Periplu de poveste pe plaiuri argeșene cu ROventura - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Periplu de poveste pe plaiuri argeșene cu ROventura

Published

on

Foto Credit: Kanal D

„ROventura” ne invită sâmbăta, de la ora 15:00, într-o călătorie de neuitat, pe plaiuri argeșene. George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, ne poartă pașii într-un periplu al gustului bun de altădată, la Topoloveni, dar vom vizita și fascinantul Muzeu Golești, pentru ca apoi să ajungem la Sătic, în paradisul neștiut de la poalele munților, pentru un popas pe cinste.

Advertisement

Nicio călătorie n-ar fi plină dacă n-am descoperi povești de succes din zonele în care ajungem, cum este în cazul Argeșului, unde ne vom putea înfrupta dintr-o istorie vie a gustului tradițional românesc. Imaginea simplă și nealterată a satului românesc, precum și bogăția de gust ne va însoți prin tot periplul nostru pe meleaguri argeșene. De la dealurile ce îmbrățișează Topoloveniul până la munții ce veghează asupra Săticului, natura e cât se poate de generoasă și așteaptă să fie descoperită în amănunt și admirată îndeaproape.

Roventurierii ne poartă pașii, pentru început, la Topoloveni, locul ce ascunde adevărate comori de gust bun și aduce belșugul livezilor, de pe dealurile argeșene pe mesele oamenilor, la borcan. Deliciile pregătite de priceputele gospodine din Topoloveni ajung peste mări și țări, dar parcă tot românii le apreciază mai mult, pentru că ne amintesc de copilărie.

Călătoria noastră continuă la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Argeșul fiind una dintre cele mai importante zone din țară, din acest punct de vedere. La Curtea Goleștilor găsim o sumedenie de comori și povești ce merită descoperite. Zeci de gospodării tradiționale, răsfirate pe mai multe hectare, înviorează atmosfera pitorească a satului românesc, care te îmbie să îl descoperi la pas.

Advertisement

De la bordeie săpate în pământ, la case mai elaborate, aproape toate gospodăriile din țară sunt reprezentate. Unul dintre cele mai fermecătoare muzee în aer liber din țară, cel din Golești este o inspirată alegere pentru o escapadă la sfârşit de săptămână. Vine și momentul pentru odihnă, după așa o călătorie de poveste, și ce loc poate fi mai bun, pentru popas, decât Sătic, așezare – simbol a satului românesc din partea aceasta de țară.

Sătic, perla nedescoperită din partea argeșeană a culoarului Rucăr – Bran, ne va fermeca cu adevărat, iar casele de oaspeți sunt din ce în ce mai puține, pentru câți turiști ajung pe aceste plaiuri. Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending