Connect with us

Life Style

Pericolul din porția de zahăr. Iată alternativa susţinută de specialişti!

Published

on

 

Am crescut cu gustul dulce al zahărului încă din copilărie. Chiar primele amintiri pe care le avem sunt legate de prajiturile, dulcețurile, gemurile sau alte preparate delicioase pe care mama sau bunica ni le pregătea.

Totuși, astăzi știm că pe cat de dulce este zaharul, pe atat de nocive sunt efectele sale secundare. Numarul celor care dau crezare avertismentelor medicilor in privinta riscurilor consumului de zahar este inca foarte mic, dar, din fericire, in crestere, iar principiile alimentatiei sanatoase incep sa devina tot mai cunoscute. Majoritatea persoanelor, insa, depasesc cu foarte mult cantitatea acceptabila de zahar pe care o consuma, astfel incat isi pun in pericol propria sanatate.

 

Trebuie stiut ca zaharul consumat zilnic nu este doar cel pe care il adaugam in cafeaua sau ceaiul de dimineata, ci este cel continut de produsele consumate cu regularitate. Acesta este chiar mai periculos decat zaharul granulat, fiind supus unor procese multiple. Astfel, un adult poate ajunge sa consume nu mai putin de 50 de lingurite de zahar pe zi, toata aceasta cantitate fiind “ascunsa” exclusiv in produsele alimentare obisnuite.
Consumul mare de zahar are efecte negative atat asupra sanatatii si a felului in care aratam, dar si asupra comportamentului si starii de spirit. Exista, insa, cateva boli foarte grave care pot ameninta foarte grav sanatatea.

Diabetul

Daca in mod frecvent consumam bauturi dulci, pline de zahar, riscul de a face diabet de tip 2 este mult mai mare decat in cazul celor care nu beau sucuri, ceaiuri indulcite, bauturi energizante si alte lichide pline de zahar.

Un studiu recent aparut in Jurnalul de diabet, realizat cu ajutorul a 310.000 de subiecti, a aratat ca cei care beau 1-2 cani de lichide dulci pe zi sunt cu 26% mai predispusi la diabet fata de cei care se feresc ce acestea si nu le consuma mai des de doua ori pe luna. Mai mult decat atat, cercetatorii de la Universitatea din California estimeaza ca toate cazurile noi de diabet, aparute intre 1990 si 2000, sunt cauzate de consumul acestor lichide. Ele duc la luarea in greutate, fapt ce se afla printre primele cauze ale producerii diabetului. Multi oameni tin diete si se abtin de la mancare, dar uita ca lichidele pot avea mult mai multe calorii.

 

Acnee

 

In timp ce dermatologii au avertizat multi ani la randul ca grasimile nesanatoase si ciocolata pot cauza adevarate crize acneice, un studiu din 2008 atesta, in mod clar, faptul ca ceea ce manancam afecteaza si calitatea pielii.

Toate bauturile si alimentele rafinate ce contin zahar in exces, dar si fructele consumate in cantitati prea mari pot duce la probleme ale tenului. Cercetatorii spun ca persoanele care si-au corectat dieta si au eliminat zaharul in exces au observat o ameliorare cu 50% a acneei de care sufereau, in timp ce aceia care au continuat cu o dieta hiperglicemica s-au confruntat cu probleme si mai mari la nivelul tenului.

 

Probleme de inima

 

Nu doar grasimile afecteaza inima, ci si zaharul. Jurnalul American de Sanatate spune ca persoanele care isi iau 17,5% din calorii din zahar sunt cu 20-30% mai predispuse la ridicarea nivelului de trigliceride, un tip de grasime nociva care se gaseste in sange.

Atunci cand consumam mai mult zahar decat arde corpul, acesta este stocat in celule si, in timp, face foarte mult rau. Acelasi studiu arata ca oamenii care isi iau 25% din calorii din zahar sunt de 3 ori mai predispusi la scaderea colesterolului “bun”, HDL, care previne depunerea placilor de grasime pe artere, fata de cei care iau doar 5 procente calorii din zahar.

 

Risc mai mare de depresie

 

Consumul de zahar si carbohidrati poate imbunatati pe moment starea de spirit, ducand la eliberarea de serotonina. Cercetatorii de la Colegiul de Medicina Baylor au gasit o legatura, insa, intre zahar si depresie, dupa cum o arata studiile lor realizate in 6 tari.

Iar un raport publicat in Jurnalul Britanic de Psihiatrie arata ca persoanele diagnosticate cu schizofrenie si care mancau mult zahar aveau un risc de doua ori mai mare sa fie spitalizate in decursul a 2 ani. “Schimbarile de comportament sunt destul de mult influentate de zahar”, spune dr. Teitelbaum, caci pe cat de repede creste bucuria in momentul consumului, pe atat de rapid si dramatic scade apoi.

 

Infectii

 

Infectiile cresc hranindu-se cu zahar, astfel incat candidozele, atat la nivelul organelor genitale, cat si nivel bucal vor fi mult mai puternice si greu de tratat.

Bacteriile care provoaca Candida se gasesc in mod normal in organism, dar sistemul imunitar le tine sub control. Totusi, atunci cand ai prea mult zahar in sange, acesta creaza mediul propice pentru dezvoltarea bacteriei.

 

Cancer

 

Legatura dintre cancer si zahar este destul de infricosatoare, fiind indicata de studiile in vitro, care arata in mod clar ca substanta dulce duce la inmultirea mai rapida a celulelor tumorale.

Mai multe studii arata o relatie intre acestea doua. Cercetatorii de la Universitatea din Minnesota au monitorizat peste 60.000 de pacienti de peste 14 ani, dintre care unii beau mai mult de doua portii de suc dulce pe saptamana. Acestia aveau un risc cu 87% mai mare de a face cancer pancreatic fata de restul. In plus, cei de la Universitatea din Buffalo au descoperit ca femeile diabetice prezentau un risc cu 39% mai mare de a face cancer la san decat celelalte.

 

Cancerul, in special cel de colon. Studii recente au evidentiat faptul ca cei care consuma multe dulciuri si alte produse cu zahar sunt mult mai predispusi la cancer localizat mai ales in tubul digestiv. Incidenta cancerului de colon (intestin gros) este de pana la cinci ori mai mare la consumatorii de dulciuri decat la persoanele care consuma foarte rar sau deloc zahar.

 

Caria dentara

 

Daca la inceputul secolului al XX-lea doar 5-10% din populatia sub treizeci de ani era afectata de aceste probleme, pe masura ce zaharul a fost adoptat in alimentatie s-a ajuns ca in tarile “dezvoltate” aprox. 95% din populatie sa sufere de afectiuni ale danturii.

Popoarele care din motive de traditie sau dezvoltare economica slaba nu consuma acest produs, prezinta o incidenta a cariei de 10-20 de ori mai mica, in schimb se confrunta cu o explozie a problemelor dentare atunci cand ajung sa consume zahar.

 

Obezitatea

 

Obezitatea se instaleaza frecvent la marii consumatori de dulciuri. Acest lucru se produce desi zaharul nu este atat de bogat in calorii pe cat se crede dar are capacitatea de a afecta echilibrul hormonal, ceea ce duce la cresterea apetitului si la dezvoltarea tesutului adipos si a celulitei.

 

Osteoporoza si probleme legate de asimilarea calciului

 

Una din problemele majore generate de consumul de zahar este dereglarea metabolismului calciului. S-a constatat in schimb, la persoanele care renunta complet la zahar si trec la o dieta cu multe fructe si legume crude, ca treptat calciul este din nou bine asimilat.

 

Scaderea imunitatii

 

Scaderea imunitatii concretizata in cresterea receptivitatatii organismului la diverse boli: viroze, candidoze, cistite, dermatoze infectioase etc. Se pare ca zaharoza afecteaza sinteza unor hormoni direct implicati in coordonarea activitatii sistemului imunitar.

 

 

Alte boli cauzate de consumul mare de zahar sunt: alergiile, scleroza, cardiopatiile, gastrita, colita de fermentatie, tulburarile de ciclu menstrual la femei, reumatismul, anemia, astenia, sinuzita, rinita. La copii consumul frecvent de dulciuri influenteaza procesele de crestere, duce la aparitia rahitismului si a fragilitatii osoase, declanseaza pubertatea prematura, genereaza probleme de comportament(scaderea vointei, predispune la violenta, scade capacitatea de concentrare etc.)

 

Cea mai sanatoasa alternativa la consumul de zahar este Green Sugar, un indulcitor 100% natural, pe baza de stevia rebaudiana care, spre deosebire de alti indulcitori pe baza aceluiasi ingredient principal, este singurul de pe piata cu gustul stabilizat. Acest lucru inseamna ca indulceste precum zaharul, dar fara sa schimbe gustul alimentelor in care este folosit, fie reci sau calde, si are 0 calorii si 0 indice glicemic.

 

Green Sugar este o combinatie de produse naturale: stevioside extrase din Stevia si eritritol, un zahar non-caloric obtinut prin fermentatie biologica si cativa compusi naturali ai borului, care au fost identificati de Institutul nostru in Stevie. Aceasta combinatie ii confera atat gradul de dulce similar zaharului dar cel mai important lucru este ca asigura un necesar zilnic de nutrienti antioxidanti si antiinflamatori. Personal cred, ca in secolul XXII, oamenii nu vor mai cultiva sfecla si trestie de zahar, ci Stevie! Exista studii clinice care arata ca extractul de Stevie si eritritolul, sunt agenti nutritivi puternic antioxidanti, iar borul natural continut in Stevie este puternic antiinflamator.”, afirma domnul Dl. Romulus Ioan Scorei, profesor la Universitatea din Craiova, cercetator si fondator al Institutului de cercetare Bioboron (Podari, jud. Dolj).

 

 

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BUSINESS

Cum să amenajezi și decorezi bucătăria conform tendințelor în vigoare

Published

on

promobila.com
 

Oricât de mult sau puțIn timp ai petrece în bucătărie, acest spațiu are nevoie de atenție în amenajare și decorare. De regulă se menține interes pentru funcționalitate, totul bine organizat și la îndemână astfel încât să fie spațiu cât mai util dispus. În ceea ce privește tendințele, există desigur o varietate de stiluri ce se impun anual.

La fel ca în modă, vedetele se înghesuie să respecte tendințele ce se impun chiar și când vine vorba de bucătării. Explorăm curioși catalogul de oferte de la  Promobila, un nume de reper al nișei de mobilier pentru bucătării și nu numai, descoperind ce tendințe sunt de actualitate.

Nuanțele puternice și mate

Sunt poate printre cele mai sofisticate și în aspect și ca întreținere, pentru că scot în evidență perfecțiunea liniilor și a finisajelor. Toată lumea știe că dacă trebuie să accentuezi forme și perfecțiunea acestora atunci ar fi bine să pui o pată de culoare. Se aplică și la capitolul mobilă de bucătărie. Acest trend se pare că are continuitate, cu mențiunea că tonurile mate în mod special cunosc ascensiune.

Uși altfel, detalii moderne

Atunci când sunt solicitați pentru a onora comenzi de mobila la comanda Bucuresti și nu numai cei de la Promobila cunosc o pretenție aparte a  publicului – li se cere originalitatea tiparelor. Toată lumea își dorește ceva diferit, de altfel și unul din motivele pentru care optează pentru mobilă la comandă.

În proiectarea mobilei se are în vedere orice detaliu și desigur că vor conta și mânerele sau alte finisaje. Trendurile moderne dictează lipsa acestora, însă sistemele cu piston și amortizoare sunt în schimb necesare. De asemenea, o altă opțiune se referă la mânere de același fel ca și mobilă, ca nuanță, ce se potrivesc perfect în design, oarecum camuflându-se.

Alte tendințe în 2019

Bucătăriile moderne au spații deschise și mai ales în stilul rustic spre exemplu se regăsesc cele cu rafturi la vedere. Rafturile expuse sunt perfecte pentru a scoate în evidență anumite detalii de lux, cum sunt accesoriile de bucătărie sau diverse recipiente, elemente de decor de ce nu. În plus, oferă confort vizual și permite ca spațiul întreg pe tot peretele să fie folosit pentru a depozita diverse lucruri necesare în bucătărie.

Experții în design menționează de asemenea că iluminarea cu pandativ reprezintă o tendință deloc de ignorat. Același lucru se poate spune despre detaliile din cupru, în privința robinetelor sau a altor detalii. În astfel de cazuri cel mai adesea se optează pentru tente metalice, dar ceva mai sofisticat rămâne cuprul desigur, chiar dacă va fi o pată de culoare atipică în combinațiile făcute  în ansamblul bucătăriei.

Așadar, în proiectarea mobilei de bucătărie sunt aspecte care fac diferența. Departe de a fi simplistă sau doar cât  mai bine compartimentată, mobila de bucătărie este de fapt cea care concurează cu stilul casei și  văzută drept vedeta locuinței. În alegerile făcute vor conta desigur și nuanțele sau materialele folosite. Promobila sugerează la aceste capitole opțiunile sale de calitate. Pentru inspirație vezi aici toate ofertele de mobila bucatarie de la Promobila.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Ce poti face pentru a reveni la silueta dorita, cand esti in perioada postpartum

Published

on

corsete modelatoare clessidra.ro
 

Perioada postpartum este plina de provocari. Tot mai multi vorbesc despre impactul acesteia asupra unei femei, intrucat au loc multe schimbari: simte lipsa burticii de gravida, incearca sa isi revina, hormonii o iau razna, este „curtata” de depresie, isi adora copilul si totusi isi doreste recapatarea fortelor proaspete.

Doar ca avantul acesta de a scapa de kilogramele in plus, de multe ori o presiune ce vine din partea celor din jur de asemenea, trebuie sa fie o abordare delicata. Nu uita ca au fost necesare aproape 40 de saptamani sa acumulezi aceasta greutate si ar fi mai bine daca in acelasi interval ai depune efort pentru efectul invers.

Totusi cum poti slabi daca trebuie sa suplimentezi alimentatia pentru a alapta? Cum poti slabi daca ai nascut prin cezariana si o astfel de situatie impune o abordare diferita? O solutie pe care si vedetele au descoperit-o este despre corsete postnatale. Acestea nu au restrictii in a fi purtate si contribuie in timp la remodelarea corporala.

Ce trebuie sa stii despre o astfel de centura

Exista in magazinele de specialitate precum Clessidra centura postnatala pentru talie. Aceasta ajuta din mai multe puncte de vedere si este special conceputa pentru a nu aduce un disconfort, deci un compromis facut spre a fi purtata.

Centura actioneaza asupra taliei, oferind totodata mai mult confort si sustinere lombara. Prin usoara presiune, cele care au nascut prin cezariana, se simt mai bine, protejeaza zona operata si se acomodeaza mai usor la activitatile zilnice – o abordare benefica mai ales pentru cele care au teama de a imbraca anumite tinute pentru a nu suprapune materiale si cusaturi pe zona operata.

Compresia asupra abdomenului nu face altceva decat sa ajute la retragerea burtii, aplatizand incet. De altfel se poate si ajusta in functie de cum suporta fiecare. Cele doua benzi laterale ajuta in acest sens, fiind elastice.

Un alt efect al acestei centuri este cel de incalzire, iar prin factorul termic se amplifica modelarea corporala. Asadar actioneaza dual, este sigura pentru piele, compresie moderata si poate fi purtata imediat dupa nastere, chiar si de catre cele care au nascut prin cezariana – cu exceptii, cereti sfatul medicului in prealabil.

Ce trebuie sa stie doritoarele

Desigur ca o centura postnatala precum cea de la www.clessidra.ro este doar un lucru ce tine de planul de a slabi. Conteaza dieta, sportul de asemenea, reluat atunci cand organismul este pregatit pentru asta. Insa centura poate fi purtata chiar si la antrenamente, indiferent de tipul lor si de cat efort implica.

Centura postnatala ajuta pentru ca poate aplatiza talia, ajutand la retragerea abdomenului marit. Mai ales in primele zile de dupa nastere, procesul natural al organismului este de a „lucra” pentru a retrage uterul si a repozitiona organele. Un mic ajutor conteaza, astfel incat centura va fi de mare folos.

corset postnatal clessidra.ro

Pentru alegerea marimii corecte cele interesate trebuie sa stie ca nu S este de ales, aceasta fiind marimea dorita de obtinut. Marimea corecta este cea care corespunde cu silueta postpartum si cu dimensiunile acesteia. Consilierii Clessidra pot ajuta in acest sens. Centura este elastica, se muleaza foarte bine, are compresie potrivita si datorita benzilor laterale. Asadar nu trebuie exagerat purtand o  centura mai mica decat este cazul.

Vedetele au ales Clessidra!

Ce poate fi mai convingator decat exemplul concret? Asadar, in cadrul paginii clessidra.ro regasim si galeria cu vedetele care au ales centuri si corsete de la Clessidra. Sunt o dovada in plus ca modelarea corporala cu ajutorul acestor produse este posibila.

Una din cele mai arzatoare dorinte ale unei femei in perioada postpartum este de a redeveni ea, de a avea incredere mai multa in sine. Este limitata in actiuni, pentru ca recuperarea dupa nastere poate fi anevoioasa. De aceea, o centura postnatala este printre putinele lucruri, masuri ce se pot lua pentru scopul propus de a slabi in zona abdominala.

Exista si un factor psihiologic aici ce dicteaza starile unei mame. Asadar cu grija de a o face sa se simta cat mai bine, centura este un mic truc ce poate ajuta. Sunt usor de comandat, din cadrul paginii oficiale clessidra.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Cum faci mansarda locuibila

Published

on

ferestre de mansarda deposib.ro
 

Daca in trecut ideea de mansarda era nimic mai mult decat un spatiu de depozitare, acum ideile moderne ce pot fi puse in practica permit o amenajare inedita. Mansarda poate fi locuibila, dar are nevoie de investitie pentru a fi pusa la punct. Indiferent care este scopul ulterior, sa devina camera de dormit, spatiu de joaca sau zona de relaxare, mansarda impune anumite repere. Amenajarea ei incepe mai intai de toate cu un plan si cu montarea de ferestre potrivite, pentru ca mai multa lumina naturala sa patrunda in interior.

Ferestrele cu plan inclinat au oferit o solutie pentru amenajari in spatii precum mansardele. Au sisteme de inchidere/deschidere care permit ventilare corespunzatoare, acest aspect fiind doar unul din avantaje.

Ferestrele de mansarda trebuie sa corecteze probleme frecvent intalnite in astfel de spatii

O prima idee care te face sa te gandesti de doua ori inainte de a prefera sa locuiesti intr-o mansarda este constructia cu plan inclinat. Automat te gandesti ca va fi mai putin acces la lumina naturala, ca geamurile posibil de integrat sunt restranse. Ei bine daca alegerea de ferestre de mansarda este cea potrivita, de la un furnizor de incredere si de la producator pe  masura, aceste elemente vor putea echilibra sau corecta anumite probleme ale spatiilor.

Frecvente infiltratii de apa – aici tine de necesitatea de a izola mansarda, pentru a evita orice tip de problema clasica a infiltratiilor de apa. In plus, la montarea ferestrelor se va tine cont de produse de izolare termica si cele de hidroizolare.

De asemenea, un montaj corespunzator si o actiune de izolare a mansardei vor scuti de probleme ale curentilor de aer si de frig. Acestia se resimt desigur mai mult in perioadele friguroase ale anului. Tipul de ferestre joaca si de aceasta data un rol important, pentru ca actioneaza precum un scut impotriva intemperiilor si au rol de a mentine caldura in interior.

Ferestrele de mansarda disponibile la Deposib.ro au scop multiplu. In gama lor modelele Fakro sunt utile pentru a asigura eficienta energetica a casei, sunt supertermoizolante, cu 5 garnituri ce asigura etansarea la inchidere.

Zona supraincalzita – o mare parte dintre noi se gandesc la podul casei nu doar ca fiind spatiu unde este curent, ci si unde se incalzeste totul prea tare, in perioada verii. In acest sens, ferestrele trebuie sa dispuna de sistem de intredeschidere in mai multe trepte, ceea ce va permite aerisirea incaperii. Modele de ferestre cu clapeta de ventilare sunt disponibile pe piata de profil.

Siguranta – expuse mai mult ca oricare alt tip de fereastre la intemperii, geamurile de la mansarda trebuie sa ofere si siguranta spatiului, precum si a confortului. De aceea, o astfel de grija a proprietarului va echivala cu alegerea unui tip de fereastra rezistenta la socuri. Interesant este ca la Deposib sunt modele antiefractie, ferestre premium de grosimi diferite, deci rezistente si sigure.

Asadar, ferestrele deservesc unui scop practic, necesar, dar si unui interes estetic. Sa nu uitam ca sunt cele care permit o luminare naturala, cele care fac obiectul unui decor deosebit, cand natura este observata in splendoarea sa. O imagine de sus, la geamul de la mansarda este una greu de egalat; intocmai acesta este si farmecul acestei zone, care promit o vizualizare mai buna a zonei, care prin pozitia sa strategica sa spunem avantajeaza si rasfata cu imagini ale naturii.

Amenajarea mansardei

Specialistii atrag atentia asupra faptului ca in amenajarea mansardei trebuie folosite materiale ignifuge si cele rezistente la umezeala. Astfel, se va evita riscul de incendii sau de infiltrarii de apa, ce vor impune ulterior si alte investitii. Pana la urma totul se rezuma la ideea de calitate a spatiului, ce ofera eficienta termica si energetica, pastrand caldura in interior pe timp de iarna si racoarea pe timp de vara.

Invelitoarea casei, care joaca rol de izolant, poate fi de tip tigla ceramica, de beton sau chiar metalica, mai rar sindrila bituminoasa. In orice caz, variante exista dupa preferinte si buget, dar nu uita de nevoia de a alege ceva calitativ.

Pentru solutii optime privind amenajarea unei mansarde si nu numai, Deposib pune la dispozitie tipuri diverse de ferestre – sunt distribuitori autorizati Velux, Fakro, Dakea si Optilight -, scari pentru pod, folii anticondens, tigla ceramica si nu numai. Oferta completa se regaseste in cadrul paginii oficiale, deposib.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending