Connect with us

EVENTS

Paulo Coelho preferă „alchimia” reţelelor de socializare în defavoarea interviurilor

Published

on

Scriitorul brazilian Paulo Coelho, autor de bestselleruri, nu mai acordă interviuri, nici chiar la lansările cărţilor sale, întrucât preferă să se adreseze „direct” publicului prin intermediul reţelelor de socializare, a anunţat romancierul sud-american, marţi, pe contul său de Twitter.

„Nu este o aroganţă sau o lipsă de respect faţă de jurnalişti”, a explicat autorul „Alchimistului”, romanul care a transformat proza sa în aur şi s-a vândut în zeci de milioane de exemplare în lumea întreagă, informează AFP.

„Librarii şi cititorii contribuie substanţial la succesul meu, dar reţelele de socializare îmi permit să ajung direct la cititor (…), iar ideea de a asigura promovarea unei cărţi devine în consecinţă redundantă”, a adăugat el.

În vârstă de 66 de ani, scriitorul brazilian, care comunică în mod regulat cu fanii săi pe Twitter, Facebook, Instagram şi G+, citează mai multe alte motive pentru noua lui „dependenţă”, scrie Mediafax.

El îşi doreşte, de exemplu, ca romanele sale să fie suficient de clare pentru a vorbi de la sine.

Scriitorul deplânge, totodată, dispariţia progresivă a suplimentelor culturale din presa scrisă, care înfloreau în perioada tinereţii sale.

„Consecinţa este că mi se pun de acum întrebări la care nu am absolut niciun un dram de răbdare pentru a răspunde, precum «Puteţi să ne explicaţi succesul dumneavoastră?» sau «Ce faceţi cu banii dumneavoastră?»”, a spus acesta.

„Acest lucru nu înseamnă că nu dau niciodată interviuri”, a prevenit el. Paulo Coelho promite că va continua să îşi exprime părerile, în presă, în legătură cu teme şi subiecte pe care le consideră importante, precum „apărarea conţinuturilor libere pe internet”.

Scriitorul brazilian Paulo Coelho s-a născut la Rio de Janeiro, în 1947. Înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii şi un veritabil fenomen al culturii de masă, a fost un hipiot rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet. În 1986, Coelho a făcut un pelerinaj la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi cariera literară, incheie sursa citata.

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending