Ora de educatie muzicala Radio Romania Cultural, prima data in sectorul 3 - RADAR DE MEDIA
Connect with us

A-Z NEWS

Ora de educatie muzicala Radio Romania Cultural, prima data in sectorul 3

Published

on

A opta ora de educatie muzicala din acest an scolar va avea loc pe 22 martie 2012, la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din sectorul 3. Echipa de realizatori si instrumentisti va veni pentru prima data intr-o institutie de invatamant din cel mai mare sector al Bucurestiului, delimitare teritoriala care are o populatie de aproximativ 400,000 de locuitori.

Invitatii editiei de joi, 22 martie 2012 sunt: Catalin Bucerzan – trombon si Oleg Raileanu – trompeta care, impreuna cu realizatorul Cristian Marica, le propune celor treizeci de elevi din clasele cu profil informatica, electronica, mecatronica,  60 de minute de dialog interactiv si argumentat despre muzica.

Proiectul „Ora de educatie muzicala” vine in intampinarea metodelor didactice care sunt utilizate la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, intrucat institutia care va gazdui echipa de la Radio Romania Cultural este una din scolile care foloseste instruirea elevilor prin proiecte. Acestea le solicita adolescentilor rezolvarea unor sarcini de lucru complexe prin care ei isi dezvolta competente de nivel superior, necesare in secolul XXI. Evaluarea scolara se realizeaza prin metode variate, inclusiv reflectiile elevului asupra propriei invatari.

„Ora de educatie muzicala” este un proiect care se adreseaza elevilor care nu studiaza la liceele sau scolile de profil. Este un dialog sincer si deschis intre realizatorii Radio Romania Cultural si artistii instrumentisti ai Formatiilor Muzicale Radio. Proiectul doreste sa le transmita copiilor si adolescentilor din scolile Romaniei, importanta limbajului universal al muzicii care promoveaza toleranta, intelegerea si comunicarea intre oameni. El este realizat bilunar cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

 

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending