Pe plaiuri de baladă, în Țara Vrancei cu ROventura - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Pe plaiuri de baladă, în Țara Vrancei cu ROventura

Published

on

Foto Credit: BLC Media

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii „ROventura”, ne invită sâmbătă de la ora 15:00, la Kanal D, într-o călătorie pe care n-o vom uita prea curând, o incursiune emoționantă prin istorie și timp, în care vom putea vizita monumentele memoriei naționale de la Mărăști, Mărășești și Soveja. Totodată, alături de roventurieri, pășim pe urmele baladei Miorița, ajungem pe un tărâm de basm și cunoaștem oameni de poveste, care fac cinste acestor locuri.

Advertisement

Ajungem în Vrancea, așa ca orice incursiune în „țara viei și-a vinului”, cum e supranumită cea mai bogată regiune viticolă românească, începe de la butucul de viță de vie. În stațiunea de Cercetare de sub Măgura Odobeștilor regăsim unele dintre cele mai vechi și mai vestite soiuri de viță de vie de pe la noi. Panciu, Cotești, Odobești, etc. În orice direcție ai merge în Vrancea, ai toate premisele unei călătorii oenologice desăvârșite, iar călătoriile croite în jurul vinului sunt cu adevărat fascinante.

De la lecția de tradiție primită în inima podgoriilor vrâncene, ajungem la cea de istorie a neamului, scrisă cu jertfă și eroism, aici, în prima linie a frontului din Primul Război Mondial. „Pe-aici nu se trece!” a fost deviza românilor care au apărat această ultimă redută, în luptele din vara lui 1917. Aici, la Mărășești, putem admira unul dintre cele mai importante monumente de acest fel de pe întregul continent.

Cu siguranță Țara Vrancei reprezintă o destinație de excelenţă europeană, care și-a păstrat patrimoniul în aceste oaze de tradiție și originalitate. La Spulber, buciumul are căutare de la mic, la mare. Buciumul și tulnicul răsună, parcă, dintotdeauna și au ținut împreună românii, de dincolo și de dincoace de Carpați.

Călătoria continuă, apoi, în Focșani, acolo unde vom simți aerul unui oraș universitar.  De la natură pitorească, până la izvoare sulfuroase și aer ozonat, Vrancea are un potențial generos, ce merită exploatat. Vrancea, un ținut al traseelor turistice tematice ne demonstrează că, pe oricare dintre ele am merge, tot găsim ceva care să ne bucure inima.

Advertisement

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de poveste „ROventura”, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending