Poveste pe meleagurile unice din Țara Bârsei cu ROventura - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

„ROventura” continuă sâmbătă de la ora 15:00, la Kanal D, periplul prin Codlea, pentru a ne prezenta și alte locuri de poveste din minunata Țară a Bârsei.

Natura și omul sunt în armonie la Codlea, şi transformă așezarea din Țara Bârsei într-una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din județul Brașov. Istoria sașilor pe aceste meleaguri este încă prezentă, iar viitorul se anunță unul la fel de promiţător. De acest lucru putem fi convinşi după descoperirea frumuseților naturale, dar și planurile de dezvoltare ale zonelor de agrement, de la poalele Măgurii.

Dacă săptămâna trecută am aflat povestea Bisericii românești, din deal, acum începem chiar din inima orașului, de la Biserica Evanghelică, acolo unde veneau la Liturghie, acum sute de ani, sașii care populau majoritar zona.

Istoria vechiului leagăn al sașilor, Codlea sau Zeiden, cum era cunoscut târgul din vechime, aproape că se confundă cu cea a lăcașului de cult fortificat. 373 de sași mai sunt, astăzi, înregistrați oficial în parohia Codlea. Tradiția lor e dusă mai departe însă, și cu fiecare vizită acasă, pe care o fac cei plecați din țară. Le e dor de biserica lor, dar și de aceste meleaguri cu care Dumnezeu a fost foarte generos.

Ne continuăm apoi periplul, alături George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, într-o inedită drumeție. Turiștii vin și ei să se bucure de natură și de relaxare aici, în zona de agrement de la poalele Măgurii, pentru ca apoi să ajungem și la apele pârâului de Aur, așa cum numeau sașii Lacul Codlea, minunăție care se scaldă astăzi într-o îmbrățișare a codrilor, pe o suprafață de câteva hectare. Câmpia a luat însă locul codrilor, iar frumusețea naturală e înlocuită aici de cea creată de om.

Advertisement

Un binemeritat popas aproape că transformă vizita la Codlea într-un festival al gusturilor, care mai de care mai cuceritoare. Gustul bun și bunul gust se împletesc aici, pentru răsfățul desăvârșit al oaspeților. Oprirea călătorilor aici, pentru o masă, va întregi experiența unei călătorii de neuitat.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending