Connect with us

Eurovision

Participarea României la Eurovision 2024, sub semnul întrebării, cu o săptămână înainte de închiderea înscrierilor. TVR: „Deocamdată, nu a fost luată o decizie”

România s-a clasat pe locul 36, cu zero puncte, cel mai slab rezultat din istoria participării țării noastre la acest concurs muzical

Published

on

Foto Credit: TVR
Reclame

Surse TVR au declarat pentru Libertatea că România nu se va înscrie, pentru că nu sunt bani. Oficialii postului public spun doar că „subiectul nu a fost discutat la nivelul managementului SRTv”. Termenul limită pentru înscriere e 15 septembrie, scrie LIBERTATEA.

După ce TVR a cheltuit aproape 400.000 de euro pentru participarea la Eurovision 2023, unde România a obținut, cu Theodor Andrei, cel mai slab rezultat din istorie, în Marea Britanie, acum oficialii postului public sunt gata să ia o decizie istorică. Mai multe surse Libertatea din carul TVR susțin că „România nu va participa la Eurovision 2024 din cauza problemelor financiare”. Libertatea l-a contactat pe Dan Turturică și l-a întrebat dacă România va participa sau nu la concursul european.

Președintele-director general al TVR nu a dorit să comenteze și ne-a direcționat către departamentul de comunicare. Răspunsul a venit prompt, dar nu dezleagă misterul.


Termen-limită: 15 septembrie Termenul-limită de depunere a participării este 15 septembrie, deci vinerea viitoare, conform site-ului ESCToday.com, specializat în informații referitoare la concursul european de muzică.  Ediția de anul viitor, cea de-a 68-a, se va desfășura, în luna mai, la Malmö, în Suedia.
Într-un articol publicat marți, 5 septembrie, de site-ul citat, se menționează că 27 de țări au confirmat deja participarea, în timp ce alte 17 state nu confirmaseră încă. România figurează pe lista din urmă, iar pentru a aproba participarea, televiziunea publică trebuie să obțină votul Consiliului de Administrație. Asta pentru că bugetul depășește 100.000 de euro. Doar taxa, 180.000 de euro

Cel mai slab rezultat din istorie Suedia a câștigat finala Eurovision 2023, care s-a desfășurat la Liverpool. Loreen a obținut 583 de puncte, cucerind acest trofeu pentru a doua oară în cariera ei. România a fost reprezentată de Theodor Andrei cu piesa „D.G.T. (Off and On)” și nu a trecut de semifinale. România s-a clasat pe locul 36, cu zero puncte, cel mai slab rezultat din istoria participării țării noastre la acest concurs muzical.


Citeşte întreaga ştire: Participarea României la Eurovision 2024, sub semnul întrebării, cu o săptămână înainte de închiderea înscrierilor. TVR: „Deocamdată, nu a fost luată o decizie”

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending