Peste 30.000 de români au semnat petiţia Vreau şi eu părinţii mei pe ştirileprotv.ro - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Campanie TV

Peste 30.000 de români au semnat petiţia Vreau şi eu părinţii mei pe ştirileprotv.ro

Published

on

Campania Vreau şi eu părinţii mei, demarată la 1 iunie de Ştirile Pro Tv şi coordonată de laureata premiului Emmy, Paula Herlo, a stârnit reacţii puternice în telespectatorii Pro Tv, care nu au rămas indiferenţi la drama celor peste 40.000 de copii abandonaţi din ţara noastră şi au semnat, pe ştirileprotv.ro, petiţia prin care cer o lege corectă şi eficientă a adopţiilor în România. Senatorii au făcut deja un prim pas în favoarea acestor copii şi au modificat legea, scurtând perioada în care cei mici sunt declaraţi adoptabili. Legea trebuie însă să treacă şi de Camera Deputaţilor. Din păcate, noua lege nu modifică în niciun fel soarta copiilor mari, majoritari în sistem.

„Cele peste 30.000 de semnături ne arată că românilor le pasă de soarta acestor copii. Pentru mine este copleşitor să văd cum oamenii strâng rândurile şi se implică. Fiecare semnătură aduce o speranţă în plus pentru copiii părăsiţi. Sunt 40.000 de copii în sistem. Nu pot fi toţi adoptaţi, însă toţi pot fi ajutaţi. Statul trebuie să-i scoată din centre, să le găsească un cămin şi să le ofere un mediu în care ei să se dezvolte armonios. Campania Vreau şi eu părinţii mei va continua să aducă în atenţia autorităţilor dramele acestor copii până când îşi vor lua angajamentul că nici unul nu va mai creşte fără părinţi, fie ei adoptatori, fie ei angajaţi”, a declarat corespondentul Ştirilor Pro Tv, Paula Herlo.

Petiţia, pe care cei dispuşi să ofere o şansă la o familie adevărată unui copil care-şi petrece cea mai frumoasă perioadă din viaţă uitat de cei care i-au dat viaţă o pot semna pe ştirileprotv.ro cere o lege corectă şi eficientă a adopţiilor în România. Ea susţine ca un copil, odată ce este evident părăsit de părinţi, să poată fi adoptat urgent de către cei care şi-l doresc şi îl pot creşte, indiferent că sunt cetăţeni români sau străini. De asemenea, printre multe alte reglementări, ea militează pentru înfiinţarea unui Tribunal dedicat problemelor copilului în fiecare judeţ al ţării, pentru transparenţă în procesul de adopţie şi simplificarea acestuia.

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending