Connect with us

BAZAR

Ponta: Doresc sa-i asigur pe jurnalisti ca au in Guvern un sprijin ferm in ceea ce priveste garantarea dreptului la libera exprimare

Avatar

Published

on

Premierul Victor Ponta a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei, in care ii asigura pe jurnalisti si angajatii media ca au si vor avea in Guvern un sprijin ferm in ceea ce priveste garantarea dreptului la libera exprimare. Totodata, Ponta a reafirmat angajamentul Guvernului privind cresterea gradului de transparenta in administratia publica.

”Rolul mass media in societatea democratica de azi este unul central, daca nu chiar vital. Tocmai de aceea, cu prilejul celebrarii Zilei Mondiale a Libertatii Presei, doresc sa-i asigur pe jurnalistii de pretutindeni ca au si vor avea in Guvernul Romaniei un sprijin ferm in ceea ce priveste garantarea dreptului la libera exprimare, in virtutea valorilor democratice pe care le sustinem si aparam. Tin sa imi exprim respectul si admiratia fata de toti jurnalistii si angajatii media care, nu de putine ori, se confrunta cu riscuri majore pentru a asigura buna informare a publicului larg. De asemenea, doresc sa reafirm angajamentul Guvernului privind cresterea gradului de transparenta in administratia publica. Este o misiune importanta pe care ne-am asumat-o, si, asa cum am inceput deja, eforturile in directia unei mai mari deschideri vor continua si in viitor”, a declarat premierul intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Curtea Constitutionala a decis, luni, ca este neconstitutionala dezlegarea data in 2010 de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care s-a stabilit ca normele de incriminare a insultei si calomniei nu sunt in vigoare. Judecatorul Cristi Danilet a tradus pe blogul lui decizia CCR: “Insulta si calomnia inapoi in Codul Penal”.

Sursa: http://www.hotnews.ro/

Credit foto: cursdeguvernare.ro

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending