Connect with us

Campanie TV

Observatorul Antena 1 pregătește o nouă campanie: “Generaţia pierdută”

Avatar

Published

on

De la ora 19.00, la Observator, în primul episod al campaniei “Generaţia pierdută”, telespectatorii pot urmări filmări – document, vechi de 20 de ani, ale copiilor adoptaţi din orfelinatele groazei ale României.

“17 cazuri simbol pentru cele 30.000 care au luat drumul străinătăţii în 1990 fără a-şi da acordul. Ei nu puteau vorbi, căci abia se născuseră. Au fost alţii care au vorbit în locul lor şi le-au decis soarta. Au negociat vânzarea unor copii din România după puterea minţii şi a sufletului.

Urmăriţi o nouă campanie Observator <Generaţia pierdută”, din această seară, de la ora 19.00”, este îndemnul către telespectatori al Andreei Berecleanu, gazda principalului jurnal de ştiri al Antenei 1. Astă seară se va difuza primul episod al campaniei “Generaţia pierdută”, o campanie despre cei 30.000 de copii care au fost adoptaţi în străinătate imediat după Revoluţie şi pe care România i-a pierdut definitiv.

Dar lor nu le este ruşine cu ţara din care au fost luaţi, ba chiar vor să se întoarcă aici şi să-şi cunoască familiile care i-au abandonat în orfelinatele groazei.
Reporterii Observator Mihaela Biliovschi, Ana Moraru şi Andreea Ţopan au făcut un tur de forţă în zece state americane, 13 judeţe din România şi patru ţări, SUA, România, Canada şi Grecia. Şase luni de filmări, mii de kilometri parcurşi, zeci de ore de imagini şi sute de documente arată cum şi-a înstrăinat România o generaţie. 17 copii din această generaţie vorbesc despre viaţa lor. Despre ce oferă acum Americii şi despre ce ar putea oferi României. Dacă România ar fi interesată de ei.

17 familii îşi amintesc de aceşti copii, deşi unii dintre ei nici măcar nu există în dosarele statului român. Îşi amintesc şi ce au primit în schimbul lor, 25 de perechi de blugi, câteva mii de lei, o sută de milioane de lei sau 10-20 de mii de dolari. Reporterii Observator pun în oglindă adoptaţii şi familiie lor, civilizaţia, viaţa normal din străinătate şi sărăcia din România, adoptaţii bogaţi şi fraţii săraci rămaşi acasă.

“Generaţia pierdută” e şi o generaţie castigate.
În această seară, de la ora 19.00, telespectatorii Antenei 1 o pot urmări pe Emilia Mădălina Varga care avea doar patru ani în filmuleţul din 1994, atunci când zâmbea şi îi facea cu mâna unei femei care urma să-i devină mama adoptivă în Statele Unite ale Americii. Astăzi, 20 de ani mai târziu, aceeaşi Emilia, dar devenită Huss are acasă un panou întreg cu detalii despre România. Din copilul filmat acum 20 de ani la Sighet, unul dintre polurile suferinţei copiilor instituţionalizaţi ai României, au rămas ochii mari şi puţin din legănatul copilăriei orfane de dragoste şi bucurii. Ea stă într-o casă frumoasă, alături de o mamă adoptivă care o iubeşte.
În fiecare luni şi joi, de la ora 19.00, la Observator, telespectatorii Antenei 1 vor putea urmări 17 cazuri de copii, deveniţi acum adulţi care descoperă cum au fost adoptaţi. 17 tineri care au steagul României în camera lor , în curtea unei case frumoase din Statele Unite ale Americii, în dulapul cu haine, în fotografii şi mai ales, în suflet.observator-100

Comentarii

6 Comments

6 Comments

 1. Avatar

  curt

  31 iulie 2015 at 00:31

  buna ziua sunt o mama indurerata care as dori sa revad fetele care datorita situatiei financiare am fost nevoita sa decurg la asemenea gest adica a le da sub adoptie pt a nu duce lipsurile pe care eu le aveam la momentul respectiv .In momentul de fata eu nu stiu nimic de ele decat anul luna si ziua lor de nastere si tara in care au fost adoptate.Va rog frumos a ma ajuta si daca puteti a ma contacta la nr de telf 0733412817 deoarece eu nu le am cu tehnologia va multumesc anticipat

 2. Avatar

  Nica Florica Nica Florica

  9 mai 2015 at 23:19

  Sunt mama fetitei adoptata in anul 1995 de o familie de americani vreau sa o gasesc

 3. Avatar

  Nica Florica Nica Florica

  7 decembrie 2014 at 20:56

  Asta ii numarul meu de telefon pe care sa ma. Contactati va multumesc astept raspuns

 4. Avatar

  Nica Florica Nica Florica

  7 decembrie 2014 at 20:03

  Sunt mama fetitei pe care in urma cu 22 de ani am avuto la un camin din judetul arad vreau sa o gasesc am cautato peste tot nimeni nu imi spune nimic o cheama neata ioana nascuta in jufetul arad in 1993 7ianoarie mi sa spus ca a adoptato o familie dar nici odata nu am aflat unfe se afla si nici nu a, comunicat cu ei vreau sa stie ca eu sunt mama ei naturala si vreau sa stiu faca ontradevsr vrea sa ma caute va multumesc

  • Avatar

   Nica Florica Nica Florica

   7 decembrie 2014 at 20:13

   Va rog mult de tot ajutatima sa o gasesc prin intermediul dumneavoastra sint o mama indurerata regret toata viata ce am facut am avut niste probleme familiale ca altfel nu o dadeam si daca cumva o gasiti sa ii spuneti sa ma iert

   • Avatar

    Nica Florica Nica Florica

    21 februarie 2015 at 23:54

    Va rog sami dati un numar de telefon daca cumva stiti de fica meaa neata ioana nascuta in anul 1993 pe data de 7 ianuarie care a fost adoptata de o familie de la un leagan de copi arad sunt mama ei naturala vreau sa iau legatura cu ia nustiu nimic de ia am cautato de mult timp dar nu am gasito

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Campanie TV

1 Iunie: Peste 30 de vedete TVR participă la campania în care Ziua Copiilor

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Peste 30 de vedete TVR participă la campania în care Ziua Copiilor durează o lună
Din 30 mai până în 30 iunie, TVR „DĂ RESTART COPILĂRIEI”

Anul acesta, Ziua Internaţională a Copilului are o semnificaţie aparte la TVR. Dacă până acum, de 1 iunie, TVR şi-a deschis larg porţile pentru copiii de toate vârstele cărora le-a oferit petreceri, jocuri, spectacole şi surprize minunate, de această dată, în contextul pandemiei care ne-a schimbat viaţa, Televiziunea publică le reaminteşte adulţilor că acum, după luni de carantină, trebuie să revenim la normal învăţând de la cei mici cum să trecem peste greutăţi cu încredere şi cu speranţă.

Iuliana Tudor, Liana Stanciu, Adelin Petrişor, Marina Almăşan, Iuliana Marciuc, Virgil Ianţu, Irina Păcurariu, Corina Dănilă, Raluca Arvat, Nadine, Ruxandra Gheorghe, Daniel Coman, Costin De;liu, Marius Constantinescu, sunt numai câteva dintre cele peste 30 de vedete care dau startul campaniei TVR „3,2,1…Iunie. Restart copilărie !!!”.

De 1 iunie, TVR le reaminteşte adulţilor că putem reveni la normal învăţând de la cei mici cum să trecem peste greutăţi cu candoare, naturaleţe şi eficienţă. De la ei trebuie să învăţăm lucrurile simple, cu adevărat importante: să zâmbim, să visăm, să sperăm, să prindem încredere şi curaj, să nu ne pierdem speranţa.

Din 30 mai până în 30 iunie, Campania TVR „3,2,1…Iunie. Restart copilărie !!!” ne provoacă pe toţi să redevenim copii şi să arătăm lumii întregi acest lucru. Fiecare poate posta pe pagina de Facebook a TVR scurte înregistrări filmate cu telefonul care să demonstreze că şi adulţii au ce învăţa de la copii, iar la sfârşitul campaniei, cele mai bune/apreciate filmuleţe vor fi premiate  (vezi aici regulamentul de participare).

Primii care au acceptat provocarea de a realiza astfel de înregistrări sunt vedetele TVR care, alături de cei mici sau singuri, au „dat examenul copilăriei”. Filmările lor sunt numai câteva exemple că cei mari pot învăţa lucruri simple de la copiii lor. Înregistrările lor vor fi făcute publice online sau la tv în primele zile ale campaniei, fiecare dintre noi fiind invitat pe parcursul lunii iunie să le urmeze exemplul.

Când se termină copilăria? Niciodată – pentru că ea este o stare care ţine de minte şi de suflet, nu de vârsta biologică. Şi pentru că nu este simplu să redevenim copii şi să găsim acea resursă internă a lor de a trece peste greutăţi cu zâmbetul pe buze – în acest an, la TVR, avem nu doar o zi, ci exact o lună în care putem să învăţăm acest lucru.

Comentarii

Continue Reading

Campanie TV

Desenul copilului tău poate apărea pe 1 iunie la PRO TV!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

În această perioadă, copiii sunt cei mai fericiți pentru că își petrec zilele în familie, studiază acasă, se joacă și recuperează tot timpul pe care nu și l-au petrecut alături de părinți. Copiii sunt o sursă inepuizabilă de motivare și voie bună pentru cei din jur și nu numai, iar acum inocența și modul lor simplu de a gândi ne poate aduce tuturor speranța că #NeFacemBine. De aceea, pe 1 iunie, PRO TV spune Copiii ne fac mari.

 

În inima unui copil încape întregul univers. Iar în ochii lui, oameni mari sunt super eroi! Cine este eroul copilului tău? PRO TV provoacă toți copiii la creativitate, iar desenele lor vor putea fi difuzate la televizor!

 

Tot ce trebuie este ca fiecare copil să facă un desen cu tema “Eroul meu preferat”, iar părinții, bunicii sau prietenii să trimită creațiile până pe 28 mai pe adresa de email copiiinefacmari@protv.ro sau să le posteze pe Instagram cu hashtag #copiiinefacmari și cu tag către pagina @protv_romania.

 

Cele mai creative desene vor fi difuzate la PRO TV luni, 1 iunie, în clipuri speciale și în edițiile speciale ale emisiunilor Vorbește lumea și La Măruță!

 

Copiii ne fac mari!

Comentarii

Continue Reading

Campanie TV

TVR continuă să spună „Mulţumesc” în campania #RespectCelorDinLiniaIntai

Avatar

Published

on

            Criza prin care trecem acum cu toţii a produs schimbări pe care poate nici nu ni le imaginam în urmă cu ceva timp. Lumea a stat în loc pentru o vreme sau cel puţin are o altă dinamică. Dar sunt acei oameni care prin profesia lor, luptă ca să menţină totul în mişcare, pentru ca noi să fim în siguranţă şi sănătoşi, iar bătălia nu este deloc uşoară. Cadrelor medicale, pompierilor şi forţelor de ordine, TVR le spune #Mulţumesc în campania dedicată lor, #RespectCelorDinLiniaIntai.

            De peste o lună de zile, Televiziunea Română derulează o campanie specială dedicată eroilor care luptă direct şi activ cu pandemia. Doctori, asistenţi, infirmiere, poliţişti sau militari, cu toţii fac parte din prima linie a acestei bătălii. În cadrul Telejurnalului de seară, de la ora 20:00, putem asculta poveştile impresionante ale celor care pun datoria mai presus de orice. La finalul ştirilor TVR ne sunt prezentate reportaje din viaţa unor oameni speciali, pentru care fiecare zi de muncă reprezintă un risc, dar care nu se clintesc din misiunea lor.

Urmând exemplul altor oraşe din lume, turnul TVR este prima clădire din ţară care îşi aprinde în fiecare seară luminile în semn de omagiu. Lumini albe şi roşii ca simbol al solidarităţii, proiectarea tricolorului sau animaţii reprezentative vor putea fi urmărite de către toţi românii. O idee frumoasă menită să încurajeze şi alte instituţii în susţinerea celor care dau dovadă de spirit de sacrificiu şi devotament. Şi dacă tot am vorbit despre culori şi grafică, trebuie menţionat că proiectul este realizat în colaborare cu artistul Sergiu Doroftei, absolvent al Universității de Arte din București, cu o experiență de 15 ani în domeniul video. Logo-ul este unul sugestiv, reprezentând două aripi în tonuri roşiatice, asemenea sângelui atât de preţios pentru viaţă, pe un fond albastru deschis, alături de mesajul campaniei.

Campania „Respect celor din linia intâi” este a noastră a tuturor prin mesajele pe care fiecare le poate transmite eroilor acestor zile. Ne puteţi spune povestea eroilor pe care îi cunoaşteţi şi sunt acum la datorie. Scrieţi-ne pe numărul de WhatsApp 0733 508 076 sau pe pagina de Facebook Știrile TVR. Fiecare mesaj, fiecare încurajare, fiecare mulţumesc contează pentru a le arăta respect celor din linia intâi.” scrie Televiziunea Română pe reţeaua de socializare. Mesajele de mulţumire nu au întârziat să vină şi merită să urmăriţi în continuare adevărate poveşti de viaţă ale celor care luptă în fiecare zi pentru o lume mai bună şi mai sănătoasă.

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0