Popas în Borlești, o străveche vatră de istorie şi tradiție din inima Moldovei - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Reportaj

Popas în Borlești, o străveche vatră de istorie şi tradiție din inima Moldovei

Published

on

Foto Credit: KANAL D

Sâmbăta aceasta, de la 15:00,  George Mihai și Andreea Străvoiu, prezentatorii emisiunii “ROventura”, fac un popas în comuna Borlești din Neamț, o străveche vatră de istorie, tradiție și spiritualitate, care te cucerește de îndată ce-i treci hotarul.

Cei doi roventurieni se opresc mai întâi în Câmpul lui Dragoș, așa cum mai e cunoscută valea care poartă turiștii spre mănăstirea Nechit, una dintre cele mai vechi așezăminte monahale ale județului, pentru a cunoaște povestea bătrânului Zenovie, starețul mănăstirii, un om care îl slujește pe Dumnezeu de de varsta de 14 ani.

Borlești este cel mai scurt drum din Moldova spre Ardeal. Indiferent de unde vii sau încotro te îndrepți, odată ce te afli în Borlești, gazdele te invită imediat la masă. Pofta de gustul plăcintelor poale-n brâu, al sarmalelor, al tochiturii, dar și dorul de farmecul satului i-au ademenit și pe George Mihai și Andreea Străvoiu lângă vatră, pentru a afla povești impresionante.

În fiecare săptămână, femeile din Borleşti își dau întâlnire şi mențin vie tradiția bunicilor. Cei pasionați de straie tradiționale pot învăța aici să coasă o cămașă sau pot afla povestea simbolurilor ce se nasc odată ce acul cu ață se întâlnește cu pânza.

George Mihai și Andreea Străvoiu vă invită sâmbătă să descoperiți o nouă destinație de călătorie, într-o nouă ediție „ROventura”, de la ora 15:00, la Kanal D.

Credit foto: BLC Media

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending