Connect with us

ALL MEDIA

OTV si-a incetat emisia pe platforma Telekom. CNA investigheaza cazul!

Redactia Radar de Media

Published

on

Canalul care promova sigla fostei televiziuni OTV şi care a apărut marţi în grila platformei de satelit Telekom TV şi-a încetat emisia, în contextul în care Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a trimis o echipă de control la compania Telekom, informeaza Mediafax.

“Am trimis o echipă de control în această dimineaţă la Telekom şi (OTV, n.r.) nu era retransmis. Partea tehnică (a companiei Telekom, n.r.) prezentă la momentul controlului a spus că a făcut în cursul zilei de ieri probe tehnice, dar că dintr-o eroare nu s-au asigurat că nu puteau să le facă, fiindcă nu aveau acord de retransmisie”, a declarat, joi seară, pentru MEDIAFAX, Laura Georgescu.

Ea a mai spus că reprezentanţilor companiei Telekom le-a fost atrasă atenţia de către echipa CNA că, dacă intenţionează să introducă în grilele Telekom televiziunea OTV, trebuie să se asigure că au aviz de retransmisie în acest sens.

De asemenea, potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, distribuitorii de servicii din România pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul CNA.

n prezent, însă, CNA nu funcţionează din lipsă de cvorum, întrucât au expirat mandatele a patru dintre cei 11 membri ai Consiliului şi în locul lor nu au fost numite alte persoane de către Parlament. Astfel, compania Telekom nu avea cum să obţină votul CNA pentru modificarea ofertei sale de programe, în sensul introducerii în grilă a OTV.

Pe de altă parte, într-un punct de vedere transmis joi seară MEDIAFAX, ca urmare a unei solicitări făcute miercuri de către agenţia de presă, reprezentanţii Telekom Romania Communications au spus că Telekom a făcut “teste pentru furnizarea de servicii de uplink oferite OTV S.R.L”.

“În cursul zilelor trecute au fost efectuate teste pentru furnizarea de servicii de uplink oferite OTV S.R.L. în baza unui contract între cele două părţi. Serviciile de uplink nu presupun automat şi retransmisia unui canal TV pentru abonaţii proprii. Din motive tehnice, pentru efectuarea acestor teste, a fost alocat temporar şi un spaţiu în grila furnizorului Telekom Romania Communications. Pe perioada testelor nu a fost transmis conţinut propriu-zis”, au spus reprezentanţii Telekom Romania Communications.

Foto Credit: Captura OTV Italia

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending