opinie mihai stanciu
Connect with us

ALL MEDIA

Nostalgia primilor paşi în presă

Published

on

Presa scrisă moare, nu e o noutate, ”prohodul” îl cântam de mult, numai că refuzam să credem că acel moment fatidic se apropie. Astăzi a apărut ultimul numar tiparit al cotidianului ProSport. Ediţia print va rămâne doar o amintire. Bun, o să-mi spuneti că nu e nicio tragedie, viaţa merge mai departe şi că timpul se schimbă! Da, aşa este, însă când nişte bucăţi de hârtie fac parte din minunata ta copilărie, nu poţi rămâne nepăsător şi rece.

Am crescut împreună cu acest ziar, încă de la lansare, devenise preferatul meu. Zilele de luni deveniseră sacre, primul trezit eram din casă, înnebunit de frica de a nu-l pierde. Noroc cu Tanti Maria de la colţ, care avea întotdeauna grijă de mine cu vreun exemplar dosit după tejghea.

Adoram mirosul proaspăt de cerneală, casetele tehnice ale meciurilor, opiniile jurnaliştilor, şi îmi imaginam că sunt eu în locul lor, că participam la acele evenimente. Citeam şi aranjam paginile cu mare dichis, era un ritual special, iar dacă cineva încerca să arunce ziarul a doua zi, îl acuzam de sacrilegiu.

Anii au trecut, între timp am învătat că presa nu e aşa romantică, cum părea în ochii unui copil de 9 ani, şi că totul costă, toate literele înşirate acolo, munca jurnaliştilor şi toată bucuria mea costa, din ce în ce mai mult. Eternitatea s-a terminat, sau cel puţin se mută pe online, nu ştiu dacă mai are vreun farmec pentru cineva, sigur, nu pentru Tanti Maria!

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending