Connect with us

INTERVIU

Ozana Barabancea artista cu voce de cristal – interviu in exclusivitate pentru Radar de Media –

Published

on

Ozana Barabancea : artista nascuta pe data de  4 octombrie 1969, in București.

Profesoară de canto și solistă română de jazz, personalitate TV și membră a juriului show-urilor de televiziune Splash! Vedete la Apă și Te cunosc de undeva!, difuzate pe Antena 1.

Este o artistă ce abordează genuri diverse, având însă un punct comun: muzica.

Deși inițial a fost cântăreață de operă, este cunoscută și pentru show-urile de jazz susținute.

A făcut parte din distribuția musicalului Chicago, precum și a filmului Supraviețuitorul (în regia lui Sergiu Nicolaescu) și a jucat în diverse seriale.

Mai nou, pe Ozana Barabancea am zarit o la TVR in juriul Eurovision.

Cu o tinuta impunatoare, jurata concursului a fost multumita de toti concurentii prezenti in semifinala, ba chiar oferindu le cele mai bune sfaturi in ceea ce priveste evolutia pe scena a fiecarui artist .

Nechifor Petrut: De cand cochetati cu muzica?

Ozana Barabancea: Cochetez cu muzica de la 4 ani, cand am dirijat corul grădiniței, eveniment pentru care Mos Crăciun( actorul Silviu Stanculescu) m-a luat in brațe si m-a felicitat spunându-mi ca eu am muncit cel mai mult. In drum spre casă am intrebat-o pe mama “ de ce a zis moșul că am muncit cel mai mult ? Ce? Am spălat rufe ?” Deci eu percepeam dirijarul un lucru facil.

Nechifor Petrut: Cum a fost prima reactie a dumneavoastraa cu publicul?

Ozana Barabancea: Publicul erau copiii vecinilor de la scara de bloc unde cântam si recitam poezii. Evident că ii dominam.

Nechifor Petrut: Ne puteti povesti pe scurt care a fost cel mai placut moment din viata dumneavoastra?

Ozana Barabancea: Până acum cel mai frumos, cel mai plăcut, cel mai emoționant si dinamic moment a fost când am dirijat-o pe fiica mea, Gloria Barabancea, la 16 ani alături de Lumini Sonore Orchestra in cadrul unui festival international. Am cântat și am dirijat și alaturi de fiul meu, Andrew , de 20 de ani, dar responsabilitatea cea mai mare a fost debutul Gloriei ca pianista concertistă. De atunci am o mare incredere să cânt și să-i dirijez pe copiii mei. Ii tratez de la egal la egal.

Nechifor Petrut: Care a fost cea mai placuta si cea mai neplacuta zi din viata dumneavoastra?

Ozana Barabancea: Discut DOAR DESPRE MOMENTELE FRUMOASE.

Nechifor Petrut: Cum vedeti noua generatie in lumea muzicii?

Ozana Barabancea: Sfatul meu pentru noua generatie a muzicii este sa studieze intr-atat incat sa poata fi capabili sa isi scrie singuri partiturile. Sa aprofundeze muzica, aceasta fiind un domeniu mult mai complex decat o simplă apariție pe scenă sau o fimare a unui videoclip. Muzica inseamna mai mult decât cântat. Muzica inseamna conectarea cu frecventa sunetelor , integrarea sunetelor in fiinta umana si constientizarea lor. De aici pornesc alte si alte ramificații. Si incă ceva: atentie mare ca perseverența bate talentul .

Nechifor Petrut: Un sfat pentru cei care doresc sa faca pasul in muzica.

Ozana Barabancea: Sfatul meu este sa plătească prețul succesului cu multă pasiune și determinare in formarea lor complexă de muzicieni, de artiști, de creatori.

Nechifor Petrut: Copii va calca pe urme?

Advertisement

Ozana Barabancea: Da, și ei studiaza muzica. Au calități dar pasiunea , deși nu ne moștenește este ca pofta: vine mâncând. Pasiunea apare exersând și cercetând muzica.

Nechifor Petrut: Daca ar fi sa dati timpul inapoi, ati alege acelasi drum?

Ozana Barabancea: Dacă ar fi să dau timpul inapoi poate aș vrea să ma opresc la momentul când am pierdut-o pe mama , dar timpul nu-l putem intoarce, in schimb ii pot mulțumi Lui Dumnezeu pentru copiii minunați pe care ii am si pe care i-am crescut cu iubire de Hristos si cu virtuți morale.

Nechifor Petrut: De curand ati avut parte de o surpriza placuta in cadrul emisiunii „Dăruiește Românie!”la TVR International ne puteti povesti pe scurt cum ati primit vestea ca fiica dumneavoastra va oferit un cadou de neuitat.

Ozana Barabancea: Da, a fost o adevărată bucurie ca , tocmai de ziua ei, când implinea 17 ani să mi cânte acel studiu plin de dramatism și pasiune de Scriabin. Putine minute ca produs finit, multe ore de studiu, migală, tehnică, virtuozitate si rezistență pianistică. Mi-a demonstrat incă odată că s-a maturizat muzical, ceea ce mă sperie: e clar ca eu am imbătrânit.

Nechifor Petrut: Un mesaj pentru cititorii Radar de Media.

Ozana Barabancea: Dumnezeu să vă binecuvânteze . Vă rog să fiți fericiți!

Pe Ozana Barabancea o puteti vedea in toata splendoarea ei, inainte de finala Eurovision din data de 5 matie 2022, ca artista, ca mama si ca om sensibil in cadrul emisiunii „Dăruiește Românie!” vineri 18 februarie 2022 la ora 21.00 la TVR International.

De ce ca mama?

Urmariti emisiunea si o sa aflati raspunsul.

Foto credit : TVR International

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending