Connect with us

Life Style

Paravanele decorative: utile şi elegante

Avatar

Published

on

             Voi aveţi acasă un paravan ? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci cu siguranţă cunoaşteţi avantajele unei asemenea piese pentru locuinţă. Însă dacă nu v-aţi achiziţionat încă un paravan decorativ, vă invit să descoperiţi cât de utile şi elegante sunt aceste accesorii exotice.

            În trecut, toate familiile nobile din China aveau în casă paravane decorative din lemn masiv, pictate cu multă măiestrie, cu motive specifice culturii. La început, acestea erau fixe, dar de-a lungul timpului au devenit pliabile. Moda paravanelor s-a răspândit rapid în toată Asia, materialul principal a fost înlocuit uneori cu hârtie sau mătase.

Astăzi, paravanele au fost adaptate şi integrate în designul locuinţelor de tip occidental. Dacă ar fi să le clasificăm, acestea sunt fixe, în genul pereţilor despărţitori sau uşilor glisante, respectiv mobile, care pot fi mutate dintr-o încăpere în alta. Fie că renovăm un apartament clasic, fie optăm pentru o locuinţă modernă, cu toţii suntem în căutarea unui spaţiu mare, aerisit, organizat şi compartimentat după nevoile noastre. Paravanele pot fi o soluţie în acest caz.

Dacă de pildă, alegem o garsonieră cu un concept open-space, dar vrem şi intimitate, un paravan decorativ poate separa locul de dormit de restul camerei, fără să apelăm la încă un perete. După cum puteţi observa, paravanele nu au doar scop decorativ. Aceste piese frumoase, delimitează eficient spaţiul, dar şi maschează anumite zone ale camerei unde sunt amplasate. După un paravan pliabil, putem depozita diverse lucruri, păstrând senzaţia de ordine. Dar nu doar atât. Cu ajutorul unui paravan, putem să ne creăm propriul nostru colţ, în spaţiul de locuit. Un loc, de ce nu tematic, unde să ne recreăm, să lucrăm în linişte sau să ne bucurăm de lectura preferată.

Designul paravanelor este foarte variat. Cele mobile sunt compuse din trei, cinci sau mai multe panouri. Materialele care le alcătuiesc rămân lemnul, cum ar fi bambusul, pânza, metalul sau chiar oglinzi ataşate panourilor, pentru o senzaţie şi mai mare de spaţiu. Aşadar, texturile, imprimeurile sau decupajele sunt diverse. Paravanele pot avea inclusiv două feţe, totul pentru un plus de variaţie şi culoare în decorul casei.

Dacă vrem să aducem o parte din frumoasa Asie la noi în casă, atunci trebuie să căutăm un paravan cu elemente orientale, ca peisajele din natură, păsări sau litere chinezeşti. Stilul clasic este la fel de interesant, datorită detaliilor şi transformă dormitorul într-o scenă parcă desprinsă dintr-un film vechi. Perioadă în care doamnele foloseau paravanele asemenea unor cabine, pentru a-şi schimba sofisticatele rochii de epocă. Nu în ultimul rând, paravanele decorative pot fi vesele, moderne, cu personaje din cărţi, filme sau panorame ale oraşelor în care visăm să ajungem.

De unde putem achiziţiona o astfel de piesă decorativă ? Nu trebuie să călătorim pe alt continent pentru a avea propriul nostru paravan, deoarece magazinele de mobilă sau cele cu profil deco au oferte variate, iar online-ul este şi mai plin de idei. Desigur, în funcţie de model şi dimensiune, preţul depăşeşte cu uşurinţă câteva sute de lei, dar utilitatea lor şi frumuseţea incontestabilă, motivează investiţia.

Cele mai costisitoare, dar şi unicate, rămân paravanele lucrate manual, de tip handmade, cu diferite picturi şi broderii care ne amintesc de cele pe care le aveau odinioară nobilii în casele lor. Cu o asemenea piesă, nu avem cum să dăm greş, singura regulă este să o integrăm corespunzător în decor, pentru a ajuta şi simplifica lucrurile din punct de vedere vizual, fără să încarce spaţiul.

Comentarii

Life Style

Cum să transformăm şederea noastră la domiciliu într-un timp plăcut şi investit cu folos

Avatar

Published

on

            Se spune că „Nicăieri nu-i ca acasă.” Aici ne întoarcem mereu cu drag şi ne regăsim după o zi obositoare sau o călătorie lungă. Doar că recomandarea de a rămâne cât mai mult la domiciliu vine într-o situaţie delicată, ceea ce dă peste cap rutina obişnuită. Trebuie să urmăm recomandările, să ne protejăm, să ne păstrăm calmul şi să ne adaptăm situaţiei.

            Dacă acum „cei patru pereţi” ne cam stresează, sunt câteva lucruri simple care ne vor transforma şederea noastră la domiciliu într-un timp plăcut şi investit cu folos. Indiferent în ce domeniu lucrăm, activităţile recreative ne dezvoltă imaginaţia, ne relaxează şi ne ajută să generăm mai uşor idei creative pentru rezolvarea diferitelor probleme.

 

 1. Şi începem cu o sesiune de… curăţenie. Primăvara este anotimpul noilor începuturi şi este recomandat, în special în această perioadă, să acordăm mai multă atenţie igienizării. Curăţenia merge mână în mână cu organizarea. Un spaţiu curat, aerisit şi bine organizat ne ajută să muncim mai eficient şi să găsim rapid lucrurile de care avem nevoie. Un birou dezordonat de pildă, ne va încurca mai mult şi chiar irita atunci când lucrăm.
 2. Avem nevoie de odihnă activă, dar şi pasivă, de un moment doar al nostru. Dacă nu ştim de unde să începem, nu strică să deschidem o carte bună. Lectura are doar beneficii. Încă de mici ni s-a spus că cititul dezvoltă vocabularul, imaginaţia şi cultura generală. Dispozitivele moderne sunt nelipsite din viaţa noastră, iar biblioteca s-a mutat şi în online, dar contactul cu paginile unei cărţi rămâne o experienţă aparte. Pasiunea pentru cărţi poate deveni şi pentru scris şi nu-i deloc rău să încercăm chiar noi să ne punem gândurile în versuri sau să creăm propria noastră poveste. Indiferent de rezultat, este un bun exerciţiu pentru dezvoltarea creativităţii şi o ocazie să ne autocunoaştem.

 

 1. Aţi vrut mereu să învăţaţi o limbă străină, dar lipsa timpului a fost întotdeauna o scuză ? Acum puteţi să vă concentraţi mai mult pe acest aspect, iar internetul este iarăşi soluţia, dacă nu cumva aveţi deja ghidul limbii şi culturii preferate în bibliotecă. Cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională este un atuu, sprijină gândirea şi capacitatea de memorare a cuvintelor.
 2. Din cărţi învăţăm mereu ceva nou şi pentru cei mai practici, dar şi iubitori ai gustului, cărţile de bucate sunt printre preferate. Parcă ne îmbie să ne pregătim în tihnă felurile de mâncare favorite, acele preparate sănătoase făcute în casă sau de ce nu, dulciuri fistichi cu decoruri ca în cofetării. Putem fi creativi şi în bucătărie. De exemplu, să încercăm să decorăm un platou sau un tort. Timpul petrecut în bucătărie poate fi o activitate relaxantă.
 3. Tehnologia ne-a adus informaţia, dar şi divertismentul mai aproape. Mai mult timp acasă înseamnă mai mult timp pentru lucrurile care ne plac, pentru poveşti frumoase. Filmele sunt acele poveşti care ne poartă nu doar imaginar, dar şi vizual în alte lumi. Firul narativ este important, dar nu strică atunci când urmărim o peliculă să fim mai atenţi la detalii, decor, decoraţiuni, costume, etc.

 1. Unde se vede un film bun, se aude şi o muzică bună. Se spune că muzica îmblânzeşte până şi fiarele. Şi cui nu-i place muzica ? Fiecare dintre noi avem câte un gen preferat, pe care îl ascultăm cu plăcere, dar studiile arată că genul clasic are beneficii mai mari asupra creierului şi bineînţeles asupra creativităţii. Muzica înseamnă artă şi terapie. Să încercăm să ascultăm muzică nu doar de trecere a timpului, să acordăm atenţie versurilor şi este o metodă simplă, însă extraordinară de a scăpa de stres.
 2. Până şi florile adoră muzica. Dacă locuim la casă, putem să ne ocupăm mai mult de grădină. În schimb, pentru cei de la bloc, grădinăritul pe balcon, în limita spaţiului disponibil bineînţeles, este o altă alernativă de petrecere a timpului liber. O activitate relaxantă, ne creează o rutină şi ne face mai responsabili pentru că ne îngrijim de o formă de viaţă, care la rândul ei ne oferă oxigen.
 3. Arta este terapie, refugiu, dar şi bucurie. Mai mult timp petrecut acasă înseamnă introspecţie şi cine ştie, poate acum descoperim hobby-uri şi talente noi. Desenul, pictura, brodatul, confecţionarea bijuteriilor sau decoraţiunilor de tip handmade sunt printre cele mai populare acţiuni recreative in-home. Internetul abundă în tutoriale şi tehnici creative prin care putem transforma obiecte banale în adevărate piese de artă, funcţionale şi decorative deopotrivă, totul cu imaginaţie, pasiune şi un strop de măiestrie, la noi acasă.

 

 1. Dacă stăm mai mult la domiciliu, nu trebuie să renunţăm la mişcare. Exerciţiile fizice in-door, care se pot desfăşura în interior, sunt numai bune pentru sănătatea fizică, dar şi mentală, pentru siluetă, ne scapă de stres şi ne limpezesc mintea. Aşadar, să înlocuim cel puţin o perioadă, mersul la sală sau alergările în parc cu ore de sport practicate acasă.
 2. Fie că vrem să ne relaxăm sau să creăm, să lucrăm mai eficient de acasă sau pur şi simplu să depăşim evenimente bulversante, comunicarea este cheia. Important este să rămânem conectaţi la noutăţi, dar mai ales cu familia şi persoanele dragi. Mijloacele moderne de comunicare şi internetul par a fi mai necesare ca oricând şi ne aduc mai aproape, iar o minte creativă reuşeşte să treacă mai uşor peste încercări dificile.

Comentarii

Continue Reading

Life Style

La ce tratamente de înfrumuseţare apelează femeia modernă

Avatar

Published

on

Conștientizăm tot mai mult puterea pe care o deține azi o apariție îngrijită. Un ten neted și luminos și un trup armonios sunt mai mult decât o carte de vizită cu profil atrăgător.

Să te simți bine în pielea ta, să fii frumoasă la interior și la exterior, îți va da o încredere în tine contagioasă, te va împăca cu sufletul și cu spiritul tău.

Din fericire, femeia modernă a înțeles că a avea grijă de ea, a apela la tratamente de înfrumusețare este mai mult decât un moft, e o datorie față de sine.

Să mergi la salon nu mai este demult cheia spre admirația celorlalți, e garanția propriei fericiri. Mulțumirea pe care o vei simți știind că te pui pe primul plan, satisfacția de a te ști capabilă să ai grijă de tine și, mai ales, relaxarea pe care o vei experimenta, sunt pur și simplu neprețuite.

SKiN MedSpa îți spune care sunt tratamentele de înfrumusețare la care apelează femeia modernă! Iată pentru ce optează în ziua de azi femeile cu trup, suflet și minte la fel de frumoase!

 

Hidrodermabraziunea cu JetPeel

Ai fost satisfăcută de rezultatele microdermabraziunii, dar tânjești după mai mult? Viitorul frumuseții răspunde la apel: hidrodermabraziunea este cea mai nouă descoperire din domeniul tratamentelor faciale pentru femei moderne și cea mai apreciată, totodată.

 

Ce face, mai exact, JetPeel? Revitalizează pielea, tratează petele, cicatricile, urmele de la acnee, curăță în profunzime, reduce ridurile, crește elasticitatea pielii și stimulează metabolismul celular. Dacă ți se pare o listă prea lungă de beneficii pentru a putea fi tradusă în realitate, află că JetPeel nu vine de nicăieri, ci este inspirat de realizările cele mai avansate ale industriei de echipament aerospațial, conjugate cu inovațiile medicinii estetice. Astfel, dispozitivul unic curăță pielea în profunzime, combinând oxigen de puritate 100% cu un cocktail de substanțe active deosebit de eficiente.

 

Practic, printr-un jet de aer propulsat la o viteză supersonică, toate impuritățile pielii sunt „rașchetate”, tenul este purificat în profunzime, iar apoi este hidratat cu o ședință de mezoterapie fără ace.

 

Un alt avantaj wow al hidrodermabraziunii cu JetPeel este că nu presupune niciun disconfort, fiind non-invaziv. Dimpotrivă, te vei simți ca la un masaj, pentru ca la final să te trezești, precum Frumoasa din pădurea adormită, cu un ten nou nouț. Pentru rezultate fabuloase, sunt necesare circa 4 – 6 ședințe de hidrodermabraziune JetPeel, la o distanță de  7 zile una de cealaltă.

 

LPG Cellu M6 Alliance Premium cu sistemul patentat endermolift

    
Pentru acelea dintre noi care ne dorim o față ridicată și întinerită, dar în mod natural, soluția este LPG CelluM6 Alliance.

Un studiu condus de Profesorul Humbert pe persoane care au urmat un tratament LPG de 20 de ședințe dovedește că endermologia crește producția de acid hialuronic cu 80%, cea de elastină cu peste 45%, iar cea de colagen cu aproape 8%.

Rezultatele sunt vizibile: un ten mai omogen, o diminuare a imperfecțiunilor, a pungilor și a cearcănelor, o reducere a ridurilor fine și estomparea ridurilor profunde, o îmbunătățire generală a aspectului pielii și reducerea ptozei la nivelul ovalului feței.

 

 

Validată științific cu peste 129 de studii științifice, LPG CelluM6 Alliance

 • umple ridurile întrucât de la vârsta de 25 de ani se degradează treptat substanțele vitale pentru tinerețea pielii, precum colagenul, care îi conferă rezistență dar și elastina, care conferă pielii elasticitate.
 • redensifică pielea: dat fiind că odată cu trecerea anilor ovalul feței își pierde fermitatea și tonusul, șanțurile nazolabiale se lărgesc, pleoapele se relaxează.
 • detox pentru ten: întrucât stresul, poluarea, lipsa somnului sau fumatul sunt toți factori care distrug pielea: micro-circulația venoasă și limfatică încetinește și se acumulează toxinele.
 • elimină bărbia dublă:neatractivă, bărbia dublă afectează atât bărbații cât și femeile de toate vârstele: deformează trăsăturile și îngreunează fața.

 

Recomandarea SKiN MedSpa? Aplică înainte de ședință vitamina C, deoarece favorizează producția de colagen, iar astfel este dublat efectul tratamentului.

 

Injecțiile cu acid hialuronic

Vedeta incontestabilă din skincare este, fără urmă de îndoială, acidul hialuronic. Regăsit în mod natural în piele, articulații și în ochi, acidul hialuronic hidratează și atrage apa în piele, dar nivelurile sale sunt erodate odată cu trecerea anilor. Fillerele cu acid hialuronic sunt o soluție extraordinară pentru toate tipurile de riduri, umplându-le, dar și pentru cicatrici sau linii fine. În mai puțin de 30 de minute, vei avea un ten fără cusur iar rezultatele se vor menține între 4 luni și un an de zile, în funcție de calitatea fillerului ales ales.

Nu ne oprim aici: acidul hialuronic este folosit și pentru a da volum pomeților, pentru buze voluptoase, pentru pielea ridată de pe mâini sau pentru a atenua imperfecțiunile lobilor urechii. De asemenea, această extraordinară substanță reface conturul mandibular și este utilizată în rinoplastia fără bisturiu. Se scrie un nou capitol al istoriei de beauty!

 

La SKiN MedSpa venim în întâmpinarea femeilor moderne cu cele mai avansate tratamente de înfrumusețare și personal experimentat.

Vă răsfățăm trupul și sufletul cu cele mai apreciate proceduri de pe plan internațional, cu terapii exclusiviste și locație premium, care vă vor întări încrederea în forțele proprii.

E ușor să cucerești lumea, atunci când știi că ai o oază de relaxare și de fericire la care te poți întoarce mereu.

 

Comentarii

Continue Reading

Life Style

Cum se poate menține frumusețea unei femei pe timpul izolării

Avatar

Published

on

Perioadele de carantină și izolare pot conduce nu doar la depresie și afecțiuni psiho-comportamentale, ci și la o stare generală de rău. Alimentația nepotrivită, odihna precară sau lipsa antrenamentelor fizice sunt doar câteva dintre dezavantajele principale care pot afecta rapid aspectul fizic al oricărei persoane. Cum femeile sunt cele care remarcă cel mai rapid orice diferență de la nivelul feței, putem utiliza câteva trucuri prin care să preîntâmpinăm apariția acestora.

Alegerea corectă a produselor de îngrijire a pielii

Nimic nu reușește să facă pielea să strălucească mai tare decât o mască hidratantă sau un ulei esențial în ton cu cea care le folosește. În cazul în care nu ai găsit până acum produsele pe care le căutai, descoperă multe dintre cele care îți vor ușura munca în categoria frumusețe pentru femei direct pe www.neer.ro.

Introducerea în rutina zilnică

La fel ca orice tratament, produsele și ritualul folosit pentru înfrumusețarea unei femei trebuie zilnic urmate. Cel mai indicat este să alegi ca repede dimineața și seara. Imediat după ce te trezești asigură-te că în fiecare zi, la aceeași oră, ai grijă de fața ta. Începe prin a folosi o apă micelară de calitate, urmată de o cremă potrivită tenului tău care să aibă neapărat factor de protecție. La final, las-o să intre în piele și bucură-te de creativitate cu paletele tale de farduri preferate.

Seara, înainte să te pui în pat, folosește un demachiant în acord cu tipul tenului tău (gras, mediu sau uscat) și curăță fața folosind un gel de curățare. La final, nu uita de crema de noapte care hidratează pielea din interior și te asigură de cele mai bune rezultate.

Elementul surpriză

Încă din răstimpuri, se zvonea că frumusețea vine din interior. De aceea, există un element surpriză care face orice femeie să fie absolut divină – iar acela este zâmbetul. Atunci când te bucuri din interior, fericirea se vede pe față prin zâmbet. Până și subconștientul va beneficia de un nivel sporit de sănătate.

Nu lăsa perioadele de izolare sau de carantină să îți afecteze frumusețea. Cu cât avem mai multă grijă de ea, cu atât mai mult ne vom putea bucura de tinerețe. De acum, o poți apăra cum se cuvine înainte să fie prea târziu!

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0