Connect with us

ALL MEDIA

Petrini, Saatchi&Saatchi PR: Clientii vor ca activitatile de comunicare sa le aduca rezultate concrete

Redactia Radar de Media

Published

on

Clientii vor de la agentiile de relatii publice sa vina cu solutii creative care sa implice consumatorii in campaniile pe care le deruleaza, iar activitatile de comunicare sa aduca rezultate concrete in business, a declarat Larisa Petrini, managing partner al Saatchi&Saatchi Public Relations, agentie de relatii publice cu afaceri estimate la circa 0,7 milioane de euro anul acesta.

Saatchi&Saatchi PR este o companie lansata in 2008 care de-a lungul anilor a lucrat cu peste 70 de companii printre care AFI Palace Cotroceni, Fashion House Outlet Centre, Next, Lee Cooper, Palmers, Sabon, Lego, Toyota, Renault, Alpha Bank, PayPoint, AXA Life Insurance, Alico AFI Europe, Liebrecht & wooD, Nusco Imobiliara, Asmita Gardens, Green City, AstraZeneca, GSK, Servier, Novartis, Chio, Absolut.
PR-ul a devenit una dintre disciplinele cele mai importante in planul de comunicare

“In ultimii cinci ani, am asistat la o evolutie pozitiva a pietei locale de relatii publice. Serviciile oferite de agentii s-au diversificat si s-au specializat constant. PR-ul a devenit una dintre disciplinele cele mai importante in economia planurilor de comunicare ale companiilor, generand campanii integrate implementate pe toate canalele media. In plus, mediul digital ofera noi oportunitati de generare de continut adaptate comunitatilor online, care devin definitorii pentru contextul actual de comunicare”, spune Petrini despre evolutia domeniul fata de 2008, anul in care a fost lansata agentia.

Anul acesta compania va avea afaceri de circa 700.000 de euro, in crestere cu aproximativ 30% fata de anul trecut.

De asemenea, agentia cu o echipa formata din noua consultanti, va termina anul cu un profit de aproximativ 5% din cifra de afaceri, potrivit estimarilor Larisei Petrini. In 2012, Saatchi&Saatchi PR a avut un profit de circa 5.500 de euro la afaceri de 535.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

„Asteptarile clientilor se indreapta inspre cuantificarea eforturilor de comunicare in rezultate concrete. Clientii asteapta modalitati inovatoare si creative de implicare a consumatorilor. Agentiile trebuie sa demonstreze o intelegere corecta a mediului de business, a contextului economic si sa vina cu cele mai eficiente solutii de comunicare”, afirma sefa Saatchi&Saatchi PR.

In prezent, compania lucreaza cu 18 clienti printre care Alpha Bank, Anchor Grup (Bucuresti Mall si Plaza Romania), American International School of Bucharest (AISB), FAN Courier, Renault, Servier Pharma, Rompetrol, The ExP Group, Fundatia Regina Maria, AIESEC.

Actionarii Saatchi&Saatchi Public Relations sunt Peziona Enterprises Limited din Cipru (cu 99% dintre actiuni) si Radu Francis Florescu (52 de ani), cu 0,99% dintre actiuni, conform celor mai recente date de la Registrul Comertului, scrie wall-street.ro.

Vor sa se specializeze pe digital si sa ofere consultanta in food & nutrition

In urmatoarele luni agentia de comunicare va pune accentul pe specializarea angajatilor in domeniul digital si va include segmentul de food & nutriotion in lista de servicii.

“Acest segment nou raspunde preocuparilor consumatorilor pentru acest domeniu si presupune dezvoltarea de campanii de comunicare in aceasta zona pentru clienti din domenii precum FMCG, farma sau industria alimentara”, a explicat sefa Saatchi&Saatchi PR.

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending