Connect with us

Premieră TV

„Părinţii nu înţeleg că o prostie este un lucru bun nereuşit”. „Copiii spun”, la TVR 1

Virgil Ianţu ne aşteptă, alături de micii săi invitaţi, în fiecare sâmbătă, de la 16.30, la TVR 1.

Published

on

Foto Credit: TVR

Ce spun copiii? Spun… de toate. Cu seriozitate şi inocenţă, cu siguranţa că deţin adevărul asupra lumii, cei mici fac deliciul show-ului „Copiii spun”, pe care Virgil Ianţu ne invită să-l vedem din 1 aprilie, la ora 16.30, în fiecare sâmbătă, la TVR 1.

Cu o mină sobră, cu aerul că discută de la egal cu interlocutorii săi, Virgil Ianţu ştie să exploateze gingăşia şi naturaleţea preşcolarilor care se aşază pe scaunul invitatului emisiunii „Copiii spun”. Ce rezultă este un dialog spumos, uneori prea serios, deseori foarte amuzant, însă întotdeauna autentic. Cunoscut internauţilor de mai bine de doi ani, programul se difuzează, din 1 aprilie, nu doar pe YouTube, ci şi pe micul ecran. Cu ediţii în premieră „Copiii spun”, Virgil Ianţu ne aşteptă, alături de micii săi invitaţi, în fiecare sâmbătă, de la 16.30, la TVR 1.

Din culisele emisiunii în care copiii sunt personajul principal, iar sinceritatea lor face sarea şi piperul fiecărei întâlniri, ne dă câteva informaţii chiar Virgil Ianţu, gazda şi autorul proiectului.

„Castingul este unul dintre cele mai importante elemente la această producţie. Selecţia o face o echipă cu care colaborez de peste 20 de ani. Sunt oameni care iubesc copiii, îi înţeleg, ştiu să asculte şi să îi aleagă pe cei care se sunt potriviţi pentru această emisiune. Ştiu că mulţi vor să îşi vadă copilul pe acel scaun, dar, dacă cel mic nu îşi doreşte şi el sau nu se simte confortabil, insistenţa de a-l expune nu îi face copilului niciun serviciu, ba, dimpotrivă”, explică vedeta.

Pentru cei care îşi doresc ca micuţii lor să participe la „Copiii spun”, dar nu ştiu dacă li s-ar potrivi ipostaza de intervievaţi în emisiune, Virgil Ianţu oferă câteva lămuriri despre profilul candidaţilor: „Un copil trebuie să aibă deschiderea şi relaxarea de a fi el însuşi şi în condiţii de filmare sau în prezenţa altora, dornic să îşi împărtăşească poveştile, dar sinceritatea este elementul cheie. Din acest motiv, vârsta potrivită este între 3-7 ani, când copilul este sincer, fără măşti ce apar uşor, uşor, atunci când copilul îşi conştientizează rolul în societate”.

Ca în orice dialog cu un preşcolar, subiectele pot devia foarte rapid, astfel că de la mâncarea preferată se poate ajunge în câteva secunde la discuţii profunde. De altfel, Virgil Ianţu recunoaşte că rareori reuşeşte să menţină direcţia stabilită la preselecţii, pe care o păstrează ca pe un ghidaj doar, tocmai pentru că cei mici sunt diferiţi de la un minut la altul, ca să nu mai vorbim de perioade de câteva săptămâni care pot trece de la momentul castingului până la înregistrarea emisiunii.

Cu siguranţă, însă, telespectatorii vor petrece alături de ei o jumătate de oră reconfortantă şi cu folos sâmbăta, la „Copiii spun”. „Îşi pot reaminti să spună adevărul, pe care noi, adulţii, îl folosim tot mai rar – sau deloc”, este sugestia moderatorului. La rândul său, Virgil Ianţu admite că a avut de învăţat de la invitaţii lui: „Să ascult. Asta m-a ajutat şi în calitatea de părinte. Le mulţumesc pentru acest lucru”, spune el. 

Acelaşi sfat îl poate oferi şi părinţilor şi educatorilor, în urma experienţei câştigate: „Răbdare şi ascultare. Ca să putem să îi înţelegem pe cei mici, care trăiesc în cu totul alte timpuri decât cele în care am crescut noi, trebuie să le învăţăm limbajul. Ca să îl învăţăm şi să nu fim anacronici, trebuie să îi ascultăm, să ne adaptăm şi să avem răbdare şi înţelegere. Doar aşa vom avea şi noi parte de ele”, subliniază Virgil Ianţu.

Neascultându-ne copiii, nu vom reuşi niciodată să-i înţelegem. E… la mintea copiilor! Una dintre replicile primite de gazda emisiunii o exprimă mai clar decât ar putea-o face orice adult: „Părinţii nu înteleg că o prostie este un lucru bun nereuşit”.

În primul episod, îl cunoaştem pe Octavian, viitor vatman de locomotivă. Sau metrou. Sau tramvai. Pasionat de transportul în comun din capitală, micuţul recită fără greșeală toate stațiile de pe direcția Pipera-Berceni şi ascultă, pe repeat, piesa „Trenul galben fără cai”, a Angelei Similea! La rubrica „Regula de bun simț”, Anastasia ne reamintește că orice decizie importantă în viață trebuie luată după o noapte de somn. Iar „Întrebarea zilei” este Cum au aflat părinții tăi că vor deveni părinți? Cea mai delicioasă analiză la „Fashion Police” vine de la David și Horațiu, puși față în față cu un mare… hamburger – rochia aleasă de Katy Perry. 

„Copiii spun”, la TVR 1, tot ce vor să spună. Din 1 aprilie, în fiecare sâmbătă, de la 16.30. Şi nu e păcăleală!

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Turism2 ore ago

De ce să vizitezi Bucovina toamna? Iată 3 motive pentru un concediu în Țara de Sus

sănătatea sistemului reproducător
UTILE4 ore ago

Mituri şi adevăruri despre sănătatea sistemului reproducător

UTILE6 ore ago

Schimbarea mentalității pentru succesul în afaceri discutată la Conferința de Dezvoltare și Performanță pentru Antreprenori (CDPA), din 5 Octombrie, la Craiova

ȘTIAI CĂ...?6 ore ago

10 lucruri care te pot face fericit și împlinit

UTILE7 ore ago

Conferința de Dezvoltare și Performanță pentru Antreprenori (CDPA), din 5 Octombrie, la Craiova

Reality Show12 ore ago

Toată țara aşteaptă AMERICA EXPRESS! Dar nimeni nu ştie că spectaculosul ascunde un adevărat coşmar! Irina Fodor dezvăluiri uimitoare! ,,Putem să comparăm sezonul șase cu un thriller foarte bun”

TV Divertisment Show12 ore ago

Cătălina Grama, dezvăluiri despre Paul Ipate, astăzi la Săriți de pe fix!: ”La două dimineața, iese cu cuțitele să vâneze hoții imaginari!”

AUDIENȚE TV13 ore ago

Scandal între soțiile lui Brânzoi și Firicel: „Ne-ați chemat aici ca să ne dăm seama că suntem mai săraci ca voi!” – Las Fierbinți, lider absolut de audiență!

Reality Show13 ore ago

Lovitură pentru echipa Soarelui Răsare, aseară, la Chefi la cuţite: Chef Bontea a pierdut încă un concurent. Show-ul culinar, lider detaşat de audienţă

Horoscop14 ore ago

Horoscopul zilei de joi, 28 septembrie 2023. Planeta Jupiter intră în casa Săgetatorului

Program TV14 ore ago

Programul PRO TV pentru săptămâna 02 – 08 octombrie 2023

ȘTIAI CĂ...?6 ore ago

10 lucruri care te pot face fericit și împlinit

TV Divertisment Show12 ore ago

Cătălina Grama, dezvăluiri despre Paul Ipate, astăzi la Săriți de pe fix!: ”La două dimineața, iese cu cuțitele să vâneze hoții imaginari!”

AUDIENȚE TV13 ore ago

Scandal între soțiile lui Brânzoi și Firicel: „Ne-ați chemat aici ca să ne dăm seama că suntem mai săraci ca voi!” – Las Fierbinți, lider absolut de audiență!

Reality Show13 ore ago

Lovitură pentru echipa Soarelui Răsare, aseară, la Chefi la cuţite: Chef Bontea a pierdut încă un concurent. Show-ul culinar, lider detaşat de audienţă

Horoscop14 ore ago

Horoscopul zilei de joi, 28 septembrie 2023. Planeta Jupiter intră în casa Săgetatorului

Emisiuni15 ore ago

Helmut Duckadam, legenda vie a sportului rege, duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

AUDIENȚE TV2 zile ago

Debut spectaculos al confruntărilor Chefi la cuțite. Primul battle, lider incontestabil de audiență şi record în acest sezon

AUDIENȚE TV3 zile ago

Chefi la cuțite, pe primul loc în topul audiențelor. Jurații și-au alcătuit echipele cu care intră în confruntările sezonului 12

Vedete3 zile ago

Decizia pe care a luat-o Adela Popescu după ce a plecat din emisiunea Vorbește lumea

Seriale3 zile ago

În această seară, e supărare mare în episodul din Las Fierbinți: „Ești nebun cu munca! Stai toată ziua cu calul”

Platforma Online TV3 zile ago

PREMIERĂ: Focus Sat TV lansează integral și în exclusivitate în România serialul Canal+ Original Brigada

Facebook

Advertisement

IN Trending