Connect with us

ALL MEDIA

PARTENERIAT. Colaborare CNA – CSM, pe tema informațiilor privind procesele penale

Avatar

Published

on

Consiliul Național al Audiovizualului a propus Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în luna aprilie, încheierea unui parteneriat în privința prevenției accesului neautorizat la date și informații privind procesele penale, potrivit raportului de activitate al CNA pe anul 2013.
“Intrucât instituțiile judiciare au un rol important în prevenția accesului neautorizat la date și informații privind procesele penale, date și informații care, potrivit legii, au un caracter confidențial, Consiliul Național al Audiovizualului a propus Consiliului Superior al Magistraturii, în luna aprilie a acestui an, un acord de parteneriat având ca obiect această temă, cu o propunere de stagiu obligatoriu pe legislația audiovizuală a tinerilor magistrați, care urmează să judece litigiile din acest domeniu.”, potrivit  raportului de activitate al CNA pe anul 2013.
În același document se face referire și la raportul către Parlamentul European și Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare (Raportul MCV), publicat pe 30 ianuarie 2013, care a formulat recomandări legate de rolul CNA în menținerea echilibrului între pluralismul opiniilor, libertatea de expresie și modul în care au fost mediatizate aspecte legate de activitatea sistemului judiciar din România.
Consiliul Național al Audiovizualului și-a exprimat îngrijorarea “referitor la exercitarea de presiuni asupra instituțiilor judiciare în presa audiovizuală românească”.
Imediat după publicarea raportului, CNA și-a manifestat disponibilitate de a colabora cu radiodifuzorii români în rezolvarea problemelor semnalate în Raportul MCV. Așadar, începând cu luna februarie 2013, CNA a organizat, lunar, dezbateri publice, încercând să concretizeze formula de autoreglementare a radiodifuzorilor.

În plus, pe aspectele semnalate în Raportul MCV, CNA a monitorizat, suplimentar, programele principalilor radiodifuzori. În anul 2013 au fost elaborate de compartimentul de specialitate al CNA un număr de 17 rapoarte de monitorizare, fiind adoptate 11 decizii de sancționare, din care 7 cu amenda și 4 cu somații publice.

Raportul face referire și la adoptarea de către majoritatea membrilor Consiliului, în noiembrie 2013, a Codului etic al membrilor CNA, care “va consolida profilul public al instituției și va crește atât credibilitatea sa, în calitate de garant al interesului public, cât și cea a membrilor ei”.

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

 

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending