Connect with us

Business

Pizza – un preparat cu tradiție, livrat direct la tine acasă

Published

on

Pizza este una dintre cele mai apreciate mâncăruri din întreaga lume datorită ușurinței cu care se poate prepara și a numărului mare de moduri în care ingredientele se pot combina pentru a obține rezultate fantastice pentru papilele gustative.

Pizza apare în filme și seriale, pe panourile publicitare stradale și pe rețelele de socializare… practic, peste tot.

Din păcate, datorită popularizării ei în Statele Unite ale Americii, este considerată mâncare tip fast food și este asociată cu o dietă mai puțin sănătoasă. Dar oare așa este?

Pizza – o mâncare sănătoasă sau nu?

Majoritatea tipurilor de pizza din comerț nu se încadrează în categoria mâncărurilor sănătoase, asta datorită ingredientelor utilizate. Acest lucru nu înseamnă că pizza trebuie înlăturată din viața noastră, ci doar că trebuie să acordăm o mai mare atenție ingredientelor și celor ce o crează.

O pizza din ingrediente de calitate, proaspete, a căror arome se îmbină perfect pe un blat desăvârșit nu este deloc de evitat. Din contra, ea aduce veselie unei seri în care se sărbătorește prietenia, curaj unei prime întâlniri și energie unei zile în care este sărbătorită.. munca la birou.

Fărâme din istorie – pizza, o mâncare autentică în Italia

Italienii iau pizza în serios, construind practic o lumea doar a ei – a ingredientelor atent selectate, a culorilor, a blaturilor crocante și a tehnicilor deosebite de preparare.

Pizza, cea pe care o știm noi în prezent, are o istorie bogată și interesantă. Cuvântul în sine apare pentru prima dată într-un document ce datează din 997, mai apoi fiind menționat în numeroase scrieri medievale din Italia centrală și de sud.

  • A fost urmașă a binecunoscutei focaccia, o specialitate italiană ce se prezintă sub forma unei turte pe care erau servite diverse toppinguri, cum ar fi sosul de roșii sau plantele aromatice;
  • La început, pe blat erau adăugate doar roșii, fiind o mâncare populară în zonele sărace din sudul Italiei, care și-a făcut greu loc în alimentația cotidiană a italienilor.
  • Toppingurile s-au diversificat în timp, Alexandre Dumas, tatăl, scriind în operele sale pe la jumătatea secolului al XIX-lea despre diversitatea sortimentelor de pizza existente în Italia.
  • Cel mai cunoscut și iubit tip de pizza din lume este clasica Margherita – creată, conform unei vechi povești, de către Raffaele Esposito, în anul 1889, și care a fost inspirată de culorile steagului italian: roșu (roșiile), alb (mozzarella) și verde (busuioc).
  • Pizza a devenit populară dincolo de granițele țării sale de origine abia la sfârșitul secolului al XIX-lea.
  • Prima pizzerie din SUA a fost deschisă în anul 1905, în Manhattan, urmând ca mai apoi să fie înființate și alte localuri de către imigranții italieni.
  • Odată cu blugii și cu rock’n’roll-ul, pizza s-a răspândit în lumea întreagă, astăzi găsindu-se într-o gamă imensă de variante, cu toppinguri pe care italienii nu le-ar așeza niciodată pe un blat.

Speed Pizza – comandă pizza cu ingrediente din Italia, atent selectate!

Speed Pizza pune la dispoziția gurmanzilor o gamă variată de tipuri de pizza, paste, preparate calde, salate și deserturi, ce oferă un adevărat răsfăț papilelor gustative.

Advertisement

Pe speedpizza.ro se poate comanda pizza Polo, Quattro Stagioni, Carnivora, Bianca, Capricciosa, Diavola și alte tipuri de pizza cu toppinguri delicioase. Desigur, cei ce doresc să aducă Italia mai aproape, se pot lăsa cuceriți de Pizza Speed – cea mai bună pizza din București. Aceasta conține mozzarella, salam chorizo, șuncă, bacon, ciuperci, ardei gras și, desigur, un sos de roșii special, adus din Italia și îmbogățit cu ingrediente secrete.

Pizza Speed este de tip italian, cu blat subțire sau, la alegere, pufos, puțin crocant astfel încât să ofere o experiență unică. Se găsește în trei dimensiuni: 24 cm, 30 cm și 40 cm. Ingredientele, preponderent aduse din Italia, cad în abundență pe blat, având grijă să fie mereu proaspete și delicioase.

Speed Pizza Delivery – orice tip de pizza, direct la tine acasă

Pe speedpizza.ro comanda se face rapid, iar produsele ajung în cel mai scurt timp acolo unde sunt așteptate – la birou, acasă, la o prietenă acasă…

Speed Pizza își îmbunătățește în mod constant serviciile de livrări pizza, astfel încât aceasta să satisfacă cât mai repede pofta cumpărătorilor. În București, la o comandă de minim 30 de lei și la o distanță de până la 7 km față de cel mai apropiat punct de livrare disponibil (Lujerului, Cora Alexandriei, Cora Pantelimon sau Dristor), livrarea este gratuită și se realizează, de regulă, în aproximativ 40 de minute, specialiștii Speed Pizza pregătind pe loc fiecare comandă în parte, astfel încât mâncarea să fie 100% proaspătă.

Fiecare moment special trebuie sărbătorit cu o pizza pe măsură!

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending