Connect with us

Eurovision

Piesele participante la Eurovision 2019 Partea a III-a

Avatar

Published

on

În 12 zile se da startul celui mai mare eveniment nonsportiv de pe Planetă așa că Radar De Media continuă prezentarea pieselor participante.

Estonia

 

Estonia ne propune anul acesta un cântăreț suedez care a cucerit publicul estonian și și-a asigurat prezența pe scena din Tel Aviv. Piesa lui este catchy, radio friendly, dar s-ar putea să se piardă printre celălalte. Tu ce părere ai? Merită Estonia trofelul de anul acesta?

Finlanda

Finlandezii l-au selectat intern pe Darude pentru 2019, dj care a făcut istorie în debutul anilor 2000 cu piesa Sandstorm. Din nefericire, Look Away nu este nici pe departe o piesă bună, sau care ți-ar putea rămâne în minte. Finlanda va sta pe tușă în 2019.

Franța

Publicul francez a decis că Bilal Hassani este cel mai potrivit pentru a face vocea unui popor să fie auzită. Piesa vorbește despre acceptarea de sine și e un mesaj LGBT care a ajuns și pe radio-urile din România. Dacă avem următoarea Conchita rămâne de văzut.

Georgia

Georgia nu este o țară de succes în Eurovision, dar nici nu simt că există străduință. Cu piesa asta, deși poate fi apreciată de unele jurii, Georgia nu va ajunge în finala Eurovision 2019.

Germania

Germania ne trimite o piesă dramatică, puternică, cu influențe Disney, dar cu siguranță se va pierde printre celălalte finaliste pentru că nu este fredonabilă. Tu ce părere ai? Merită surorile trofeul?

Grecia

Grecia și Katerina. O combinație foarte interesantă. Cu siguranță vom vedea Grecia în finala de anul acesta, dar piesa better love nu cred că va reuși să prindă un top 10.  Deși este radio-friendly se va estompa printre celălalte piese up-tempo.

Ungaria

Joci Papai revine după ce în 2017 a adus Ungaria pe locul 8 în finala de la Kyev. Rămâne de văzut dacă piesa lui etnică o să depășească rezultatul precedent. Piesa de finală, dar nu de top 10.

Islanda

Islanda ne propune o piesă anti-capitalistă si BDSM. Casele de pariuri văd această combinație ca una de succcs și sunt sigur că pentru trei minute arena din Israel va fi iadul pe Pământ. Dacă îți place vibe-ul piesei „Ura va supraviețui” o vei putea vota în Marea Fianlă fără, doar și poate.

Irlanda

Regina Eurovision, Irlanda, este pe cale să obțină încă un eșec. Piesa 22 este foarte plăcută, dar semifinala a doua este una extrem de grea, iar numărul 2 pentru intrarea în concurs vor face Irlanda să se piardă din memoria publicului și să obțină prea puține voturi.

 

Italia

Una dintre favorite, Italia, ca în fiecar an ne aduce ăn atenție muzică de calitate. Soldi este un amalgam de emoție și face trimiteri la viața interpretului musulman. Rămâne de văzut ce show va face, dar top 5 este asigurat.

Israel

Țara gazdă, Israel ne propune o baladă de data aceasta. Cu siguranță nu vor să câștige doi ani la rând și asta se poate vedea și în piesa mediocră pe care au selectat-o. Tu ce crezi? Există șanse să mergem la Tel Aviv anul viitor?

Letonia

Piesa plăcută, country, voci bune, dar semifinală grea. Letonia nu are nicio șansă la calificare cu piesa asta, dar după cum am văzut în istoria recentă, un show și efecte vizuale foarte bune pot face diferența. Atuu-ul piesei este că poate fi ascultată și în alte contexte, ca relaxarea.

Lituania

O piesă drgăguță, modernă, dar imposibil de fredonat. Lituania, ca și Letonia va rămâne în semifinală anul acesta. Așteptăm însă o piesă bună de țara baltică și ținem pumnii pentru 2020.

Malta

Piesa malteză este fix ceea ce avem nevoie. Puțin soare, vară și voie bună. Chamelon va fi cel mai probabil un hit european anul acesta și va prinde și un loc foarte bun la Eurovision. Ne place!

Moldova

Vecinii noștri au avut succes în ultimii ani, dar anul acesta au avut pur și simplu o selecție proastă. Ana Odobescu posedă calități vocale remarcabile, dar piesa asta ar fi câștigat foarte ușor în anii 2000. Nivelul a crescut, Moldova a rămas acolo anul acesta. Mult succes anul următor.

Muntenegru

O altă piesă slabă, semifinalistă să o numim, este Muntenegru. Trebuie înțeles că unele state nu doresc să câștige deoarece costurile de organizare sunt colosale, dar uneori pentru a prinde finala trebuie să trimiți o piesă bună.

Olanda

O piesă bună ne trimite Olanda, care nu s-a bucurat de un succes extraordinar în ultimii 15 ani, dar care, iată, este pe cale să stârnească emoție. Că despre asta e vorba. Potențial câștigător, Duncan vorbește despre iubire ca un joc al eșecului. Piele de găină. Ne place!

Macedonia de Nord

Ați auzit bine, Fosta Republică Iugoslavă Macedonia și-a schimbat denumirea și se pare că și stilul. Dacă piesa asta nu se va califica estee pentru că a doa semifinală este mult mai puternică decât prima și Macedonia se străduiește de obicei. Piesa Tamarei va fi cu siguranță un moment frumos și muzical chiar dacă se califică, chiar dacă nu. Ne place!

Norvegia

Norvegia vine cu o piesă tipică Eurovision. Este catchy, este funny, este radio frendly și cel mai important este favorita publicului. Problema este că semifinala a doua este complicată și ne putem aștepta la o eventuală necalificare. Cea mai bună parte a piesei este solo-ul tipului chel. Nu-ți trezește un zâmbet?

Polonia

Vibe-uri etno, voci bune, piesă de stare. Rămâne de văzut o eventuală calificare. Dacă fetele de la Tulia vor pune în scenă un show foarte bun piesa poloneză va fi un dark horse.

Portugalia

Portugalia, sau momentul când muzica este ridicată la cel mai înalt rang de artă. O prezență unică, o piesă unică, ușor tribală. Cu siguranță va prinde foarte bine.  Potențial de top 10.

Rusia

Sergey Lazarev revine în forță după ce în 2016 a câștigat televotingul, dar cred că piesa lui „ Scream” nu este suficient de puternică să câștige deși casele de pariuri o văd în lupta pentru trofeu. Piesa este puternică, o baladă bine construită cu vibe de Game of Thrones. Să vedem ce va ieși. Top 5 pentru Rusia.

Elveția

Piesa perfectă, de vară, un candidat serios la trofeu. Luca Hani nu este doar cânăreț, este și un dansator excepțional. Ritmurile orientale și moderne pe care le aduce „She got me” vor aduce Elveției o potențială victorie, sau un top 5. Așteptăm show și cea mai bună clasare din ultimii 15 ani pentru Elveția.

San Marino

Serhat revine după 2016 și aduce același stil din secolul trecut greu de digerat. Nici în 2019 nu vom vedea microstatul în finală, dar apreciem aparițiile constante în concurs.

Serbia

Vecinii noștri sârbi vin cu balada balcanica ce lipsea din tot peisajul. Foarte frumoasă și muzicală cum ne-a obișnuit Serbia de când s-a despărțit de Muntenegru. Vrem Serbia ăn finală măcar de dragul a ceea ce era Eurovision acum 10 ani. Ne place!

Slovenia

Piesă liniară, dar de stare. Cred că Slovenia este unul dintre dark horșii ediției 2019. Juriile vor aprecia piesa, la fel și tinerii. Văd piesa asta potrivită pentru drama din noi toți. Când ești într-o stare sensibilă dă un play și sigur o să simți ceva.

Spania

Carnaval! Ce puteam primi de la Spania dacă nu o piesă veselă și spaniolă? Cred că e o piesă bună, dar pentru un carnaval de stradă. La Eurovision o văd între 20 și 26. Muchas Suerte Espagna!

Suedia

O țară puternică în Eurovision, mai ales în ultimii ani. Dar este suficient pentru Suedia?  Vibe-ul și melodia sunt bune, dar cred că se va pierde printre alte piese și nu va ajunge în top 5 anul acesta. Vom vedea. Suedia rămâne oricum o țară de top 10.

Marea Britanie

Marea Britanie încearcă. Anul acesta chiar au trimis o piesă bună. Este fredonabilă, radio-friendly și plăcută auzului. Vor reuși să treacă de coada clasamentului? Sperăm că da. James Arthur 2.0

Acestea au fost piesele participante în Eurovision 2019. Le puteți găsi pe toate în secțiunea Magazin-Eurovison și așteptăm reacții.

Comentarii

Eurovision

TVR 1, va transmite, sambata seara show-ul Eurovision: „Europe Shine a Light”

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Sâmbătă 16 mai, de la ora 22.00, românii de pretutindeni se conectează la Europa şi urmăresc, în direct la TVR 1HD şi TVR Internaţional, evenimentul special transmis de televiziunea olandeză şi EBU simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Concursul Internaţional Eurovision. 

În ziua în care artiştii sperau să urce pe scena de la Rotterdam în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment fără să se deplaseze de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021. În această sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci își vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Spectacolul ”Europe Shine a Light” va fi o producție unică ce va trece în revistă pe scurt cele 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artiști cunoscuți din istoria Eurovision. Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior. De asemenea, îi vom revedea pe suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului, pe Marija Šerifović din Serbia, care ne va emoționa cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007, precum și pe Netta (Israel, 2018), cu o nouă piesă purtând un mesaj special despre vremurile pe care le trăim.

Unele dintre surprizele show-ului de duminică vor fi momentele oferite de campionul Eurovision Duncan Laurence, care va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”, dar şi de Orchestra Filarmonică din Rotterdam, care își va pune amprenta asupra spectacolului cu moment special. Gazda BBC Eurovision Graham Norton și senzația YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea, de asemenea, în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision, a declarat: „Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile. Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia. Haideți să facem din acesta un moment de neuitat în istoria Eurovision!”.

Fanii Eurovision din toată lumea vor fi și ei prezenți, și nu oricum, ci într-un uriaș cor care i se va alătura regelui neîncoronat al Eurovisionului, Johnny Logan, triplu câștigător al concursului, în piesa What’s Another Year. Europa va străluci sâmbătă noapte nu doar prin muzică, artişti şi fani, ci şi prin imagini ale celor mai reprezentative şi frumoase locaţii din cele 41 de ţări participante, luminate în noapte, într-un mesaj comun al speranţei şi solidarităţii.

 „Pentru prima dată la Eurovision nu vor fi jurii sau voturi, toată lumea se va bucura de feeria muzicii, ascultând cântece mai vechi şi mai noi care au făcut istorie la Eurovision de-a lungul anilor. Haideţi să ne alăturăm sâmbătă seară sutelor de milioane de telespectatori de pretutindeni şi să ne bucurăm împreună de magia Eurovision, într-un spectacol cum nu a mai fost şi cum nu cred că va mai fi vreodată”- ne invită Liana Stanciu, şefa delegaţiei noastre la Eurovision din acest an.

Gazdele show-ului vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 și 2007) și Jan Smit.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.  Prevederile

Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020″

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021.  În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, așa că Eurovision se va reașeza în inimile noastre cu altă forță la ediția viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision Song Contest.

“Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  – EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

 

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe – alături de România – alte 40 de țări.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunțului făcut de aceștia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecției Naționale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You”, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de Televiziunea Română pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii?

Redactia Radar de Media

Published

on

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Din cauza coronavirusului, evenimentul nu va mai avea loc, însă, reprezentanta României, Roxen, poate participa la concurs, anul viitor. Condiția ar fi ca aceasta să aleagă o altă melodie. Din cauza coronavirusului organizatorii evenimentului din Olanda au anunțat zilele trecute, că show-ul a fost anulat, urmând să vină cu noi precizări în cel mai scurt timp. Roxen, cea care ar fi trebuit să ne reprezinte la Rotterdam, ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie și nu cea care fusese aleasă pentru anul acesta.

„Am fost copleșiți de dragostea pe care familia Eurovision Song Contest a împărtășit-o de la decizia dificilă de a anula evenimentul 2020. EBU este foarte conștient de cât de mult va lipsi Eurovision Song Contest anul acesta. Universalitatea concursului, împreuna cu tradiția ți mândria noastră de a sărbători diversitatea prin muzică, sunt acum necesare mai mult ca oricând. Asadar, EBU și membrii săi explorează în prezent posibilități alternative, dar nu și un concurs, pentru a uni și bucura publicul din întreaga Europă în aceasta perioada provocatoare”, este mesajul postat pe contul de socializare Eurovision România.

Citeşte întreaga ştire: Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0