Parlament TV ar putea emite anul acesta - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Parlament TV ar putea emite anul acesta

Published

on

În proiectul de buget al Camerei Deputaţilor este propusă alocarea sumei de 600.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la studioul de televiziune al Parlamentului.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a făcut precizări în legătură cu alocarea sumei respective, menţionând că pentru continuarea lucrărilor la studioul de televiziune al Parlamentului este alocată suma de 440.000 de lei, iar pentru dotarea acestui studiou se mai dau încă 160.000 de lei. Barbu a arătat, că studioul de televiziune se va afla într-un corp din Palatul Parlamentului, acesta fiind realizat şi dotat în proporţie de 70%. “Acest studio nu-şi propune să facă emisii în eter sau pe cablu, ci va găzdui televiziunile care vor să facă dezbateri sau conducerea Camerei când va avea astfel de acţiuni.

Studioul nu are dotări de transmitere”, a mai precizat secretarul general al Camerei. El a explicat cum vede practic funcţionarea respectivului studio. “Cred aşa cum există o încăpere unde sunt susţinute conferinţe de presă, este firesc ca fiecare care va dori să facă o dezbatere cu parlamentari să nu mai amenajeze un studio după colţurile Parlamentului, ci să vină în respectivul studio”, a adăugat Barbu.

Lucrurile sunt însă mai complicate decât apar în declaraţiile oficiale. Proiectul este o idee mai veche a fostului premier Adrian Năstase. O mare parte din tehnica necesară acestui proiect a fost cumpărată deja în urmă cu trei ani cu fonduri europene.

La vremea respectivă s-a afirmat clar că televiziunea deputaţilor va emite non-stop.

În afară de transmiterea şedinţelor din plenul Camerei şi a declaraţiilor deputaţilor, se preconiza şi organizarea de dezbateri şi talk show-uri pe temele politice fierbinţi ale zilei. Mai mult, la vremea respectivă se vehicula şi ideea angajării unor moderatori vedetă de la posturile private de televiziune. Prin preluarea şefiei Camerei Deputaţilor, în sesiunea de primăvară din 2006 de către Bogdan Olteanu, problema televiziunii parlamentare a trecut în plan secund. “Cât voi fi eu preşedinte la Cameră, acest proiect nu se va realiza”, declara Olteanu în 2006 pentru Cotidianul.

Spre sfârşitul anului 2006 au apărut în presă informaţii privind intenţia Senatului de a avea un post de televiziune propriu. La vremea respectivă secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, nega că ar fi vorba de “două televiziuni parlamentare”, susţinând că în discuţie se află doar una comună pentru cele două Camere. Pe 26 octombrie 2006, într-o declaraţie politică, senatorul PSD Răzvan Theodorescu chiar solicita necesitatea urgentării punerii în funcţiune a televiziunii parlamentare.

În bugetele Camerei pe 2007 şi 2008 nu s-au mai alocat bani pentru televiziunea parlamentară. “Am considerat atunci că este o cheltuială inutilă. Eu am propus la vremea respectivă, pentru că tot există un sistem cu circuit închis de televiziune în Parlament, crearea unui parteneriat cu TVR, care să preia în direct ce difuzăm noi pe circuit închis. Nu mai reţin de ce nu s-a făcut nimic în acest sens. Şi acum consider că alocarea în bugetul pe 2009 a sumei de 600.000 de lei reprezintă bani aruncaţi pe fereastră. Nu de asta avem noi nevoie. Eventual se poate relua ideea parteneriatului cu TVR. Şi eu ştiam în 2006 că este vorba de o televiziune care să emită în eter, non-stop”, a declarat miercuri pentru Cotidianul vicepreşedintele Camerei, Bogdan Olteanu (PNL).

Advertisement

Contactat telefonic de Cotidianul şi amintindu-se întregul istoric al postului de televiziune parlamentar, secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, ne-a făcut următoarele precizări: “Acum, acesta este planul. Un studio din care să vină şi să emită alte televiziuni în condiţii civilizate. Asta este decizia acum. Dacă se va hotărî în viitor altceva, nu pot eu să ştiu acum”.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Subscribe to our newsletter!

[newsletter_form type="minimal"]
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending