Connect with us

A-Z NEWS

Patronul România liberă, condamnat la patru ani și patru luni de închisoare

Published

on

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare, cu executare, de Curtea de Apel București, într-un dosar de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență. Sentința nu e definitivă, anunță Agerpres.

În 24 iunie, procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe omul de afaceri Dan Adamescu, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Magistraţii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru au fost suspendaţi din funcţie de Secţia pentru judecători a CSM, după ce au fost trimişi în judecată.

Procurorii i-au trimis în judecată și pe practicienii în insolvență Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fostă Candea), Emanoil Postelnicu și Gabriel Hanganu, pentru dare de mită.

În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii anticorupţie arată că cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor sau pentru a oferi modalităţi de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru desemnarea preferenţială a unor administratori judiciari, atribuirea preferenţială a unor dosare de insolvenţă, pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător.

Judecătorii au stat în arest preventiv din 20 mai până în 30 august 2014, atunci când instanța supremă a dispus măsura arestului la domiciliu.

Dan Adamescu a fost arestat preventiv din 6 iunie până în 30 august 2014, data de la care este în arestul la domiciliu. Omul de afaceri este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența. În schimbul acestei sume, judecătorii trebuiau să dispună soluții favorabile în două dosare de insolvență.

Dan Adamescu deține companiile Astra Asigurări, AXA Life Insurance, Unirea Shopping Center, Medien Holding (trustul care deține ziarul România Liberă) și FC Oțelul Galați prin intermediul companiei The Nova Group.

De asemenea, deține acțiuni la Baumeister (construcții), Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center (imobiliare), Rex, InterContinental și Pullman (industria hotelieră) și MegaVision (retail de electrocasnice).

 CITEȘTE ȘI:

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending