Connect with us

BAZAR

Pianistul Horia Mihail, ovaţionat în Argentina

Avatar

Published

on

Pianistul concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Horia Mihail a participat la mijlocul acestei luni la Festivalul internaţional de muzică clasică de la Ushuaia – Argentina. În 15 octombrie, a reprezentat România cu un recital care a conţinut programul turneului naţional Pianul călător organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia culturală Accendo. Repertoriul ales – “Patetica”, “Sonata Lunii” şi “Appassionata” de Beethoven.

Înaintea concertului din Ţara de foc, Mihail a concertat la Buenos Aires, în 13 octombrie, în Salonul de Cameră al Centrului Cultural Usina del Arte din capitala argentiniană, spaţiu de referinţă în peisajul cultural argentinian, construit într-o fostă uzină, cu sprijinul guvernului oraşului Buenos Aires.

„Concertele au fost foarte bune. Am întâlnit un public ciudat în Argentina, foarte zgomotos, însă nu în timp ce cântam, ci în timpul aplauzelor. S-au manifestat exact aşa cum îmi imaginam eu că se manifestau spectatorii de operă în urmă cu 100, 150 de ani când spectacolul le plăcea foarte mult. Adică au fost ovaţii, urale, aplauze. Au fost foarte expansivi şi m-au făcut să mă simt extraordinar. În ambele concerte am avut săli pline, în Buenos Aires am întâlnit chiar şi câţiva români care au venit să mă felicite. Pentru mine a fost o experienţă extraordinară din toate punctele de vedere. Este un loc în care voi reveni cu drag, atât în interes profesional, cât şi în calitate de turist,” a ţinut să aprecieze Horia Mihail.

Deplasarea în Argentina a pianistului a avut loc cu sprijinul Institutului Cultural Român, al Ambasadei României la Buenos Aires, al Radio România şi al Fundaţiei Vodafone.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending