Connect with us

Life Style

Pericolul din porția de zahăr. Iată alternativa susţinută de specialişti!

Published

on

 

Am crescut cu gustul dulce al zahărului încă din copilărie. Chiar primele amintiri pe care le avem sunt legate de prajiturile, dulcețurile, gemurile sau alte preparate delicioase pe care mama sau bunica ni le pregătea.

Totuși, astăzi știm că pe cat de dulce este zaharul, pe atat de nocive sunt efectele sale secundare. Numarul celor care dau crezare avertismentelor medicilor in privinta riscurilor consumului de zahar este inca foarte mic, dar, din fericire, in crestere, iar principiile alimentatiei sanatoase incep sa devina tot mai cunoscute. Majoritatea persoanelor, insa, depasesc cu foarte mult cantitatea acceptabila de zahar pe care o consuma, astfel incat isi pun in pericol propria sanatate.

 

Trebuie stiut ca zaharul consumat zilnic nu este doar cel pe care il adaugam in cafeaua sau ceaiul de dimineata, ci este cel continut de produsele consumate cu regularitate. Acesta este chiar mai periculos decat zaharul granulat, fiind supus unor procese multiple. Astfel, un adult poate ajunge sa consume nu mai putin de 50 de lingurite de zahar pe zi, toata aceasta cantitate fiind “ascunsa” exclusiv in produsele alimentare obisnuite.
Consumul mare de zahar are efecte negative atat asupra sanatatii si a felului in care aratam, dar si asupra comportamentului si starii de spirit. Exista, insa, cateva boli foarte grave care pot ameninta foarte grav sanatatea.

Diabetul

Daca in mod frecvent consumam bauturi dulci, pline de zahar, riscul de a face diabet de tip 2 este mult mai mare decat in cazul celor care nu beau sucuri, ceaiuri indulcite, bauturi energizante si alte lichide pline de zahar.

Un studiu recent aparut in Jurnalul de diabet, realizat cu ajutorul a 310.000 de subiecti, a aratat ca cei care beau 1-2 cani de lichide dulci pe zi sunt cu 26% mai predispusi la diabet fata de cei care se feresc ce acestea si nu le consuma mai des de doua ori pe luna. Mai mult decat atat, cercetatorii de la Universitatea din California estimeaza ca toate cazurile noi de diabet, aparute intre 1990 si 2000, sunt cauzate de consumul acestor lichide. Ele duc la luarea in greutate, fapt ce se afla printre primele cauze ale producerii diabetului. Multi oameni tin diete si se abtin de la mancare, dar uita ca lichidele pot avea mult mai multe calorii.

 

Acnee

 

In timp ce dermatologii au avertizat multi ani la randul ca grasimile nesanatoase si ciocolata pot cauza adevarate crize acneice, un studiu din 2008 atesta, in mod clar, faptul ca ceea ce manancam afecteaza si calitatea pielii.

Toate bauturile si alimentele rafinate ce contin zahar in exces, dar si fructele consumate in cantitati prea mari pot duce la probleme ale tenului. Cercetatorii spun ca persoanele care si-au corectat dieta si au eliminat zaharul in exces au observat o ameliorare cu 50% a acneei de care sufereau, in timp ce aceia care au continuat cu o dieta hiperglicemica s-au confruntat cu probleme si mai mari la nivelul tenului.

 

Probleme de inima

 

Nu doar grasimile afecteaza inima, ci si zaharul. Jurnalul American de Sanatate spune ca persoanele care isi iau 17,5% din calorii din zahar sunt cu 20-30% mai predispuse la ridicarea nivelului de trigliceride, un tip de grasime nociva care se gaseste in sange.

Atunci cand consumam mai mult zahar decat arde corpul, acesta este stocat in celule si, in timp, face foarte mult rau. Acelasi studiu arata ca oamenii care isi iau 25% din calorii din zahar sunt de 3 ori mai predispusi la scaderea colesterolului “bun”, HDL, care previne depunerea placilor de grasime pe artere, fata de cei care iau doar 5 procente calorii din zahar.

 

Risc mai mare de depresie

 

Consumul de zahar si carbohidrati poate imbunatati pe moment starea de spirit, ducand la eliberarea de serotonina. Cercetatorii de la Colegiul de Medicina Baylor au gasit o legatura, insa, intre zahar si depresie, dupa cum o arata studiile lor realizate in 6 tari.

Iar un raport publicat in Jurnalul Britanic de Psihiatrie arata ca persoanele diagnosticate cu schizofrenie si care mancau mult zahar aveau un risc de doua ori mai mare sa fie spitalizate in decursul a 2 ani. “Schimbarile de comportament sunt destul de mult influentate de zahar”, spune dr. Teitelbaum, caci pe cat de repede creste bucuria in momentul consumului, pe atat de rapid si dramatic scade apoi.

 

Infectii

 

Infectiile cresc hranindu-se cu zahar, astfel incat candidozele, atat la nivelul organelor genitale, cat si nivel bucal vor fi mult mai puternice si greu de tratat.

Bacteriile care provoaca Candida se gasesc in mod normal in organism, dar sistemul imunitar le tine sub control. Totusi, atunci cand ai prea mult zahar in sange, acesta creaza mediul propice pentru dezvoltarea bacteriei.

 

Cancer

 

Legatura dintre cancer si zahar este destul de infricosatoare, fiind indicata de studiile in vitro, care arata in mod clar ca substanta dulce duce la inmultirea mai rapida a celulelor tumorale.

Mai multe studii arata o relatie intre acestea doua. Cercetatorii de la Universitatea din Minnesota au monitorizat peste 60.000 de pacienti de peste 14 ani, dintre care unii beau mai mult de doua portii de suc dulce pe saptamana. Acestia aveau un risc cu 87% mai mare de a face cancer pancreatic fata de restul. In plus, cei de la Universitatea din Buffalo au descoperit ca femeile diabetice prezentau un risc cu 39% mai mare de a face cancer la san decat celelalte.

 

Cancerul, in special cel de colon. Studii recente au evidentiat faptul ca cei care consuma multe dulciuri si alte produse cu zahar sunt mult mai predispusi la cancer localizat mai ales in tubul digestiv. Incidenta cancerului de colon (intestin gros) este de pana la cinci ori mai mare la consumatorii de dulciuri decat la persoanele care consuma foarte rar sau deloc zahar.

 

Caria dentara

 

Daca la inceputul secolului al XX-lea doar 5-10% din populatia sub treizeci de ani era afectata de aceste probleme, pe masura ce zaharul a fost adoptat in alimentatie s-a ajuns ca in tarile “dezvoltate” aprox. 95% din populatie sa sufere de afectiuni ale danturii.

Popoarele care din motive de traditie sau dezvoltare economica slaba nu consuma acest produs, prezinta o incidenta a cariei de 10-20 de ori mai mica, in schimb se confrunta cu o explozie a problemelor dentare atunci cand ajung sa consume zahar.

 

Obezitatea

 

Obezitatea se instaleaza frecvent la marii consumatori de dulciuri. Acest lucru se produce desi zaharul nu este atat de bogat in calorii pe cat se crede dar are capacitatea de a afecta echilibrul hormonal, ceea ce duce la cresterea apetitului si la dezvoltarea tesutului adipos si a celulitei.

 

Osteoporoza si probleme legate de asimilarea calciului

 

Una din problemele majore generate de consumul de zahar este dereglarea metabolismului calciului. S-a constatat in schimb, la persoanele care renunta complet la zahar si trec la o dieta cu multe fructe si legume crude, ca treptat calciul este din nou bine asimilat.

 

Scaderea imunitatii

 

Scaderea imunitatii concretizata in cresterea receptivitatatii organismului la diverse boli: viroze, candidoze, cistite, dermatoze infectioase etc. Se pare ca zaharoza afecteaza sinteza unor hormoni direct implicati in coordonarea activitatii sistemului imunitar.

 

 

Alte boli cauzate de consumul mare de zahar sunt: alergiile, scleroza, cardiopatiile, gastrita, colita de fermentatie, tulburarile de ciclu menstrual la femei, reumatismul, anemia, astenia, sinuzita, rinita. La copii consumul frecvent de dulciuri influenteaza procesele de crestere, duce la aparitia rahitismului si a fragilitatii osoase, declanseaza pubertatea prematura, genereaza probleme de comportament(scaderea vointei, predispune la violenta, scade capacitatea de concentrare etc.)

 

Cea mai sanatoasa alternativa la consumul de zahar este Green Sugar, un indulcitor 100% natural, pe baza de stevia rebaudiana care, spre deosebire de alti indulcitori pe baza aceluiasi ingredient principal, este singurul de pe piata cu gustul stabilizat. Acest lucru inseamna ca indulceste precum zaharul, dar fara sa schimbe gustul alimentelor in care este folosit, fie reci sau calde, si are 0 calorii si 0 indice glicemic.

 

Green Sugar este o combinatie de produse naturale: stevioside extrase din Stevia si eritritol, un zahar non-caloric obtinut prin fermentatie biologica si cativa compusi naturali ai borului, care au fost identificati de Institutul nostru in Stevie. Aceasta combinatie ii confera atat gradul de dulce similar zaharului dar cel mai important lucru este ca asigura un necesar zilnic de nutrienti antioxidanti si antiinflamatori. Personal cred, ca in secolul XXII, oamenii nu vor mai cultiva sfecla si trestie de zahar, ci Stevie! Exista studii clinice care arata ca extractul de Stevie si eritritolul, sunt agenti nutritivi puternic antioxidanti, iar borul natural continut in Stevie este puternic antiinflamator.”, afirma domnul Dl. Romulus Ioan Scorei, profesor la Universitatea din Craiova, cercetator si fondator al Institutului de cercetare Bioboron (Podari, jud. Dolj).

 

 

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BUSINESS

Cum faci mansarda locuibila

Published

on

ferestre de mansarda deposib.ro
 

Daca in trecut ideea de mansarda era nimic mai mult decat un spatiu de depozitare, acum ideile moderne ce pot fi puse in practica permit o amenajare inedita. Mansarda poate fi locuibila, dar are nevoie de investitie pentru a fi pusa la punct. Indiferent care este scopul ulterior, sa devina camera de dormit, spatiu de joaca sau zona de relaxare, mansarda impune anumite repere. Amenajarea ei incepe mai intai de toate cu un plan si cu montarea de ferestre potrivite, pentru ca mai multa lumina naturala sa patrunda in interior.

Ferestrele cu plan inclinat au oferit o solutie pentru amenajari in spatii precum mansardele. Au sisteme de inchidere/deschidere care permit ventilare corespunzatoare, acest aspect fiind doar unul din avantaje.

Ferestrele de mansarda trebuie sa corecteze probleme frecvent intalnite in astfel de spatii

O prima idee care te face sa te gandesti de doua ori inainte de a prefera sa locuiesti intr-o mansarda este constructia cu plan inclinat. Automat te gandesti ca va fi mai putin acces la lumina naturala, ca geamurile posibil de integrat sunt restranse. Ei bine daca alegerea de ferestre de mansarda este cea potrivita, de la un furnizor de incredere si de la producator pe  masura, aceste elemente vor putea echilibra sau corecta anumite probleme ale spatiilor.

Frecvente infiltratii de apa – aici tine de necesitatea de a izola mansarda, pentru a evita orice tip de problema clasica a infiltratiilor de apa. In plus, la montarea ferestrelor se va tine cont de produse de izolare termica si cele de hidroizolare.

De asemenea, un montaj corespunzator si o actiune de izolare a mansardei vor scuti de probleme ale curentilor de aer si de frig. Acestia se resimt desigur mai mult in perioadele friguroase ale anului. Tipul de ferestre joaca si de aceasta data un rol important, pentru ca actioneaza precum un scut impotriva intemperiilor si au rol de a mentine caldura in interior.

Ferestrele de mansarda disponibile la Deposib.ro au scop multiplu. In gama lor modelele Fakro sunt utile pentru a asigura eficienta energetica a casei, sunt supertermoizolante, cu 5 garnituri ce asigura etansarea la inchidere.

Zona supraincalzita – o mare parte dintre noi se gandesc la podul casei nu doar ca fiind spatiu unde este curent, ci si unde se incalzeste totul prea tare, in perioada verii. In acest sens, ferestrele trebuie sa dispuna de sistem de intredeschidere in mai multe trepte, ceea ce va permite aerisirea incaperii. Modele de ferestre cu clapeta de ventilare sunt disponibile pe piata de profil.

Siguranta – expuse mai mult ca oricare alt tip de fereastre la intemperii, geamurile de la mansarda trebuie sa ofere si siguranta spatiului, precum si a confortului. De aceea, o astfel de grija a proprietarului va echivala cu alegerea unui tip de fereastra rezistenta la socuri. Interesant este ca la Deposib sunt modele antiefractie, ferestre premium de grosimi diferite, deci rezistente si sigure.

Asadar, ferestrele deservesc unui scop practic, necesar, dar si unui interes estetic. Sa nu uitam ca sunt cele care permit o luminare naturala, cele care fac obiectul unui decor deosebit, cand natura este observata in splendoarea sa. O imagine de sus, la geamul de la mansarda este una greu de egalat; intocmai acesta este si farmecul acestei zone, care promit o vizualizare mai buna a zonei, care prin pozitia sa strategica sa spunem avantajeaza si rasfata cu imagini ale naturii.

Amenajarea mansardei

Specialistii atrag atentia asupra faptului ca in amenajarea mansardei trebuie folosite materiale ignifuge si cele rezistente la umezeala. Astfel, se va evita riscul de incendii sau de infiltrarii de apa, ce vor impune ulterior si alte investitii. Pana la urma totul se rezuma la ideea de calitate a spatiului, ce ofera eficienta termica si energetica, pastrand caldura in interior pe timp de iarna si racoarea pe timp de vara.

Invelitoarea casei, care joaca rol de izolant, poate fi de tip tigla ceramica, de beton sau chiar metalica, mai rar sindrila bituminoasa. In orice caz, variante exista dupa preferinte si buget, dar nu uita de nevoia de a alege ceva calitativ.

Pentru solutii optime privind amenajarea unei mansarde si nu numai, Deposib pune la dispozitie tipuri diverse de ferestre – sunt distribuitori autorizati Velux, Fakro, Dakea si Optilight -, scari pentru pod, folii anticondens, tigla ceramica si nu numai. Oferta completa se regaseste in cadrul paginii oficiale, deposib.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Ce a îndurat Raluca Badulescu pentru a-si achizitiona un articol vestimentar?

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Fiecare aparitie publica a Ralucai Badulescu, unul dintre juratii emisiunii “Bravo, ai stil!”, nu poate trece neobservata, vedeta obisnuindu-si fanii cu un stil vestimentar extravagant, ce a consacrat-o de-a lungul anilor, in showbiz-ul autohton. Un fashion icon pentru tinerele generatii, Raluca Badulescu a povestit, in exclusivitate, ca dragostea ei pentru moda a impins-o la lucruri inimaginabile.

Vedeta a marturisit ca, in urma cu cativa ani, in timp ce se afla la Londra, pentru a-si achizitiona un articol vestimentar dupa care tanjea, a “strans cureaua”, economisind banii pana la limita subzistentei. Sacrificiul suprem pe care l-a facut la acea vreme, pentru o piesa mult dorita, a meritat tot chinul, dupa cum povesteste vedeta.

 “Acum cativa ani am fost la Londra, pentru vreo 3 zile. Mi-am dat toti banii pentru a-mi cumpara o jacheta de piele foarte scumpa; asa ca pana la revenirea in tara, am mancat un burger pe zi si am baut apa de la robinet, de la hotel. Mi-am pastrat doar banii pentru taxi, ca sa ajung la aeroport. Si acum am jacheta aceea de piele, mov… M-am bucurat cand am urcat in avion si am primit de mancare. Si ma uitam la persoana de langa mine, din avion, si era asa, un pic <scarnav> la mancare si nu prea manca. As fi vrut sa ii cer mancarea. Dar cine s-a intors acasa cu jacheta aceea si cine a suferit pentru ea? Eu, normal.  Sunt in stare sa nu mananc pentru a-mi cumpara ceva care imi place”, a povestit Raluca Badulescu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Loredana a petrecut o vacanță exotică uimitoare în Thailanda

Published

on

 

Loredana a reușit să își rezerve cinci zile de vacanță de neuitat între proiectele sale de televiziune și repretițiile pentru musical-urile Mamma Mia și We Will Rock You.

Artista a petrecut un mini-sejur exotic în Thailanda, alături de fiica ei, Elena, alegând ca destinație capitala țării, Bangkok, dar și insula Koh Samui.

 

Pentru a ajunge la destinație rapid, fără conexiuni lungi și obositoare, și pentru a se bucura de un zbor foarte confortabil, vedeta a zburat în indepărtata țară asiatică, de la București, cu flydubai și, de la Dubai, după o conexiune de doar două ore, cu Emirates. Pentru a se bucura de un confort maxim, și a nu simți diferența de fus orar și a ajunge la destinație odinite, au ales să zboare Business Class, având scaune ce se transformă printr-o simplă apăsare de buton într-un pat la 180 de grade, fiecare dotat cu saltea moale, perne și pături călduroase.

 

„Am avut doar cinci zile la dispoziție, așa că era important să le trăim intens, fără a fi afectate de jet leg. De aceea am ales cea mai rapidă și confortabilă rută, de la București spre Thailanda. Am zburat până la Dubai cu flydubai, am avut o conexiune de doar două ore, și am continuat călătoria cu Emirates până la destinație. În timpul zborului am urmărit cele mai noi filme de la Hollywood, precum câștigătorul Oscarului de anul acesta, Green Book, ne-am delectat cu un meniu divers, a la carte, și am avut parte serviciile impecabile pentru care este renumită echipa Emirates. A fost un zbor de aproape șase ore, dintre care patru le-am petrecut dormind confortabil pe patul pliant, astfel că am ajuns în Bangkok pline de energie, după un somn odihnitor”, declară Loredana.

 

Ajunse la destinație, în Bangkok, Loredana și Elena au ales să se cazeze într-un nou hotel central, aproape de zona lor preferată a orașului, lângă râul Chao Phraya. Au stat, timp de două nopți, într-un apartament spațios de la Marriott Surawongse, la etajul 24, cu vedere spre mulțimea de zgârie nori impresionanți ai orașului. La ultimul nivel al clădirii se află o piscină infinită unde în timpul zilei s-au răcorit și au făcut plajă la cele 34 de grade din atmosferă, iar seara, de la barul Yao, de pe acoperișul clădirii, au dansat pe muzica DJ-lui și au admirat priveliștea impresionantă asupra Bangkok-ului.

 

“Am mai fost la Bangkok, însă de aceasta data am ales cel mai nou hotel deschis în această metropolă incredibilă. Ne-am cazat într-un suite la Marriott Surawongse, locul perfect pentru a explora orașul. În timpul zilei, am colindat magazinele cu produse vestimentare tradiționale, ale unor designeri locali, precum și food market-urile, eu fiind o mare iubitoare a bucătăriei tradiționale thailandeze”, continuă Loredana.

După două zile petrecute în Bangkok, Loredana și Elena au luat un zbor intern și au ajuns, după o oră, pe insula Koh Samui, pentru trei zile de relaxare pe plaja cu nisip fin.

“A fost pentru prima dată când am ajuns pe insula Koh Samui. Știam că, spre deosebire de Phuket, care e foarte comercială și aglomerată, Samui este pentru cei care vor mai multă relaxare, liniște, să se bucure de natură și de locurile exotice, retrase ale insulei. Ne-am cazat la Avani Samui, un resort retras, în sudul insulei, unde se află o lagună liniștită. Este un loc unde te simți conectat cu natura. Resortul este minimalist, cu vile retrase, printre palmieri și vegetație luxuriantă. De pe plaja resortului am luat într-o zi o barcă tradițională thailandeză, iar căpitanul ne-a dus pe o insulă paradisiacă, izolată, cu nisip alb și fin și apă limpede, ca de cristal. A fost superb, ne-am bucurat de minunățiile pe care ni le oferă natura și de energia specială a locului. Într-o seară am mers până în zona centrală a insulei unde se află multe restaurante și cluburi, și ne-am bucurat de viața de noapte colorată a locului”, povestește Loredana.

 

După trei zile petrecute în Koh Samui, artista și fiica ei au luat zborul intern spre întoarcere în Bangkok, de unde s-au îmbarcat în avionul Emirates pentru a se întoarce acasă.

De această dată artista s-a bucurat de experiența unică și extravagantă de zbor de la First Class.

“La întoarcere spre Dubai, m-am bucurat de cea mai spectaculoasă experiență pe care o poate avea cineva într-un avion. Am avut propriul meu apartament în cer, așa cum numai la Emirates mai poți găsi. Aici te bucuri de intimitate pentru că ușile apartamentului se închid automat, ai un scaun ce se tranformă în cel mai confortabil pat, o plasmă uriașă pentru a te uita la filme, birou cu agendă de piele, un bar în miniatură și chiar și o oglindă pentru make-up. Stewardesele te servesc cu cafea arabică autentică, șampanie și fel și fel de răsfățuri. Ajungi la destinatie mai fresh decat ai plecat”, povestește Loredana.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending