Connect with us

ALL MEDIA

Piaţa de publicitate din România va înregistra o scădere de 3,6% în acest an

Published

on

 

Piaţa de publicitate din România va înregistra o scădere de 3,6% în anul 2013, internetul fiind singurul tip de media aflat în creştere, potrivit celui mai recent raport Zenith Optimedia – Advertising Expenditure Forecasts, se arată într-un comunicat remis RADAR DE MEDIA.

publicitate_outdoor

Conform sursei citate, internetul rămâne în continuare singurul tip de media aflat în creştere în România, segmentul de performance media aducând o contribuţie majoră acestei creşteri. În 2013, internetul va atinge o cotă de 12% din totalul consumului de publicitate din România.

Pe de altă parte, investiţiile TV se află într-o uşoară descreştere de 3% comparativ cu anul precedent, în timp ce presa scrisă rămâne principalul tip de media afectat, cu o scădere de 15% pentru ziare şi de 10% pentru reviste.

Zenith Optimedia preconizează schimbarea trendului anual în privinţa pieţei de publicitate în 2014 (după o aşteptare de cinci ani) şi continuarea creşterii în 2015 (însă doar one-digit).

Pe de altă parte, potrivit ultimului raport Zenith Optimedia – Advertising Expenditure Forecasts, piaţa globală de publicitate înregistrează o creştere de 3,5% în 2013, aceeaşi rată înregistrată în anul precedent, fără creşterea produsă de aşa numitul efect cvadrienal, cel ce generează creştere la fiecare patru ani. Evoluţia acestui an atinge în cele din urmă un nivel constant, după o lungă perioadă de eroziune lentă produsă de ştirile economice negative.

Zenith Optimedia prevede pentru următorii doi ani o creştere mai mare – de 5,1% în 2014 şi de 5,9% în 2015 – datorată în primul rând redresării economiei europene.

Zona Euro îşi revine după cele 18 luni de recesiune în trimestrul al doilea din 2013, redresarea sa economică fiind aşteptată să crească gradual în următorii doi ani. Consumul de publicitate din zona Euro a scăzut cu 5,2% în 2012. Pentru 2013, este prevăzută o scădere mai redusă, de 4,3%, urmată de o creştere de 0,7% în 2014 şi de 1,9% în 2015.

În ciuda acestor predicţii de revenire, un declin mai abrupt decât se estimase, apărut în prima jumătate a anului în această zonă, a scăzut predicţiile Zenith legate de creşterea cheltuielilor de publicitate în acest an pentru pieţele dezvoltate (pieţele în curs de dezvoltare nu înregistrează încetiniri), reducându-le de la 1,4% la 1,7% în iunie.

Pe de altă parte, nu a existat niciun semn de încetinire pentru pieţele în curs de dezvoltare, în ciuda predicţiilor economice îngrijorătoare pe termen scurt. Creşterea economică a încetinit în zona BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China), ca urmare a faptului că exporturile au scăzut şi investitorii internaţionali au început să îşi îndrepte atenţia spre pieţele dezvoltate.

Pieţele aflate în curs de dezvoltare deţin încă o popoluaţie tânără, cu educaţie, infrastructură şi productivitate, utilizatori de tehnologie. Contribuţia lor pentru economia globală va continua să crească în perioadele următoare. Advertiserii nu au fost ocoliţi de problemele recente şi investesc pe termen lung. Practic, au crescut predicţiile legate de creşterea investiţiilor de publicitate pe pieţele aflate în curs de dezvoltare la 7,6% pentru anul în curs, de la 7% cât estimase în luna iunie.

Pe de altă parte, conform comunicatului, publicitatea din zona internetului fix continuă să crească mai rapid decât orice alt tip de media tradiţională, deşi costurile mobile sunt mult mai scăzute. Zenith prevede o creştere de 8% în publicitatea pe internet fix în anul 2013 şi 2014 şi una de 7% în 2015.

Predicţia pentru zona de internet advertising – atât cel mobil, cât şi cel fix – vizează o rată de 20,4% din consumul total pe 2013, de la 18,3% în 2012, ajungând la o creştere de 24,6% în 2015.

“Stabilitatea creşterii consumului de publicitate la nivel global în acest an – un an fără evenimente majore precum Jocurile Olimpice şi alegerile din Statele Unite – reflectă faptul că redresarea pieţei de publicitate este pe drumul cel bun, cu promisiuni de creştere şi mai mare în anii 2014 şi 2015. Amplificarea segmentului de telefonie mobilă joacă un rol decisiv în creşterea advertising-ului la nivel global”, a declarat Steve King, CEO al reţelei internaţionale a ZenithOptimedia.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Nu-i așa că te-ai plictisit de aceeași abordare a prezentării știrilor?

Published

on

 

Când poți să scoți umor din orice, de ce să nu o faci? Cei de la funnews.ro vin cu o abordare inedită de prezentare a știrilor și o fac bine.

Online-ul este invadat zilnic de informații care mai de care mai interesante. Presa online ne bombardează zilnic cu subiecte din toate domeniile de activitae. Telefoanele ni se încing de atâta informație negativă. Negativitate ce ni se transmite indirect și pe care subconștientul o adopă într-o manieră inconștientă.

Nu ar fi mai tare să ne bem cafeaua dimineața citind un articol în care gafele făcute de vreun politician răzleț să fie prezentate satiric?

Nu ar fi mai relaxant să privim întotdeauna partea funny dintr-un subiect care de altfel ne-ar enerva la culme?

Un astfel de site a fost de curând  lansat pe platformele românești. Vorbim despre  funnews.ro .

Găsind amuzamentul în cel mai negru și enervant subiect, oamenii ăștia te vor face să râzi încă de la primul click. Ideile lor sunt creative și îndrăznețe. Umorul este unul de calitate superioară, dacă ai și materia cenușie necesară pentru a-l înțelege. Dacă guști ironiile de tot felul ai șansa să găsești la ei cele mai neașteptate titluri. Deși subiectele politice sunt favoritele lor, au scris articole de succes și în alte domenii cum ar fi : showbizz, sport etc.în ultima vreme ironizarea politicienilor a devenit un trend adoptat de tot poporul.

Spui un banc, dar stai în față

Atunci când ai capacitatea de a crea bancuri din orice poți spune depre tine că ai o intelingență aparte. Totodată te poți lăuda cu un optimism debordant pe care n-ai de ce să nu dorești să-l sheruiești cu semenii tăi.

Când s-au lansat cei de la funnews.ro au avut mult curaj. În presa online existând deja câteva astfel de publicații aceștia s-au înarmat cu forețe proaspete făcând față cu brio concurenței.

Faptul că nu au avut ca dezavantaj principal din prima o deficiență de start în fața concurenței nu i-a oprit. Din contră, acest lucru le-a sporit creativitatea ajungând să egaleze scorul și să se situeze pe podium alături de concurență. Lucru ce nu le-a fost deloc greu, având la îndemână minusurile concurenței și folosindu-se de ele ca de o armă.

Când vrei să fii totuși la curent cu știrile, dar acestea îți provoacă silă sau te enervează, intră pe publicația proaspăt lansată funnews.ro pentru a-ți face ziua mai bună. Reușești astfel să rămâi actualizat și să îți îmbunătățești și starea de spirit.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Ascuta Radio Impuls si castiga, pe loc, 100 de Euro!

Published

on

 

Radio Impuls iti lanseaza cea mai tare provocare! Cu un singur SMS poti castiga, instant, 100 de Euro! Tot ceea ce trebuie sa faca ascultatorii Radio Impuls pentru a intra in joc si in posesia sumei de 100 de Euro este sa trimita un SMS cu textul „Ascult Radio Impuls”, la numarul 1831, SMS cu tarif normal, valabil in toate  retelele de telefonie mobila.

Cand vor fi sunati de DJ-ii Radio Impuls, participantii la concurs trebuie sa dea un singur raspuns: „Ascult Radio Impuls!”, pentru a castiga suma de 100 de Euro.

Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul oficial al postului de Radio, la sectiunea Regulamente:  https://radioimpuls.ro/regulamente/ .

               Radio Impuls s-a alaturat  Kanal D Romania, odata cu intrarea in portofoliul Dogan Media International.  Radio Impuls reprezinta o puternica retea cu acoperire in orase importante, precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu, Timisoara, Tulcea, Bacau, Rasnov, Bistrita si Craiova. Statia  difuzeaza hituri contemporane, intr-o grila de programe fresh, cu importanta componenta de infotainment, adresandu-se unui public urban, dinamic, dornic sa asculte muzica buna si entertainment de calitate.

DJ-ii Radio Impuls asigura zilnic doza de energie si optimism in emisiunile statiei: „Uzina de Dume” (prezentata de Stefan si Mishu), “Morning Latte” (Alexandra Enasoaie), “Muzica ce-ti place” (Cosmin Dimancescu), “Bara la Bara” (Mihai Hînda) si „Party Zone” (Even Steven).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Jurnalistul Cosmin Stan a revenit la Stirile PRO TV

Published

on

 

STIRI PE SCURT: Cosmin Stan (41 de ani) a revenit la postul Pro TV după zece ani, timp în care a trecut pe la mai multe posturi de ştiri, anunta Ziarul Adevarul.

În ultimul an, Cosmin Stan a prezentat, alături de Octavia Geamănu, Observatorul de Weekend, de la Antena 1. Înainte, el a lipsit timp de patru ani de pe micile ecrane, iar anterior a trecut pe la Realitatea TV, Digi24 şi Prima TV. 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending