Pe urmele tradiției, în Munții Stânișoarei cu ROventura - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Pe urmele tradiției, în Munții Stânișoarei cu ROventura

Published

on

Foto Credit: Kanal D

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura” ne invită la o cură de sănătate și bucurie pe frumoasa vale a Bistriței, în Neamț. George Mihai și Andreea Străvoiu merg pe urmele tradiției, în munții Stânișoarei, tocmai de la poalele Olimpului Moldovei. Nelipsite vor fi bucatele delicioase de la stână și un popas pe cinste la pensiunea gazdelor emisiunii, dar și aventura, de care avem parte din plin în parcul de distracții din Durău.

Prima oprire a călătorilor noștri are loc la stână, iar plimbarea până acolo este un spectacol, parte din oferta premium, pentru grupurile de turiști dornice să-și petreacă o zi la stâna din singurătatea muntelui. Zona aceasta păstrează încă arii vaste de natură nealterată, de cărări necălcate decât de mioare, ciobani și animale din pădure. Mai mult, belșugul și armonia, dar și savoarea și culoarea bucatelor, cum întâlnești în ceaunele moldovenilor, rar ne este dat să găsim. E nevoie de focuri strașnice sub ceaune și grătar deopotrivă. Mai apoi se cer produse proaspete și mâini dibace, de moldovence pricepute și cu muncă grea, dar și cu finețurile din bucătărie. 

Advertisement

Oieritul, îndeletnicire strămoșească, înnobilează și astăzi pe cei care trudesc cu mioarele în singurătatea muntelui, spre bucuria semenilor de pe vale. Dar adevărata împlinire o simți  gustând din cașul și friptura de oaie chiar aici, sus, pe crestele domoale. Fiecare zi petrecută la pensiunea de la poalele Ceahlăului e o binecuvântare. Locul e plin de colțișoare tihnite, dar și de activități de relaxare. Durău Park, un loc în inima stațiunii, adună laolaltă turiștii sosiți pe aceste meleaguri. La Durău, lucrurile se mișcă în direcția bună, cel puțin în privința ospitalității și a turismului de aventură.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending