Connect with us

A-Z NEWS

Polo: Echipa României a revenit în ţară după calificarea la JO 2012

Published

on

Naţionala de polo pe apă a României a revenit în ţară marţi de la Edmonton (Canada), unde a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Londra.

Delegaţia României a fost primită la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional ”Henri Coandă” de Doina Melinte, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), de conducerea Federaţiei Române de Polo, rude, prieteni, un mare număr de jurnalişti.

”După 4 ani de pregătire, am obţinut o calificarea la JO de la Londra. Nu am dorit să mai repetăm greşelile de acum 4 ani, când am ratat calificarea la Olimpiada de la Beijing. Pot să spun că am arătat ca o adevărată echipă. Ne bucurăm că după 16 ani obţinem din nou calificarea la JO, dar să nu uităm că între timp au mai fost participări la competiţii mondiale şi europene”, a declarat Cosmin Radu, căpitanul echipei naţionale.

”După venirea antrenorului Istvan Kovacs s-au schimbat mult mentalitate grupului şi metodele de pregătire. Noi ne mândrim că reprezentăm România. Toţi colegii mei au fost luptători, au muncit foarte mult pentru această performanţă, de a ajunge la JO”, a mai spus Cosmin Radu.

Portarul Dragoş Stoenescu a spus la rândul său că ”a fost un turneu greu din punct de vedere psihic”. Stoenescu a făcut şi lobby pentru acest sport: ”Polo este un sport frumos. Recomand copiilor să se apuce de această disciplină. Mai ales că nu sunt necesare mari cheltuieli cu echipamentul. Îţi trebuie doar un slip”.

Jucătorul Andrei Iosep a subliniat că ”este cea mai mare performanţă a mea ca sportiv. Ne-am luptat pentru a valorifica ultima noastră şansă de a juca la Olimpiada de vară. Un mare merit revine antrenorului nostru, Istvan Kovacs, cel care a oferit mult calm şi echilibru întregului grup”.

Antrenorul maghiar Istvan Kovacs s-a arătat ”mândru pentru această performanţă. Adevărul este că la nivel internaţional sunt destul de mulţi antrenori străini la echipele naţionale. Cred că scopul Federaţiei din România a fost acela, că în condiţiile existenţei unui număr mic de jucători, să putem atinge o performanţă care să ne ducă la Jocurile Olimpice de la Londra. Pe 5 mai o să fie tragerea la sorţi pentru turneul olimpic. Noi nu o să mergem în Anglia doar ca să facem un act de prezenţă, ci o să ne pregătim pentru un rezultat cât mai bun, dacă tot am reuşit să ajungem la Olimpiada de vară.”

La Edmonton, România s-a clasat pe locul 4 în turneul preolimpic, biletele pentru JO de la Londra fiind asigurate după victoria cu 19-8 din sferturile de finală, contra Braziliei.

AGERPRES

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending