Connect with us

Cinema

Pe 9 iulie, Carandiru, povestea celei mai dure închisori din America Latină, la Pro Cinema (galerie foto)

Published

on

Parque da Juventude este astazi un spatiu de relaxare, in care oamenii pot veni sa se odihneasca si sa admire unele dintre obiectele de arta expuse acolo. Un singur colt al acestei zone a pastrat intacta o amintire a trecutului, a dramelor care s-au petrecut in acel perimetru, in care s-a aflat Carandiru – cea mai dura inchisoare din America Latina.

Simbata, 9 iulie, de la ora 22:00, telespectatorii Pro Cinema pot face o incursiune in acest spatiu care a marcat istoria Braziliei si nu numai urmarind drama “Carandiru” regizata de Hector Babenco.

Inspirata de cartea doctorului Drauzio Varella, “Estacao Carandiru”, care s-a mentinut 168 de saptamini in topul celor mai bine vindute carti din Brazilia si reprezinta si astazi un titlu de referinta pentru literatura braziliana, “Carandiru” spune, prin intermediul lui Drauzio Varella, interpretat de Luiz Carlos Vasconcelos, povestea terifianta a celor intemnitati in aceasta inchisoare.

Medicul brazilian Drauzio Varella începe un program de prevenire a SIDA în cea mai mare închisoare din Brazilia, Carandiru, din Sao Paolo, închisoare în care se află de două ori mai mulţi prizonieri decât capacitatea maximă a acesteia, 4000 de persoane. Doc află cumplitele poveşti ale prizonierilor, motivele pentru care au ajuns aceştia în închisoare, iar tocmai când se pregăteşte să plece lăsându-i pe aceştia fericiţi cu un turneu de fotbal, un simplu comentariu stârneşte o revoltă. Şefii închisorii găsesc momentul oportun pentru a reprima revolta din motive politice.

Inchisoarea a fost demolata in decembrie, 2002, insa o parte a ei a ramas intacta pentru a servi drept muzeu. Astazi aceasta zona este accesibila publicului si poate fi vizitata, caci metroul din zona opreste exact la “Estacao Carandiru”.

Filmul semnat de Hector Babenco si nominalizat la Palme d’Or la Festivalul de la Cannes a fost ultimul lucru pentru care a fost folosita inchisoarea inainte de a fi distrusa, in proportie de 90%, in 2002.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

id="ads-radardemediaro-sidebar">
Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending