„Poţi să cânţi Mozart la butoi ?” - Zoli Toth răspunde la „Politică şi delicateţuri” - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

„Poţi să cânţi Mozart la butoi ?” – Zoli Toth răspunde la „Politică şi delicateţuri”

Published

on

Curios ce se întâmplă în bucătăria unui poet, muzicianul Zoli Toth vine la „Politică şi delicateţuri”, de la TVR 1. Cu ce meniu îl tentează Mircea Dinescu, vedem duminică, 29 noiembrie, de la ora 14.30.

 

„Am venit la Politică şi delicateţuri ca să îl cunosc pe Mircea Dinescu şi pentru că sunt foarte curios ce se întâmplă în bucătăria unui poet”, mărturiseşte muzicianul Zoli Toth, invitatul din ediţia de duminică, 29 noiembrie. Iar curiozitatea îi este pe deplin satisfăcută atunci când Dinescu îl întâmpină cu o masă plină de ingrediente. Şi, evident, îl pune imediat la treabă. Meniul zilei constă în patru feluri de chifteluţe, evident inventate de poet şi clasificate după culoare: verzi – cu fasole verde, praz, ceapă, pătrunjel în compoziţie; galbene – cu ciuperci, gălbiori şi ardei galbeni; roşii – cu sfeclă şi ardei roşii, iar albe – cu năut şi vinete. Politică şi delicateţuri se vede la TVR 1, de la ora 14.30.

 

„Orice mâncare poate fi împodobită, cum e brăduţul de Crăciun… cu o culoare, cu un gust nou”, explică Dinescu alegerea sa culinară. „Atâta vreme cât se bucură papila noastră gustativă, se bucură şi creierul nostru; o mâncare tristă te face şi pe tine trist”, concluzionează poetul.

 

Aşadar cei doi gătesc patru feluri de chiftele, iar Zoli îşi surprinde gazda şi se mişcă, şi în bucătărie, ca un profesionist, deşi spune el, „pe o scală de la 1 la 10, nu mă pricep deloc, în schimb sunt un bun ajutor de bucătar, adică nu comentez, execut, cam tot ce face un soţ în bucătăria soţiei.”

 

Advertisement

După ce mâncarea este gata, cei doi se aşază la un pahar de vin şi îşi împart frăţeşte chiftelele aburinde, iar celebrul Caliu din Clejani şi trupa sa dau un spectacol plin de culoare şi ritm. „Poţi să cânţi Mozart la butoi ?” îşi întreabă Dinescu invitatul, iar Zoli povesteşte despre pasiunea sa principală, muzica, dar şi despre cealaltă pasiune, mai puţin cunoscută, ecologia.

 

Astfel, pentru duminică, de la 14.30, la TVR 1, telespectatorilor le este pregătită o ediţie Politică şi delicateţuri cu de toate: o reţetă cum nu s-a mai văzut, muzică şi un invitat talentat şi cu vorbele la el.

Despre Zoli Toth

Săptămâna aceasta, timişoreanul Zoli Toth a împlinit 44 de ani (s-a născut pe 25 noiembrie 1976). A absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Are un Master în Stilistica interpretării instrumentului şi a fost profesor de muzică şi instrument la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca. Este membru fondator al trupei Sistem, care, alături de Luminiţa Anghel, a participat la concursul muzical Eurovision obţinând locul 3. În calitate de activist ecologist a susţinut numeroase organizaţii non-guvernamentale şi proiecte de mediu. Realizează de mai bine de 10 ani emisiunea radiofonica Ecofrecvenţa, la Naţional FM.

 

 

 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending