5. m

  28 mai 2013 at 09:08

  CE va mirati veniti la tg mures sa vedeti ca majoritatea anunturilor si interviurilor de angajare nu te primesc daca nu stii limba maghiara UNDE ESTE NENOROCITUL DE PONTA care chipurile ii apara pe romani datorita acestor nenorociti fac ungurii ce vor cu romanii in tara lor

 6. Anonim

  27 mai 2013 at 23:23

  Pare greu de crezut. Se cere practic să ştii ungureşte mai bine decât româneşte. Pe lângă faptul că e posibil să fie ilegal, nu cred că vor găsi pe cineva în Iaşi şi Piteşti care să cunoască ungureşte la perfecţie sau chiar la nivel de începător, darămite să mai li corespundă postului.

  • Stefan

   28 mai 2013 at 09:04

   Este de-a dreptul aberant sa sanctionezi un om pentru un lucru de care are strict nevoie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending