Pe 24 ianuarie Digi24 va arata unde s-a nascut Romania! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Pe 24 ianuarie Digi24 va arata unde s-a nascut Romania!

Published

on

24 ianuarie este o zi importantă în istoria României, supralicitată însă din motive ideologice în perioada dictaturii comuniste. În ziua Unirii Principatelor Române Digi24, singura televiziune de știri care emite full HD, face un nou exercițiu de profesionalism și le prezintă telespectatorilor săi semnificația unor alegeri istorice pentru țara noastră. 

Pe parcursul zilei vor avea loc transmisiuni în direct din Focșani, Iași și București, de la evenimentele care marchează o zi de importanță istorică. Prin intermediul corespondenților din întreaga țară Digi24 arată unde s-a realizat Mica Unire. La Iaşi a fost ales, prin manevrele Partidei Naţionale, Alexandru Ioan Cuza, la 5 ianuarie 1859, şi la Bucureşti, la Hotel Concordia, a fost ales acelaşi domnitor, la 24 ianuarie, trecându-se peste prevederile Convenţiei de la Paris care vorbea despre doi domnitori.

Marius Pancu, co-prezentatorul „Digimatinalului”, va intra în direct, joi, 24 ianuarie, cu colegii săi chiar de la Hotelul Concordia din Capitală, într-o ediție a „Digimatinalului” transmisă în duplex.

Digi24 a căutat și a găsit unde se află cu exactitate locurile Unirii şi cât de bine sunt îngrijite în cele 354 de zile pe an când românii nu celebrează ziua Micii Uniri. Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza a avut loc în Bucureşti, la Hotel Concordia, o clădire care există şi astăzi în Centrul Vechi, dar care, aflată într-o avansată de degradare, este „împachetată” de câţiva ani, în panouri de PFL şi indiferenţa totală a trecătorilor şi a Primăriei. La Iaşi, casa Cuza are se pare o soartă mai bună. Povestea acestora o vor afla telespectatorii pe parcursul zilei de 24 ianuarie, la Digi24.

La finalul zilei, într-o ediție specială a “Jurnalului de seară”, transmisă direct de la Iași și dedicată Unirii Principatelor române, Cosmin Prelipceanu și Emil Hurezeanu, alături de invitații lor, istorici de marcă și personalități locale, vorbesc despre momentul istoric care a schimbat destinul României.

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending