Petrol, gaze și... conace cu povești de iubire, la „Exclusiv în România” - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Petrol, gaze și… conace cu povești de iubire, la „Exclusiv în România”

Published

on

Prima sondă petrolieră comercială din lume și conacul unde George Enescu i-a compus soției tragedia „Oedip” se numără printre obiectivele turistice la care ajung Cristi Tabără și echipa sa. „Exclusiv în România” se vede pe 15 noiembrie, de la ora 17.00, pe TVR 1.

 

Călătoria echipei „Exclusiv în România” ne poartă, în această săptămână, pe Valea Trotușului și a Tazlăului Sărat, așadar în zona Bacăului Montan, o regiune cu frumuseți ale naturii, dar și cu obiective unice în lume. Cristi Tabără ne așteaptă cu povești fabuloase, date parcă uitării de prea multă vreme. Ni le amintește echipa „Exclusiv în România” duminică, 15 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1.

 

Știați că la Moinești a fost construită prima sondă petrolieră comercială din lume ? O astfel de localitate bogată nu putea fi ratată de Cristi Tabără și echipa sa. De asemenea, lângă Moinești, în comuna Prăjești, se află Muzeul Răzeșului Găzar, construit la inițiativa profesorului Constantin Parascan, cel care a donat terenul pe care este construit muzeul, precum și o mare parte dintre exponate. Tot în această duminică, avem ocazia să îl vizităm și noi, la „Exclusiv în România”.

Călătorim apoi la Cimitirul Militar de pe Valea Uzului, alături de colonelul în rezervă Ion Pricopie care, cu autoritatea veteranului de război aflat la venerabila vârstă de 101 ani, ne explică ce ar trebui făcut ca acest cimitir militar să fie un loc de reculegere și nu o scenă a unor bătălii politice.

 

Ajungem apoi la Teșcani, pentru a vizita conacul Rosetti Teșcanu, în care a George Enescu a compus capodopera „Oedip” și unde acesta a trăit o bună parte a vieții, alături de soția sa, Maruca Cantacuzino. De la Teșcani, facem o scurtă oprire la Comănești, pentru a afla povestea altei clădiri încărcate de istorie – castelul Ghica, aflat în centrul orașului.

Advertisement

„Fabricat în Dărmănești” și festivalul „Blues in the Garden” sunt două concepte cu care Dărmăneștiul încearcă să renască după perioada de declin în care a intrat odată cu prăbușirea industriei petroliere din zonă. Ce au reușit acestea să aducă orașului aflăm tot pe 15 noiembrie, de la Cristi Tabără și echipa sa.

 

O ediție „Exclusiv în România” cu potențial… exploziv, ne așteaptă, așadar, duminică, de la ora 17.00 la TVR 1.

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending