Connect with us

Eurovision

Peste 100 de melodii în cursa pentru Eurovision 2012

Avatar

Published

on

În cursa pentru Selecţia Naţională a Concursului Cântecului European Eurovision 2012, organizată de TVR, s-au înscris 109 melodii. Luni, 27 februarie, la sediul TVR, între orele 10.00 – 18.00, în transmisiune directă pe www.tvr.ro/eurovision, plicurile au fost deschise şi verificate în ceea ce priveşte respectarea Regulamentului Eurovision, în prezenţa notarului public Florentina Aron.

Dintre cele 109 piese trimise, 63 de înscrieri au fost valide, iar 46 nu au respectat toate prevederile Regulamentului (fiind lipsite de unele semnături sau documente solicitate etc.).

Lista pieselor primite spre înscriere poate fi accesată pe www.tvr.ro/eurovision, la secţiunea Selecţia Naţională, în cazul dosarelor incomplete fiind specificat acest lucru.

“Avem un număr relativ mare de piese înscrise, dar, din păcate, foarte multe (46) ar trebui descalificate, din cauza necompletării tuturor documentelor solicitate în Regulamentul Eurovision. În aceste condiţii, am decis să facem o derogare de la prevederile Regulamentului şi să oferim celor care, din grabă sau neatenţie, nu au completat toate documentele necesare înscrierii, posibilitatea de a intra în cursă. Aşadar, aceştia mai au la dispoziţie câteva ore – până mâine, 28 februarie, la ora 9.30 (la ora 10.00 va începe audierea pieselor) – pentru a reciti cu atenţie Regulamentul şi pentru a-şi completa dosarul de înscriere (documente, anexe, semnături etc.). Actele completate şi scanate pot fi trimise, atât de către compozitorii, textierii şi interpreţii din provincie, cât şi de către cei din Bucureşti, la adresa de e-mail eurovision@tvr.ro, urmând ca varianta originală să fie trimisă prin poştă sau adusă la Registratura TVR până vineri, 2 martie”, a declarat Dan Manoliu, coordonatorul proiectului.

Înscrierile pentru Eurovision 2012 s-au încheiat pe 23 februarie, după 18 zile pe care compozitorii şi interpreţii din România le-au avut la dispoziţie pentru trimiterea melodiilor. Marţi, 28 februarie, la sediul TVR va avea loc audiţia şi preselecţia melodiilor înscrise în prezenţa juriului desemnat de TVR. Juriul va alege numărul (minim 12 şi maxim 17) şi melodiile care vor intra în spectacolul live din 10 martie de la TVR 1, când va fi aleasă melodia care va reprezenta România la Eurovision 2012.

Selecţia Naţională pentru alegerea melodiei care va reprezenta România la Eurovision va avea loc pe 10 martie 2012, urmând ca piesa câştigătoare să participe în prima semifinală Eurovision pe 22 mai la Baku, Azerbaidjan. Finala internaţională Eurovision are loc anul acesta pe 26 mai.

Comentarii

comments

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending