Observator Antena 1 lansează campania „Fii Moș Crăciun pentru un campion” - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Campanie TV

Observator Antena 1 lansează campania „Fii Moș Crăciun pentru un campion”

Published

on

Foto Credit: Antena 1

 

În România, infrastructura sportivă nu mai există, ca atare performanţa devine o excepţie. Baza de selecţie pentru loturile naţionale şi, implicit, olimpice e atât de redusă, încât nici măcar la gimnastică nu mai avem locuri garantate în prima ligă.

Există copii pe care sportul ar putea să-i scoată din sărăcie şi să le dea o şansă în viaţă. Sunt copii care provin din familii sărace, pentru care părinţii nu au cum să găsească resurse financiare pentru a-i sprijini să facă performanţă. În plus, în lipsa unor programe locale sau naţionale şi a sponsorilor, copiii aceştia se pierd, chiar dacă sunt extrem de talentaţi.

În prag de Crăciun, Observator Antena 1 dă startul unui demers de susținere a micilor sportivi talentați care vor să facă performanță și care au nevoie de toată susținerea. Campania „Fii Moș Crăciun pentru un campion” trage un semnal de alarmă în ceea ce privește situația acestor copii și își propune să ofere un sprijin real micilor campioni prezentați în campanie și colegilor lor de echipă.

O serie de materiale prezentate la Observator vor arăta cine sunt acești copii, în ce domeniu vor să facă performanță, cum se antrenează, ce nevoi au ei și, mai ales, ce visuri speră micuții să își îndeplinească. Fie că fac gimnastică, box, patinaj sau haltere, acești copii sunt uniți de dragostea pentru sport. Nu au însă la dispoziție mijloacele necesare pentru a face performanță, fie că vorbim de mediile sărace din care provin sau de lipsa unor locuri special amenjate care să le ofere condițiile necesare practicării sporturilor respective.

Raul, de exemplu, iubește boxul. Locuieşte într-un bloc fantomă şi merge la şcoală doar datorită antrenorului, care i-a dat o şansă. Cosmin, e campion mondial la juniori, tot la box, deşi nu are condiţii, iar părinţii au şi câte trei locuri de muncă pentru a-i susţine pasiunea. Alți copii visează să ajungă mari campioni la patinaj, dar, în lipsa patinoarului, se antrenează pe role, pe asfalt, iar unii dintre ei sunt nevoiți să renunțe chiar la acest sport pentru că nu au echipamente și condiții adecvate.

Chiar și la gimnastică, acolo unde România a performat de-a lungul anilor, lucrurile capătă nuanțe de gri posomorât. La Galați, de exemplu, sala de antrenament stă să cadă, nu s-a mai renovat din anii ‘70, saltelele şi aparatele sunt stricate, extrem de uzate. Aici vin mai multe fetiţe (una dintre ele e vice-campioană naţională) care vor să ajungă precum Nadia Comăneci sau Simona Amânar, iar părinții povestesc ce sacrificii fac pentru a-și aduce aici copiii, uneori de la zeci de kilometri de oraş, cu microbuzul.

Toți aceștia si mulții alți își vor spune povestea în cadrul campaniei inițiate de Observator Antena 1. În plus, o serie de mari campioni ai sportului românesc, de la Mihai Leu, la Leonard Doroftei, Lucian Bute, Nadia Comăneci sau Elisabeta Lipă vor sta de vorbă cu reporterii Observator cu care vor împărtăși poveștile lor, provocările și obstacolele cu care s-au confruntat pe drumul lor către succes.

Advertisement

 

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending