Connect with us

Campanie TV

Pledoarie pentru lectură la TVR

Published

on

Foto credit: TVR

   Televiziunea Română transmite în direct o ediţie specială Bookfest 2022
•       Vedetele TVR lansează campania „Citeşte! Fii deştept!”

Informaţii şi interviuri inedite de la Salonul Internațional de Carte Bookfest, organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei Japoniei din București, vor fi aduse la TVR 2 de Liana Stanciu şi Marius Constantinescu, care se vor afla în fiecare zi la faţa locului.
Lectura pǎtrunde în viaţa noastră de la o vârstă fragedǎ, ne dezvoltă gândirea, imaginaţa, capacitatea de comunicare şi contribuie la formarea şi dezvoltarea armonioasă a personalitǎţii.

Mai mult, lectura ne învaţă sǎ iubim binele şi frumosul, ne îmbogăţeşte orizontul cultural şi ne oferă exemple de conduitǎ moralǎ. Toate aceste atribute se regăsesc şi în misiunea publică a TVR, a cărui principală preocupare, pe lângă informarea corectă şi echidistantă, este realizarea şi difuzarea de programe educative, culturale şi sociale de calitate.

„Aștept cu nerăbdare reîntâlnirea cu telespectatorii și cu cititorii, în egală măsură. Televiziunea Română reia buna tradiție a transmisiunilor în direct de la Bookfest, într-o serie de emisiuni  coordonată de Bianca Florea. Printre invitații noștri se numără Yoshi-no Naito, Lidia Bodea, Radu Paraschivescu, Alexandra Rusu, Denisa Comănescu, Luana Schidu, Dan Vidrașcu și Ioana Bâldea-Constantinescu.

A vorbi despre cărți, despre educația continuă prin lectură, despre una dintre cele mai frumoase forme de evadare reprezintă o parte definitorie a Televiziunii Publice”, spune Marius Constantinescu.

Programul „Bookfest-Salonul internaţional de carte”, transmisiune directă de la Romexpo, poate fi urmărit la TVR 2:
Miercuri, 1 iunie, ora 17:30 (în reluare joi, 2 iunie ora 7:00);
Joi, 2 iunie, ora 17:30 (în reluare vineri, 3 iunie ora 7:00);
Vineri, 3 iunie, ora 17:00;
Sâmbătă, 4 iunie, ora 17:30.

Într-o societate în care informatizarea pune tot mai mult stǎpânire pe activitǎţi, iar lectura se retrage într-un colţ, la „Salonul Internațional de Carte Bookfest” vedetele TVR dau startul Campaniei „Citeşte! Fii deştept!”, o adevărată pledoarie pentru lectură. Pe întreaga perioadă a Salonului Internațional de Carte, la standul Televiziunii Române va fi amenajat un colţ pentru lectură, unde puteţi întâlni câteva dintre cele mai cunoscute prezenţe ale postului public. Cătălin Ştefănescu, Daniela Zeca-Buzura, Marina Almăşan, Iuliana Marciuc, Alina Grigore dar şi vedetele Ştirilor TVR, Radu Andrei Tudor, Stela Popa, Alina Stancu, Andra Soceanu, Teodora Antonescu, Mihai Rădulescu, Loredana Iordache şi Laura Fronoiu vor citi din cărţile preferate şi vor răspunde întrebărilor celor curioşi să descopere culisele programelor TVR.

„Anul acesta la Bookfest o să fiu un fel de Cenuşăreasa a cărţilor, o să mă plimb prin cele mai aglomerate standuri, pline de cărţi şi oameni şi voi afla ce gen preferă, cât de mult le-a plăcut ultima carte citită şi le voi da premii celor mai inspiraţi. În plus, o să fiu în toate locurile în care se întâmplă ceva important pentru cititorii şi privitorii TVR 2, pe tot parcursul ediţiei din acest an al paradisului cărţilor”, spune Liana Stanciu.

Televiziunea Română a pregătit şi un concurs pentru vizitatorii Salonului Internaţional de Carte Bookfest, în parteneriat cu Asociaţia Editorilor din România. În perioada 01-04.06.2022, vizitatorii care răspund corect întrebărilor adresate de jurnalistul TVR, pot câştiga unul dintre cele cinci vouchere a câte 100 lei oferite de TVR. Voucherele sunt valabile în perioada 01-05.06.2022 şi pot fi utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de cărţi în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2022.

Regulamentul concursului se găseşte pe site-ul tvr.ro şi la Registratura TVR.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending