Pokemon Go – Jocul care a depășit rețelele de socializare

0
987

Dacă nu ai auzit încă de Pokemon Go sau dacă încă încerci să-ți explici de ce tinerii din București și alte orașe rămân blocați pe străzi parcă făcând poze sau îi vezi alergând năuci ținând telefoanele în mână, a venit momentul să clarificăm împreună situația.

Pokemon Go este un joc dezvoltat de compania japoneză Niantic în colaborare cu Google. Lansată pe 6 iulie în Sua și Australia și pe 13 iulie în Europa, aplicația poate fi descărcată din app store pentru utilizatorii de Ios, sau magazin play pentru Android.

Ideea de bază a jocului este aducerea în lumea reală a monștrilor de buzunar, niște creaturi micuțe care au marcat copilăria puștilor născuți în anii 90 și chiar prima parte a anilor 2000. Accesând GPS-ul telefonului și camera, Pokemon Go permite utilizatorilor să caute monstruleții chiar în lumea reală.

pokemon go (3)

Jocul a pornit din inițiativa creatorilor pentru combaterea obezității în SUA. Pentru a putea trece nivelul, tinerii trebuie să meargă pe jos sau pe bicicletă de la câteva sute de metri până la distanțe de zece sau cincispreze kilometri. În acest fel este inevitabil să te miști.

După ce ajungi la nivelul 5 al jocului, se deschide un nou obiectiv, luptele Pokemon. Utilizatorii trebuie de asemena să caute obiective turistice precum muzee sau statui pentru a găsi poke-mingile cu care capturează pokemonii și pentru a se lupta vor merge la obiective mai mari. Așa-numite „Gym-uri”, unde se pot conecta unii cu alții perfecționându-și tacticile de luptă și acumulând experiență.

Lansarea în Europa a adus atât de mulți utilizatori încât serverele de joc au ajuns la capacitate maximă și blocând accesul în joc pentru câteva ore. Niantic lucrează în permanență la mărirea capacității jocului deoarece erorile de aseară au stârnit furie în rândul tinerilor dornici de aventură.

pokemon go (2) pokemon go (1) pokemon go (3)

În România există deja grupuri de vânători de Pokemoni în mai multe orașe ale țării. Aceștia și-au dat întâlnire ieri la Piața Unirii pentru a pleca împreună la cea mai mare vânătoare de pokemoni din România.

Pe de altă parte, în Statele Unite, la două zile după lansare, jocul era deja instalat pe mai mult de 5% din dispozitivele cu sistemul de operare Android, ceea ce a adăugat 7,5 miliarde de dolari la capitalizarea Nintendo. Acţiunile Nintendo au crescut luni cu 25%, la cel mai ridicat nivel atins din noiembrie, relatează News.ro.

Aplicația a depășit deja Twitter-ul, Facebook sau WhatsApp în unele țări. Rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mult decât WhatsApp sau Instagram și are deja peste 15 milioane de utilizatori, în creștere permanentă.

De asemenea, este un proiect foarte inteligent, deoarece Utilizatorii găsesc pokemoni în medii specifice unde trăiesc. În acest sens putem găsi pokemoni de apă, spre exeplu, lângă râuri, lacuri, sau chiar fântâni arteziene.

Atașez aici câteva poze din captura proprie în aventruile mele prin București în căutare de Pokemoni. Ce credeți? Este Pokemon Go un proiect îndrăzneț sau va cauza mai mult probleme? Așteptăm comentariile voastre aici.

pokemon go (1) pokemon go (2)

Scarlat Mihai, RADAR DE MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dumneavoastră!
Introduceți aici numele dumneavaostră.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.