Povestea Mihaelei Ursuleasa in prima editie la Doamne de poveste, la AcasaTV - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Povestea Mihaelei Ursuleasa in prima editie la Doamne de poveste, la AcasaTV

Published

on

Prima editie din acest sezon a emisiunii “Doamne de poveste”, prezentata de Olivia Steer, ce se va difuza, duminica, 23 septembrie, de la 16.30, ACASA, prezinta povestea vietii unei pianiste care a impresionat o lume intreaga prin talentul sau genial, Mihaela Ursuleasa, si a carei disparitie, la numai 33 ani, a socat de asemenea intreg mapamondul.

Marturii in exclusivitate de la prieteni apropiati si personalitati ale muzicii, imagini unicat si filmari din copilaria si perioada de maturitate a artistei care surprind momente emotionante alaturi de mama ei, puse la dispozitie de familia artistei special pentru “Doamne de poveste”, toate acestea fac parte dintr-un reportaj exceptional ce creioneaza povestea tragica a Mihaelei Ursuleasa, o pianista remarcabila cu o cariera in plina ascensiune, care a fost gasita fara viata in apartamentul ei din Viena.

Moartea neasteptata a artistei i-a indurerat si i-a surprins pe toti cei care au cunoscut-o: “Momentul in care au plecat de la Ateneu – sigur, masina mortuara a fost prima si in a doua masina a fost cea mica – noi am ramas pe treptele Ateneului aplaudand-o, iar cea mica a facut cu mana razand. Ea nu stie ca mama ei a murit, nu are dimensiunea acestei notiuni, mama ei a plecat la Doamne Doamne sa-i cante” spune la “Doamne de poveste” soprana Felicia Filip.

Cu toate ca a avut parte de un succes rasunator pe plan artistic, viata personala a Mihaelei Ursuleasa a fost umbrita de neimpliniri sufletesti: “Eu stiu ca ea a avut o viata personala mai zbuciumata, nu s-a putut realiza ca familie si din cauza faptului ca era o fiinta foarte pretentioasa, poate a solicitat prea mult sau poate a crezut prea mult in sentimentele omenesti si din cauza asta s-ar putea sa existe si o anumita nefericire in existenta ei. Era foarte navalnica, investea totul intr-o relatie. Echilibrul era dat de acel copil deosebit de frumos, Stefania. Din pacate acest cuplu s-a destramat si purmele lasate au fost dure pentru Mihaela. S-a stins intr-o stare de nefericire sentimentala”, spune Valeriu Iordan Popescu, presedintele Fundatiei Euro Asia Promotion.

Regizorul Cristian Mihailescu isi aminteste ca a fost profund impresionat atunci cand a ascultat-o prima data pe Mihaela Ursuleasa acompaniand-o pe sotia sa, soprana Felicia Filip: “Cand disparea aceasta vraja a cantecului, o vedeam ca are 11 ani, dar in momentul in care se aseza la pian nu o vedeam, nu o simteam deloc copil”.

La o varsta cand preocuparile zilnice sunt cele specifice copilariei, Mihaela Ursuleasa, un copil inzestrat cu un talent artistic extraordinar, avea sa devina una dintre cele mai mari pianiste din lume : “Ea la 12 ani era studenta la Conservator. Cine a mai fost student la 12 ani? A terminat Conservatorul din Viena, a devenit profesor universitar la Berna la catedra lui Dinu Lipatti, a predat acolo pianul. Acest lucru spune foarte mult despre valoarea ei nu numai ca muzician, dar si ca mentor, ca profesor in formarea tinerei generatii”, adauga Valeriu Iordan Popescu.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending