Connect with us

UTILE

Pentru un aer curat alege tubulatura ventilație de la Altecovent

Published

on

ventilație

Trăim într-o lume din ce în ce mai poluată. Calitatea aerului a scăzut dramatic în ultimii ani, în mare parte din cauza condițiilor de mediu, dar și din felul în care am ales să consumăm resursele naturale. Dacă la job putem sau nu avea parte de aer condiționat, metodă care nu este una dintre cele mai sănătoase pentru sănătate, acasă este imperios necesar să folosim un sistem de ventilație ales cu grijă, cum ar fi cel de la Altecovent – firmă specializată în sisteme de ventilație cu recuperare de căldură.

Ce sunt aparatele de tip sistem ventilație cu recuperare de căldură

Firma Altecovent s-a specializat de-a lungul timpului în comercializarea aparatelor de tip sistem ventilație cu recuperare de căldură, atât descentralizate, cât și centralizate. De asemenea, aceasta mai comercializează ventilatoare de baie și diverse accesorii pentru o ventilație perfectă de căldură. Scopul este acela de de a le oferi clienților confort maxim, dar și de a asigura o ventilație optimă în întreaga locuință.

Un sistem de ventilație are la bază un schimb între două elemente diferite: aerul rece care pătrunde în locuință este încălzit cu ajutorul aerului evacuat, printr-un schimbător de căldură.

Schimbătoarele de căldură moderne au o eficiență extrem de mare, ajungând să transfere cea mai mare parte a energiei termice din aerul eliminat către aerul ce va fi introdus în încăpere.

Sistemul de ventilație este dotat și cu filtre, care elimină polenul, praful și elementele poluante. De aceea este important ca aceste elemente de ventilație cum ar fi tubulatura ventilatie să fie alese cu grijă din oferta magazinului Altecovent.

Sigur, nu vom uita nici de grila ventilatie, și ea un element important în procesul de purificare a aerului.

Recuperatoare de căldură, centralizate și descentralizate

Pentru cei interesați de sistemele de ventilație cu recuperare de căldură putem spune că există mai multe tipuri de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură și anume sisteme de căldură centralizată și sisteme de recuperator de căldură descentralizată.

Sisteme de căldură centralizată

Acestea sunt sisteme eficiente, care se ocupă de dirijarea aerului curat în camerele locuinței prin conducte instalate în pereți. În același timp evacuează aerul viciat din casă prin bucătărie, baie și toaletă. Sistemul conține un recuperator de căldură și filtre pentru eliminarea prafului, a funinginii sau a polenului intrat accidental.

Unitatea principala de ventilație este montată într-o cameră folosită special în acest scop sau în pod, dacă acesta există. Traseele tubulare ce pleacă de aici ajung în fiecare cameră. Din pacate, aceste sisteme centralizate sunt puțin mai scumpe, potrivite a fi instalate doar în clădirile noi de tipul mall-urilor.

Sisteme de recuperator de căldură descentralizată

Un anume exemplu este ventilatorul de perete. Acestea sunt sisteme de ventilație cu recuperare de căldură care folosesc un recuperator de căldură ceramic. Rolul lui este de a absorbi căldura din aerul viciat și a o elibera în aerul curat. 

Advertisement

Sistemele de tip ventilator de perete sunt foarte eficiente, mai ales pentru că au un consum redus de energie. În plus, se instalează rapid în toate tipurile de clădiri, inclusiv în cele vechi și nu au nevoie de foarte multă întreținere.

Acestea prezintă avantajul că au unități independente în fiecare cameră de locuit, fără a necesita montarea de trasee și tubulaturi. Singurul dezavantaj al sistemelor cu recuperare de căldură descentralizată este zgomotul produs, care poate să fie deranjant uneori. Dar chiar și acest lucru se poate remedia folosind soluțiile de izolare. 

Sistemele de tubulatură și accesorii pentru ventilație

Sistemele de tubulatura sunt deosebit de importante pentru furnizarea unor sisteme de ventilație de lungă durată.

Acestea sunt alese ținând cont de calitate și sunt concepute pentru a rezista condițiilor extreme, având în vedere  atât rezistența, cât și siguranța pe termen lung. 

Alegerea conductelor adecvate este importantă pentru a optimiza eficiența unui sistem, pentru a-l face cât mai silențios, pentru a-l menține în stare bună de igienă și pentru a-l instala cu ușurință. Eficiența unui sistem depinde, în principal, de netezimea suprafeței interioare, dimensiunea, numărul de îndoiri, raza îndoirilor și lungimea unui sistem de conducte.

Alegerea conductelor va fi în aproape toate cazurile, cu mici excepții, una permanentă pe toată durata clădirii. Altecovent comercializează unele dintre cele mai bune conducte disponibile, cu căptușeală antibacteriană.

Dintre tubulatura de ventilație din oferta Altecovent amintim următoarele:

  • Sistem complet de distribuire a aerului HEATPEX ARIA.
  • Sistem complet Novingair BLUE.
  • Sistem complet de distribuire a aerului VENTIFLEX.
  • Sistem complet izolant de interconexiune HEATPEX ADURO.

Grila de ventilație, un element cheie în procesul de aerisire

Grila sau grilajul de ventilație este un capac de aerisire prin care aerul este suflat într-o cameră sau din interior, pentru a se întoarce la unitatea centrală de încălzire sau răcire. O grilă de ventilație nu are amortizor, iar aerul este lăsat să circule.

Alimentarea și evacuarea prin grila de ventilație sunt utilizate în mod tradițional în toate tipurile de clădiri. Alimentarea este de obicei plasată în perete lângă tavan sau în podea. Evacuarea este plasată adesea în tavan sau în peretele de lângă tavan.

În oferta celor de la Altecovent se comercializează grile de ventilație confecționate din diverse materiale cum ar fi oțel, aluminiu sau plastic. Grilele pot fi montate în podea, perete, perete exterior, tavan și direct în conducte de aer circulare.

Grilele de ventilație se prezintă în mai multe varietăți pentru a se potrivi nevoilor celor care le achiziționează.   

Advertisement

Altecovent, aliatul tău pentru un aer curat în locuință

Specialiștii de la Altecovent oferă servicii complete, de la comercializarea sistemelor de ventilație până la proiectarea și instalarea lor.

Consultanţa privind achiziționarea unei instalații de ventilație este foarte importantă pentru alegerea unei soluţii optime din punct de vedere tehnic şi economic, în funcţie de cerinţele şi necesitãţile clientului, de tipul ventilației şi de amplasarea acesteia. Iar confortul clientului este pus pe primul loc. Se asigură inclusiv montajul produselor achiziționate.

Un sistem calitativ de ventilație va asigura o cantitate optimă de aer curat, va elimina riscul de aparitie a condensului, va îmbunătăți eficiența termică a construcției și va reduce riscul de dezvoltare a alergiilor și a astmului.

Un sistem de ventilație de bună calitate este eficient doar în momentul în care este proiectat și instalat corect. Calitatea serviciilor oferite de Altecovent face diferența.

Pentru detalii și informații accesați pagina oficială. Contact: info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending