Connect with us

Emisiuni

Pe plaiuri maramureșene cu ROventura

”ROventura” ne deschide larg porțile hotarului Maramureșului, oferindu-ne ocazia de a admira acest crâmpei mirific de Românie, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D.

Published

on

Credit foto: BLC Media

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, ne vor arăta Maramureșul prin intermediul unor imagini de colecție, dar mai ales prin oamenii săi. Daniel Leș, ceramistul care îți picură-n suflet dragoste de țară și de Dumnezeu, și părintele Ioan Ardelean, care se îngrijește de una dintre bijuteriile din lemn, monument UNESCO, sunt doar doi dintre reprezentanții de frunte ai Maramureșului care ne vor pătrunde în case sâmbătă, de la ora 15:00, într-o nouă ediție ”ROventura”, la Kanal D.

Magic și binecuvântat, frumos și bogat, tărâmul Maramureșului își spune de la sine povestea, prin oamenii săi. Călătoria noastră va fi un periplu prin locuri de basm, alături de  oameni de poveste. Nu degeaba se spune că atunci când pui mai mult suflet în tot ceea ce faci, Dumnezeu îți dă un suflet mai mare, să ai de unde dărui, iar Daniel Leș dăruiește câte o fărâmă din sufletul lui și-al Maramureșului, fiecărui călător care ajunge să-i asculte poveștile și să descopere partea asta de țară. 

Cu inimile pline de frumos, ne continuăm călătoria prin universul acesta fără seamăn și ajungem la Desești. Suntem binecuvântați ca la drumul acesta să ne iasă în cale vorbitori unul și unul, oameni care știu să-ți picure în suflet puțin din sufletul lor.

Cu măiestria meșterilor lemnari, a celor zugravi, dar și cu încărcătura aceasta spirituală, perla din Maramureșul istoric a ajuns pe lista scurtă a patrimoniului UNESCO și este, astfel, cunoscută și apreciată în întreaga lume.

Și, dacă tot trecem Gutâiul, nu ne oprim până la Sighet, unde ne continuăm periplul prin leagănul de veche civilizație al Maramureșului, recunoscut pentru tradițiile și meșteșugurile sale. Inaungurat in 1971, muzeul etnografic este astăzi un cufăr cu amintiri ce merită deschis, din când în când, pentru a nu uita armonia și bunul gust al unor vremuri dispărute. 

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Analize Audiente TV23 de ore ago

Vocea României lider absolut de audiență! Ediția de aseară a fost urmărită de peste 1.2 milioane de telespectatori

Reality Showo zi ago

Sâmbăta aceasta PRIMA TV te prinde în Cursa iubirii. Un reality show despre puterea relației în care se vor vedea toate fațetele iubirii!

Emisiunio zi ago

Când debutează noul sezon „Drag de România mea!” la TVR2 ?

Reality Show2 zile ago

America Express – Drumul Soarelui revine la Antena 1 cu o premieră maraton de 5 zile

Vedete2 zile ago

Denise Rifai este însărcinată cu primul copil la 38 de ani? Vedeta Kanal D a vrut să se știe de la ea. Cine este iubitul ei

ȘTIAI CĂ...?3 zile ago

10 lucruri care te pot face fericit și împlinit

TV Divertisment Show3 zile ago

Cătălina Grama, dezvăluiri despre Paul Ipate, astăzi la Săriți de pe fix!: ”La două dimineața, iese cu cuțitele să vâneze hoții imaginari!”

AUDIENȚE TV3 zile ago

Scandal între soțiile lui Brânzoi și Firicel: „Ne-ați chemat aici ca să ne dăm seama că suntem mai săraci ca voi!” – Las Fierbinți, lider absolut de audiență!

Reality Show3 zile ago

Lovitură pentru echipa Soarelui Răsare, aseară, la Chefi la cuţite: Chef Bontea a pierdut încă un concurent. Show-ul culinar, lider detaşat de audienţă

Horoscop3 zile ago

Horoscopul zilei de joi, 28 septembrie 2023. Planeta Jupiter intră în casa Săgetatorului

Emisiuni3 zile ago

Helmut Duckadam, legenda vie a sportului rege, duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Facebook

Advertisement

IN Trending