Connect with us

Business

Polaris Medical – un spital de recuperare modern, localizat în inima județului Cluj

Redactia Radar de Media

Published

on

De-a lungul vieții, o persoană se lovește de numeroase probleme de sănătate. Unele sunt mai grave, altele mai ușoare, unele pot fi tratate rapid, iar altele cer o luptă acerbă, ce se poate întinde până la sfârșitul vieții.

Fie că este vorba de boli articulare degenerative, rupturi musculare, probleme locomotorii, artroplastii sau diabet zaharat, este necesar să se conștientizeze necesitatea unui tratament și a unei recuperări adecvate.

Ce se înțelege prin recuperare medicală?

Recuperarea medicală este cea de-a treia secvență a medicinei, după medicina preventivă și cea curativă.

Aceasta se ocupă cu diminuarea dizabilităților și a deficitului funcțional cu ajutorul unei game variate de proceduri medicale, cum ar fi kinetoterapia, electroterapia, fizioterapia, hidrokinetoterapia, terapia ocupațională etc.

Cine are nevoie de recuperare medicală?

Recuperarea medicală este recomandată:

  • În tratarea afecțiunilor ușoare;
  • După intervențiile chirurgicale;
  • În cazul pacienților care au suferit leziuni grave.

Aceasta poate fi necesară la persoane de orice vârstă, iar planul urmărit trebuie să țină cont de particularitățile fiecărui pacient în parte.

De exemplu, programul de recuperare al pacienților tineri este mai intens, rezultatele putând fi observate mult mai rapid, în timp ce recuperarea în cazul seniorilor poate fi anevoioasă și se poate întinde pe o perioadă mai lungă de timp.

Gama de afecțiuni ce necesită servicii de recuperare medicală este lungă. Recuperarea este recomandată în principal în afecțiuni post traumatice (fracturi, entorse), afecțiuni ale coloanei vertebrale (discopatii, hernii de disc operate, cifoze), reumatologice (artroze, spondiloze) și neurologice (hemiplegii, paraplegii).

Când trebuie să înceapă recuperarea medicală?

Recuperarea medicală este recomandat să se înceapă cât mai repede, mai ales după traumatisme sau intervenții chirurgicale.

Imediat ce pacientul este considerat stabil, este preluat într-un departament de recuperare unde este stabilit diagnosticul clinico-funcțional corect și complet.

Urmează, apoi, recuperarea în regim ambulator, întregul plan ținând cont de tipul traumatismului, severitatea acestuia, intervențiile chirurgicale efectuate, intervalul de timp de la traumatism, perioada de imobilizare, vârsta pacientului și patologiile asociate.

Polaris Medical – cel mai mare centru de recuperare din România

Polaris Medical este cel mai mare spital privat de recuperare medicală din România. Este amplasat într-un cadru unic natural de 58.000 de metri pătrați, ce permite pacienților să își petreacă o bună parte din timp în aer liber.

Fie că este vorba de activități de ergoterapie, realizarea unor trasee de mers în cadrul programelor de recuperare sau de o simplă plimbare prin livadă, pacienții se pot bucura de frumusețea naturii și se pot relaxa, facilitând astfel recuperarea.

Baza de tratament este foarte bine dotată, spitalul punând la dispoziție atât servicii de laborator, cât și de imagistică medicală și alte investigații paraclinice de calitate superioară.

Pacienții pot beneficia de servicii medicale cu internare continuă în secțiile de recuperare neurologică, recuperare cardiovasculară, psihiatrie, reabilitare medicală și paliație, toate aceste servicii fiind decontate de către CAS.

Servicii de recuperare medicală cu spitalizare continuă

Pacienții pot găsi la Polaris Medical mediul ideal în care pot lupta cu afecțiunile lor. Structurat pe cinci nivele, spitalul dispune de restaurant, cafeterie, coafor, sala multifuncțională și diferite spații de relaxare amplasate la nivelul fiecărui etaj.

Cum recuperarea trebuie să țină cont atât de aspectele fizice, cât și de cele psihice, Polaris Medical dezvoltă și aplică schemele de tratament astfel încât acestea să răspundă nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

În secția de recuperare medicală, pacienții beneficiază de servicii medicale cu spitalizare continuă:

  • Recuperarea patologiei reumatologice – boli articulare degenerative, artroze, boli articulare inflamatorii, boli justa și extra articulare, osoase, sindroame dureroase ale coloanei vertebrale și deformări rahidiene ale adultului;
  • Recuperarea patologiei cauzate de practicarea activităților sportive – ligamentoplastii, rupturi musculare și rupturi tendinoase;
  • Recuperarea patologiei posttraumatice – leziuni vertebro-medulare fără atingeri neurologice, leziuni ale membrelor superioare și inferioare, leziuni ale toracelui, leziuni musculare generalizate și politraumatisme;
  • Recuperarea artropatiei metabolice – gută și diabet zaharat;
  • Recuperarea deficiențelor funcționale din obezitate;
  • Recuperarea geriatrică – probleme locomotorii, probleme legate de decondiționarea vârstnicilor;
  • Recuperarea în domeniul chirurgiei ortopedice – artroplastii, artroscopii.

Alege o altfel de clinică de recuperare medicală

Polaris Medical a fost înființat relativ recent, în anul 2015, din dorința de a oferi servicii de recuperare și îngrijiri paliative de o calitate înaltă.

Însăși numele, care înseamnă Steaua Nordului, arată faptul că acest spital situat în inima județului Cluj este un refugiu pentru omul care întâlnește în viață boli copleșitoare și care are nevoie să se refacă înainte de a merge înainte.

Echipa medicală caldă și prietenoasă este compusă din medici specialiști în cardiologie, neurologie, psihiatrie, recuperare medicală și îngrijiri paliative.

Serviciile conexe medicale, cum ar fi cele de evaluare și consiliere psihologică, ergoterapie sau consiliere antitabac, contribuie și ele la punerea în practică a conceptului terapeutic de recuperare medicală personalizată.

Comentarii

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Business

Comerțul nu este afectat de coronavirus – magazinele de bricolaj online au un avantaj

Avatar

Published

on

Într-o perioadă de criză unii nu se pot gândi decât la necesitățile de întreținere. Totuși cine stă la casă, are gospodărie în întreținere mai ales în perioada în care primește recomandare de a sta cât mai mult timp acasă, își caută preocupare. Așa se face că, pe lângă magazinele alimentare sau farmacii, magazinele de bricolaj sunt în continuare în atenția publicului.

Desigur, în această perioadă în mod special au întâietate variantele online. Bricolaj Market este un exemplu în acest sens.

Activitatea restrânsă îndreaptă atenția către întreținerea spațiului personal

Pe măsură ce se impun reguli mai stricte în decursul perioadei de pandemie, oamenii își îndreaptă mai mult atenția spre timpul petrecut acasă. Aici sunt încă multe de făcut și suprapunându-se cu perioada de primăvară, întreținerea spațiilor verzi sau mici reparații ii vor ține ocupați pe mulți.

Sunt căutate în mod special echipamentele pentru grădină, pentru tăiat iarbă, tuns gazon, dar și tipuri diverse de aparat de sudura, printre altele. Sunt preferate variantele de echipamente de performanță, însă din clasa celor hobby. Prețurile sunt mai rentabile și se disting printr-o capacitate suficient de mare pentru a face față cerințelor gospodărești. Au, din fericire, varietatea necesară dintre care cei interesați pot alege.

Atenție la acest capitol! Bugetul clienților se va îndrepta strict către produsele necesare numaidecât în gospodărie. Pentru a fi o investiție rentabilă este recomandată consilierea. Spre exemplu un inverter de sudură ales poate fi mai scump ca achiziție, însă pe termen lung, la folosire, are capacitate mare cu un consum redus de energie electrică. Pentru utilizatorul casnic va conta de asemenea să fie un echipament compact, ușor de manevrat și de mutat.

Mulți trec munca în online și au de câștigat

Pentru un magazin precum Bricolaj Market activitatea extinsă și în mediul online nu este ceva nou. Acum însă mai mult ca oricând publicul adoptă această variantă ca fiind mai sigură. Ce trebuie să știe publicul este că eshop-urile sunt pregătite să facă față cerințelor. Astfel, ca și până acum, poate fi solicitată asistența tehnică, la preluarea comenzii, consiliere profesională în cazul în care clientul nu distinge opțiunea perfectă pentru nevoile sale.

Produsele cumpărate din magazinele online beneficiază desigur de garanție, așa cum o  oferă producătorul.  La unele tipuri de produse variază, la altele este aceeași pentru toată gama – aparatele de sudură au garanții de până la 2 ani spre exemplu.

De asemenea, comanda poate fi făcută simplu și rapid, fără a fi neapărat necesară înregistrarea unui cont. Și din acest punct de vedere clienții sunt îndrumați astfel încât să bifeze toți pașii în timp scurt.

Stocuri există, curieratul însă funcționează foarte bine, iar pentru grija publicului trebuie menționat că această metodă de cumpărare implică mai puțin contact față în față, limitând așadar riscurile, în contextul pandemiei actuale.

Notă!

Produsele care vin din țări europene unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus nu reprezintă un pericol. Multe dintre acestea sunt stocuri pe care retailerii le dețineau și înainte de declanșarea epidemiei. Nu prezintă risc, iar comercianții își asumă toate normele de igienă și dezinfectare.

Comentarii

Continue Reading

Business

Pentru transport profesional chemaţi un specialist – cum sunt onorate astfel de cereri

Avatar

Published

on

transport marfa si mobila

Pentru orice serviciu există un nivel al amatorului și unul al profesionistului. Înțelegem pe deplin că așa cum mergem la specialist pentru orice problemă, atunci când vine vorba de nevoia ce ține de relocare, transport marfă sau alte bunuri vorbim despre recomandarea de a apela la firme specializate.

Serviciile pe această nișă s-au dezvoltat simțitor de mult în ultima vreme, ca drept dovadă a dezvoltării pe sectoare diverse. Deschiderea unui nou sediu, mutarea unei firme sau chiar mutarea în casă nouă sunt cazuri care impun necesitatea unui transport special.

Firmă cu experiență, care poate asigura transportul

Dacă vă întrebați ce poate merge rău atunci când alegeți pe oricine deține o mașină mai încăpătoare, să transporte anumite bunuri să ne gândim la scenarii: marfă sau bunuri deteriorate atunci când ajung la destinație, costuri mai mari, întrucât vor fi necesare mai multe rute, repetate tur-retur. Așadar, dacă punem în balanță practic nu merită.

Există firme de transport marfa ce pot onora comenzi în ceea ce privește necesitatea de a muta mobilă, bunuri de mare volum sau de a ajuta la relocarea unei societăți, cu tot ce înseamnă mutarea echipamentelor. O astfel de colaborare are la bază un contract, astfel că timpul în care se va desfășura întreaga operațiune este cel stabilit conform termenilor din contract.

Avantajele de a lucra cu o firma serioasă de transport marfă

Siguranță – o firmă de transport marfă și mobilă în București precum sunt serviciile pe care le regăsim la www.transport-marfa-mobila.ro poate asigura transportul. Astfel, la destinație nu există surprize, deteriorări.

Eficienţă și promptitudine – practic publicul își asigură un timp optimizat în care realizează mutările necesare.

Costuri rentabile – dacă ne gândim la soluții alternative, sunt necesare autovehicule încăpătoare și șoferi, există și factorul de efort fizic, așadar per total costurile sunt mai avantajoase atunci când alegerea este cea a unei firme care să realizeze transportul necesar. Vorbim spre exemplu inclusiv de șoferi cu experiență care vor contribui la efectuarea unui transport eficient.

Când apelăm la astfel de servicii

În principiu tot ce înseamnă o mutare complexă, cu bunuri de mare volum va impune nevoia de autovehicule mari pentru a fi transportate. Există însă tot felul de cazuri. Cei de la transport-marfă-mobilă.ro spre exemplu se adresează publicului bucureștean, indiferent de sector. Echipa este mereu pregătită pentru a răspunde solicitărilor privind transportul intern sau internațional. Pot fi soluția ideală pentru a transporta marfă, mobilă, electrocasnice și nu numai.

Serviciile profesionale de transport vor include și încărcarea, descărcarea, manipularea bunurilor. În plus, pentru rutele mai lungi, la transport internațional spre exemplu, sunt doi șoferi ce se vor asigura că transportul este efectuat în timp util, fără a compromite condițiile optime, inclusiv timpul de odihnă.

În ceea ce privește costurile lucrurile sunt relative și variază de la caz la caz. În mod cert însă, avantajele primează astfel pentru că sunt servicii rentabile. Detalii în acest sens pot fi solicitate și din cadrul paginii online mai sus menționată.

Comentarii

Continue Reading

Business

Avantajele de a avea un seif in casa sau la birou

Avatar

Published

on

Multi oameni sunt de parere ca inchirierea unei casete de valori la banca este cea mai buna modalitate de a-si pastra obiectele importante in siguranta. Dar daca este vorba de documente si articole la care ai nevoie de acces rapid? In acest caz, cea mai buna optiune este de a achizitiona un seif pentru casa sau birou. Iata care sunt beneficiile pe care ti le ofera un seif in propria casa sau birou:

Ai acces instant la documente

Exista documente de care ai nevoie imediat: din pacate, bancile nu sunt disponibile 24/7. Ce se intampla daca ai nevoie de un document in perioada in care bancile sunt inchise, in weekend sau in timpul sarbatorilor legale? Prin instalarea unui seif acasa sau la birou, poti avea acces rapid la documente precum pasaport, certificat de nastere, titluri, investitii, plan de asigurare si dosare importante, oricand doresti.

Protectie

Solicitand unui profesionist sa instaleze un seif acasa sau la birou, poti fi sigur ca obiectele tale valoroase sunt protejate in permanenta, iar seiful nu va putea fi mutat cu usurinta din loc. Pentru birou, este necesar sa alegi un seif de dimensiuni mari, de preferat cu fanta, pentru ca accesul la depunere sa fie permis oricui, insa la continut sa poata ajunge doar persoanele autorizate. Pentru protectie maxima, in special in cazul documentelor importante, poti alege seifuri cu dubla certificare, ceea ce inseamna ca vei fi protejat si impotriva efractiei dar si importiva incendiilor.

Un alt beneficiu al seifului, este faptul ca tii intr-un singur loc obiectele de care ai nevoie si astfel nu mai exista riscul sa le pierzi. Chiar daca nu sunt valoroase, sunt importante, iar documentele precum buletinul, pasaportul si alte acte, pot duce la un proces de recuperare stresant, obositor si durabil daca sunt pierdute sau ratacite.

Pastrezi armele de foc departe de raza copiilor

Prin achizitionarea unui seif, ai garantia ca pistolul sau munitia ta nu va ajunge pe maini gresite. Seiful pentru arme poate fi instalat intr-o zona mai putin accesibila, departe de ochii copiilor sau al persoanelor care iti calca pragul. Astfel, ai garantia ca accesul la arma iti este permis doar tie sau persoanelor autorizate.

Un seif nu numai ca iti ofera acces usor la documente si obiectele de valoare, dar ti le pastreaza in siguranta in orice moment al zilei. Asadar, nu-ti expune obiectele de valoare la riscuri inutile si pur si simplu achizitioneaza un seif pentru a beneficia de toate avantajele enumerate mai sus. Exista foarte multe modele de seifuri disponibile pe piata, in dimensiuni variate si cu utilitati diverse. Este important sa te documentezi si sa alegi produsul potrivit nevoilor tale, fie pentru birou sau casa. Seifurile pot fi instalate pe podea, in perete sau asezate in interiorul mobilei. Ia in considerare caracteristicile si achizitioneaza un seif pentru pastrarea in siguranta a obiectelor valoroase.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0