Poate tehnologia blockchain să salveze România de la o criză economică? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Ediția a doua a Romanian Creative Week, cel mai mare festival dedicat industriilor creative românești, care se desfășoară la Iași în perioada 20 – 30 mai, are o secțiune dedicată inovației și digitalului. În cadrul acesteia, Stakeborg a organizat o serie de dezbateri despre blockchain și crypto, în contextul noilor provocări economice, dar și din perspectiva industriilor creative.

„Scopul evenimentului a fost de a invita oamenii să cunoască mai bine industria blockchain și a distruge mitul că blockchainul este o chestie greu de înțeles, pe care doar inițiații o pot percepe. Nu putem face asta dacă lucrăm doar noi între noi, așa că încercăm să creăm contexte în care să aducem oameni faini”, a spus Vlad Mercori (CEO Stakeborg).

Experții care au intrat în dialog cu publicul Romanian Creative Week sunt Vlad Mercori (CEO Stakeborg) și Evelyne Vîlcu (Growth officer Stakeborg), care au moderat interviurile cu invitați de seamă: Felix Aftene, artist, și Alin Andrieș, profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași. De asemenea, Andrei Constantin (Crypto Educator la canalul de YouTube Cryptonita) și Cosmin Tronaru (Host al show-ului It’s NFTime) au prezentat perspectivele de viitor ale tehnologiei blockchain.

„Astfel, colegul meu Cosmin Tronarul a vorbit despre ce sunt NFT urile și de ce sunt interesante pentru diferite industrii creative din România. Andrei Constantin a vorbit despre sustenabilitate în industria textilă și despre cum poate fi utilizată tehnologia blockchain pentru a stimula economiile circulare. Ei au încercat să explice de ce e nevoie de blockchain, pentru ca povestea asta cu sustenabilitatea în industria textilă chiar să se întâmple.

Cu Felix Aftene am vorbit despre ce înseamnă să fii un artist avangardist în lumea digitală și cum îi poate ajuta blockchain-ul pe tinerii artiști, iar cu Alin Andrieș am vorbit despre de ce ne mor banii”, a precizat Vlad Mercori.

Tot în cadrul discuțiilor organizate la RCW 2022, s-a dezbătut de ce banii devin din ce în ce mai nevaloroși și care sunt posibilitățile de acțiune, în condițiile în care ne confruntăm cu inflație, cu o posibila criză economică, cu război și cu o situație post pandemică greu de gestionat.  

„Povestea e că, în contextul acesta sulfuros, blockchain-ul este soluția la aceste lucruri. Blockchain e doar o tehnologie, ulterior ea trebuie sa fie dezvoltată. E nevoie de oameni curajoși și tineri cu inițiativă ca sa ducă povestea mai departe”, a concluzionat Vlad Mercori.

Blockchain – Bazele următoarei ere tehnologice este organizat, în cadrul Romanian Creative Week 2022, de Federația Patronatelor Industriilor Creative, StakeBorg, George. Primul banking inteligent, Rodotex. Amănunte despre eveniment: https://romaniancreativeweek.ro/sections/innovation-digital/blockchain/

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete2 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedete2 săptămâni ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TVo săptămână ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Reality Show2 săptămâni ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Premieră TV4 săptămâni ago

Serialul “Infidelul” se apropie de final! Apoi Kanal D va difuza primul serial dublat în limba română „Destăinuiri”

Vedete4 zile ago

Mihai Zmărăndescu și Remus Boroiu de la Survivor România s-au luat la bătaie înainte de a participa la concurs

Reality Show3 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni3 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Premieră TV2 săptămâni ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

Reality Showo săptămână ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Dragoș Bucur a apăsat butonul auriu: ”Acolo, pe cerc, strălucea”. Show-ul Românii au talent a fost lider absolut de audiență!

Facebook

Advertisement

IN Trending