Piesele participante la Eurovision 2019 Partea a III-a - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

În 12 zile se da startul celui mai mare eveniment nonsportiv de pe Planetă așa că Radar De Media continuă prezentarea pieselor participante.

Estonia

 

Estonia ne propune anul acesta un cântăreț suedez care a cucerit publicul estonian și și-a asigurat prezența pe scena din Tel Aviv. Piesa lui este catchy, radio friendly, dar s-ar putea să se piardă printre celălalte. Tu ce părere ai? Merită Estonia trofelul de anul acesta?

Finlanda

Finlandezii l-au selectat intern pe Darude pentru 2019, dj care a făcut istorie în debutul anilor 2000 cu piesa Sandstorm. Din nefericire, Look Away nu este nici pe departe o piesă bună, sau care ți-ar putea rămâne în minte. Finlanda va sta pe tușă în 2019.

Franța

Publicul francez a decis că Bilal Hassani este cel mai potrivit pentru a face vocea unui popor să fie auzită. Piesa vorbește despre acceptarea de sine și e un mesaj LGBT care a ajuns și pe radio-urile din România. Dacă avem următoarea Conchita rămâne de văzut.

Georgia

Georgia nu este o țară de succes în Eurovision, dar nici nu simt că există străduință. Cu piesa asta, deși poate fi apreciată de unele jurii, Georgia nu va ajunge în finala Eurovision 2019.

Germania

Germania ne trimite o piesă dramatică, puternică, cu influențe Disney, dar cu siguranță se va pierde printre celălalte finaliste pentru că nu este fredonabilă. Tu ce părere ai? Merită surorile trofeul?

Grecia

Grecia și Katerina. O combinație foarte interesantă. Cu siguranță vom vedea Grecia în finala de anul acesta, dar piesa better love nu cred că va reuși să prindă un top 10.  Deși este radio-friendly se va estompa printre celălalte piese up-tempo.

Advertisement

Ungaria

Joci Papai revine după ce în 2017 a adus Ungaria pe locul 8 în finala de la Kyev. Rămâne de văzut dacă piesa lui etnică o să depășească rezultatul precedent. Piesa de finală, dar nu de top 10.

Islanda

Islanda ne propune o piesă anti-capitalistă si BDSM. Casele de pariuri văd această combinație ca una de succcs și sunt sigur că pentru trei minute arena din Israel va fi iadul pe Pământ. Dacă îți place vibe-ul piesei „Ura va supraviețui” o vei putea vota în Marea Fianlă fără, doar și poate.

Irlanda

Regina Eurovision, Irlanda, este pe cale să obțină încă un eșec. Piesa 22 este foarte plăcută, dar semifinala a doua este una extrem de grea, iar numărul 2 pentru intrarea în concurs vor face Irlanda să se piardă din memoria publicului și să obțină prea puține voturi.

 

Italia

Una dintre favorite, Italia, ca în fiecar an ne aduce ăn atenție muzică de calitate. Soldi este un amalgam de emoție și face trimiteri la viața interpretului musulman. Rămâne de văzut ce show va face, dar top 5 este asigurat.

Israel

Țara gazdă, Israel ne propune o baladă de data aceasta. Cu siguranță nu vor să câștige doi ani la rând și asta se poate vedea și în piesa mediocră pe care au selectat-o. Tu ce crezi? Există șanse să mergem la Tel Aviv anul viitor?

Letonia

Piesa plăcută, country, voci bune, dar semifinală grea. Letonia nu are nicio șansă la calificare cu piesa asta, dar după cum am văzut în istoria recentă, un show și efecte vizuale foarte bune pot face diferența. Atuu-ul piesei este că poate fi ascultată și în alte contexte, ca relaxarea.

Lituania

Advertisement

O piesă drgăguță, modernă, dar imposibil de fredonat. Lituania, ca și Letonia va rămâne în semifinală anul acesta. Așteptăm însă o piesă bună de țara baltică și ținem pumnii pentru 2020.

Malta

Piesa malteză este fix ceea ce avem nevoie. Puțin soare, vară și voie bună. Chamelon va fi cel mai probabil un hit european anul acesta și va prinde și un loc foarte bun la Eurovision. Ne place!

Moldova

Vecinii noștri au avut succes în ultimii ani, dar anul acesta au avut pur și simplu o selecție proastă. Ana Odobescu posedă calități vocale remarcabile, dar piesa asta ar fi câștigat foarte ușor în anii 2000. Nivelul a crescut, Moldova a rămas acolo anul acesta. Mult succes anul următor.

Muntenegru

O altă piesă slabă, semifinalistă să o numim, este Muntenegru. Trebuie înțeles că unele state nu doresc să câștige deoarece costurile de organizare sunt colosale, dar uneori pentru a prinde finala trebuie să trimiți o piesă bună.

Olanda

O piesă bună ne trimite Olanda, care nu s-a bucurat de un succes extraordinar în ultimii 15 ani, dar care, iată, este pe cale să stârnească emoție. Că despre asta e vorba. Potențial câștigător, Duncan vorbește despre iubire ca un joc al eșecului. Piele de găină. Ne place!

Macedonia de Nord

Ați auzit bine, Fosta Republică Iugoslavă Macedonia și-a schimbat denumirea și se pare că și stilul. Dacă piesa asta nu se va califica estee pentru că a doa semifinală este mult mai puternică decât prima și Macedonia se străduiește de obicei. Piesa Tamarei va fi cu siguranță un moment frumos și muzical chiar dacă se califică, chiar dacă nu. Ne place!

Norvegia

Norvegia vine cu o piesă tipică Eurovision. Este catchy, este funny, este radio frendly și cel mai important este favorita publicului. Problema este că semifinala a doua este complicată și ne putem aștepta la o eventuală necalificare. Cea mai bună parte a piesei este solo-ul tipului chel. Nu-ți trezește un zâmbet?

Advertisement

Polonia

Vibe-uri etno, voci bune, piesă de stare. Rămâne de văzut o eventuală calificare. Dacă fetele de la Tulia vor pune în scenă un show foarte bun piesa poloneză va fi un dark horse.

Portugalia

Portugalia, sau momentul când muzica este ridicată la cel mai înalt rang de artă. O prezență unică, o piesă unică, ușor tribală. Cu siguranță va prinde foarte bine.  Potențial de top 10.

Rusia

Sergey Lazarev revine în forță după ce în 2016 a câștigat televotingul, dar cred că piesa lui „ Scream” nu este suficient de puternică să câștige deși casele de pariuri o văd în lupta pentru trofeu. Piesa este puternică, o baladă bine construită cu vibe de Game of Thrones. Să vedem ce va ieși. Top 5 pentru Rusia.

Elveția

Piesa perfectă, de vară, un candidat serios la trofeu. Luca Hani nu este doar cânăreț, este și un dansator excepțional. Ritmurile orientale și moderne pe care le aduce „She got me” vor aduce Elveției o potențială victorie, sau un top 5. Așteptăm show și cea mai bună clasare din ultimii 15 ani pentru Elveția.

San Marino

Serhat revine după 2016 și aduce același stil din secolul trecut greu de digerat. Nici în 2019 nu vom vedea microstatul în finală, dar apreciem aparițiile constante în concurs.

Serbia

Vecinii noștri sârbi vin cu balada balcanica ce lipsea din tot peisajul. Foarte frumoasă și muzicală cum ne-a obișnuit Serbia de când s-a despărțit de Muntenegru. Vrem Serbia ăn finală măcar de dragul a ceea ce era Eurovision acum 10 ani. Ne place!

Slovenia

Advertisement

Piesă liniară, dar de stare. Cred că Slovenia este unul dintre dark horșii ediției 2019. Juriile vor aprecia piesa, la fel și tinerii. Văd piesa asta potrivită pentru drama din noi toți. Când ești într-o stare sensibilă dă un play și sigur o să simți ceva.

Spania

Carnaval! Ce puteam primi de la Spania dacă nu o piesă veselă și spaniolă? Cred că e o piesă bună, dar pentru un carnaval de stradă. La Eurovision o văd între 20 și 26. Muchas Suerte Espagna!

Suedia

O țară puternică în Eurovision, mai ales în ultimii ani. Dar este suficient pentru Suedia?  Vibe-ul și melodia sunt bune, dar cred că se va pierde printre alte piese și nu va ajunge în top 5 anul acesta. Vom vedea. Suedia rămâne oricum o țară de top 10.

Marea Britanie

Marea Britanie încearcă. Anul acesta chiar au trimis o piesă bună. Este fredonabilă, radio-friendly și plăcută auzului. Vor reuși să treacă de coada clasamentului? Sperăm că da. James Arthur 2.0

Acestea au fost piesele participante în Eurovision 2019. Le puteți găsi pe toate în secțiunea Magazin-Eurovison și așteptăm reacții.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete3 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedete2 săptămâni ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TV2 săptămâni ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Reality Show2 săptămâni ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Vedeteo săptămână ago

Mihai Zmărăndescu și Remus Boroiu de la Survivor România s-au luat la bătaie înainte de a participa la concurs

Reality Show4 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni3 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Premieră TV2 săptămâni ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

Reality Show2 săptămâni ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

Reality Show3 săptămâni ago

Victorii pentru Războinici, lacrimi și conflicte pentru Faimoși, la Survivor: ”Indiferent de tensiuni, sunt și momente foarte frumoase

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

America Express, pe primul loc în topul audiențelor! A doua imunitate, așteptată cu emoții

Facebook

Advertisement

IN Trending