Connect with us

Emisiuni

Periplu de poveste prin Sighișoara Medievală cu „ROventura”

Published

on

Foto Credit: BLC Media

Povești din Sighișoara Medievală, dar și din lumea delicateselor de pe plaiuri mureșene, vom putea urmări sâmbătă, de la ora 15:00, în emisiunea „ROventura”, la Kanal D.

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu ne așteaptă o incursiune fermecătoare prin lumea bucatelor rafinate din burgul Sighișoarei, dar și a vinurilor din podișul Târnavelor. O poveste românească ce poartă, totuși, o puternică amprentă italienească.

Advertisement

Călătoria noastră începe chiar la granița cu județul Mureș, în pitorescul Retiș, un sat al Sibiului de care poate că nici sibienii n-au auzit încă. La ferma din deal se scrie povestea unor preparate cu adevărat rafinate – mezelurile italienești, preparate din carne de porc Mangalița, românească. Salumeria artizanală din abatorul de la Retiș are la bază carnea acestei rase de porci apărute acum mai bine de două veacuri, prin încrucișarea unui porc unguresc cu un mistreț sălbatic. Se spune că primul porc din rasa Mangalița a fost astfel obținut în Transilvania, pe moșia unui arhiduce maghiar, de la Chișineu-Criș.

Carnea acestui porc e mult mai sănătoasă. Rasa pe care mulți au numit-o „somonul cu picioare” e renumită pentru conținutul ridicat de acizi grași nesaturați și vitamine.  

Până s-ajungem însă în Sighișoara medievală, roventurierii ne invită să facem un popas, pe valea Târnavelor, o zonă pitorească din Mureș, vestită pentru podgoriile sale. Amprenta italiană se face simțită și aici, unde cel mai vestit oenolog din Peninsulă lucrează, alături de ai noștri, pentru a scoate ce e mai bun din via românească.

ROventura ne poartă pașii apoi către Sighișoara, un loc cu povești autentice, de succes, care se nasc din pasiune și își urmează cursul cu eforturi, sacrificii uneori, și multă determinare. Ajunși chiar în inima Transilvaniei, ca importanță turistică și frumusețe, cetatea medievală a Sighișoarei este în centrul atenției. Străduțele înguste și casele viu colorate ne poartă, parcă, înapoi în timp.

Advertisement

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D. 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending