Connect with us

Industria online

Orlando Nicoară: Unul din cinci useri români de internet folosește adblocker

Razvan Badea - Redactor

Published

on

Cum pierde industria online bani din publicitate din cauza utilizatorilor care îşi instalează în browsere adblocker, mai pe româneşte o aplicaţie care blochează afişarea reclamelor de la Google. Acest subiect a mai fost dezbătut, însă astăzi am văzut pe blogul lui Orlando Nicoară, informații noi cu cifre în ceea ce priveşte utilizatorii romani de adblocker!

Iata textul postat de Orlando Nicoară:

Unul din cinci useri romani de internet foloseste adblocker si implicit nu vede reclamele care ruleaza pe siteurile din .ro.

Stam bine in regiune, Polonia ajuns la 35% iar grecii, well, grecii sunt la 37%, germanii la 25%, americanii la 15%, britanicii la 21%. turcii la doar 6%, iar China se “lauda” cu 1%. In total sunt 198 milioane de utilizatori de internet in lume care au instalate adblockere, Romania contribuid cu 2 milioane la aceasta cifra.

Global industria de publicitate online va pierde incasa mai putin cu 22 miliarde USD anul acesta din motive de adblockere. Cam 30% din ce bani va face Google.

Mai tragic e daca ne uitam la dinamica, in ultimele 12 luni numarul celor care si-au instalat adblockere a crescut cu 41%. Enorm.”

Sursa cifrelor

Comentarii

comments

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending