Connect with us

EVENTS

Am petrecut un ceas cu un campion mondial WBA și l-am descoperit pe omul Leonard Doroftei

Published

on

Reclame

 

Cu ocazia lansării filmului „Hands of Stone”, din 9 septembrie la cinema, CineForum şi RAN Events au organizat o întâlnire spectaculoasă pentru presă şi bloggeri, unde Leonard Doroftei, unul dintre cei mai mari campion români la box, i-a introdus pe invitaţi în atmosfera filmului printr-o demonstraţie inedită de scheme din box, precum şi cu poveşti palpitante din viaţa sa de sportiv.

Leonard Doroftei este unul dintre cei mai cunoscuţi foşti pugilişti români, campion mondial WBA la categoria semi-uşoară între 5 ianuarie 2002 şi 24 octombrie 2003. A început să practice boxul la vârsta de 14 ani la clubul Prahova Ploieşti. A câştigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 şi la Atlanta în 1996. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 şi campion european în 1996 şi 1997. Palmaresul său la amatori este de 239 de victorii şi 15 înfrângeri, iar în 1997 devine boxer profesionist încheind un contract cu clubul canadian Interbox. Pe 5 ianuarie 2002 a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria semi-uşoară a versiunii WBA, învingându-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi.

La întâlnirea cu Doroftei au fost prezenţi şi Dorin Chioţea (Realitatea TV), Daniel Niţoiu (PRO TV) şi Camelia Bălţoi (Digi Sport), împreună cu jurnalişti şi bloggeri, ei aflând impresionanta poveste despre cum şi-a început campionul cariera sportivă şi cât de importantă este lumea boxului pentru el. „Boxul este o artă”, le-a spus el invitaţilor, vorbindu-le apoi despre cât de mult contează să ai un psihic puternic, să îţi doreşti să devii din ce în ce mai bun şi să treci peste orice fel de obstacole în calea spre glorie.

©Ionut Aldea | http://www.ionutaldea.com

©Ionut Aldea | http://www.ionutaldea.com

Echipat cu una dintre perechile de mănuşile care l-au făcut faimos, cu o energie debordantă, Leonard Doroftei a punctat zâmbind: „Povestea lui Roberto Duran este binevenită, mai ales în zilele noastre, când suntem într-o perioadă de răscruce şi trebuie să învăţăm ce înseamnă să fii profesionist într-o lume profesionistă. E o lume frumoasă, dar e important să ştii să ai grijă de viaţa ta şi să-ţi adaptezi stilul tău de a boxa la cel al adversarului. Eu, spre exemplu, am fost întotdeauna slow starter, m-am încălzit mai greu, şi cred că prima repriză nu am câştigat-o niciodată. Dar dacă apucam să trec de a treia sau a patra repriză, făceam 12, iar spre final dădeam serii la abdomen. Nu mulţi boxeri pot face acest lucru.”

©Ionut Aldea | http://www.ionutaldea.com

©Ionut Aldea | http://www.ionutaldea.com

Asemeni lui Doroftei, Roberto Duran – pugilist de origine panameză – nu a fost unul dintre sportivii foarte înalţi, însă agresivitatea şi determinarea, precum şi plăcerea de a boxa au făcut din el unul dintre cele mai importante nume din istoria mondială boxului. În timpul carierei sale, Roberto Duran era supranumit „Manos de Piedra” („Pumni de piatră”), datorită forţei cu care lovea cu pumnul, el obţinând titluri mondiale în patru categorii diferite.

„Hands of Stone / Pumni de piatră” spune povestea legendarului Roberto Duran şi a antrenorului său Ray Arcel, precum şi a modului în care şi-au schimbat viaţa unul celuilalt. E o poveste despre iubirea şi pasiunea din inima erei de Aur a Boxului, având în centru rivalitatea dintre Duran şi Sugar Ray Leonard. Robert de Niro – câştigător al două premii Oscar – joacă rolul legendarului antrenor Ray Arcel, un evreu din Harlem, care a devenit primul antrenor de box ales în Boxing Hall of Fame. El a antrenat mai mult de două mii de luptători în decursul unei cariere de 70 de ani, şi nici unul dintre aceştia nu a fost rănit grav. Filmul prezintă reîntoarcerea sa după o pensionare forţată de Mafia din Madison Square Garden. Arcel decide să-l antreneze pe Duran pe gratis, riscându-şi propria viaţă, şi porneşte alături de el o călătorie demnă de o relaţie tată-fiu, care îl va schimba pentru totdeauna.

©Ionut Aldea | http://www.ionutaldea.com

©Ionut Aldea | http://www.ionutaldea.com

Filmul „Hands of Stone / Pumni de piatră” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 9 septembrie 2016.
Trailerul filmului: https://www.youtube.com/watch?v=c1dImnBBXAw   

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending